BÜYÜKŞEHİR KADIN DESTEK MERKEZLERİ KADINLARA UMUT OLDU!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren 34 Kadın Destek Merkezi kadınların hayatına dokunmaya devam ediyor. Kadın destek merkezlerinde 58 farklı branşta kurslar veriliyor.

Editör: Arpak Medya
02 Aralık 2023 - 00:16

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren 34 Kadın Destek Merkezi kadınların hayatına dokunmaya devam ediyor. Kadın destek merkezlerinde 58 farklı branşta kurslar veriliyor. Kurslardan faydalanan kadınlar Başkan Beyazgül’e desteklerinden ötürü teşekkür ettiler.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün göreve gelmesiyle birlikte sayıları her geçen gün artırılan ilçe ve şehir merkezinde adeta kadınların ikinci evi olan kadın destek merkezlerinde eğitim alan kursiyer kadınlar aile ekonomilerine de katkıda bulunuyor.

Kadınlara, giyim, nakış, halı-kilim dokuma, bilgisayar, el sanatları, keçe, kuaför, okuma-yazma, kreş, kuran-ı kerim, dikiş, spor, filografi, telkari, minyatür, kabak işlemeciliği, amigurimi, dekoratif el sanatları, teraryum, deri işleme, keçe aksesuarları, taş bebek, tezhip, tel kırma, Maraş işi el sanatları, çini işlemeciliği, mozaik, sedef kakma, İngilizce, Arapça, çocuklar için kuran-ı kerim, trikotaj, yağlı boya, moda tasarımı, iğne oyası ve kitre bebek gibi çok geniş bir yelpazesi olan ve özellikle yöresel veya unutulmaya yüz tutmuş alanlarda kurslar veriliyor.

 

Kurslarda başarı gösteren Şanlıurfalı kadınlar ilerleyen dönemlerde çeşitli desteklerden de yararlanarak kendi işyerlerini kurarak kendi işinin patronu olabiliyor. Merkeze çocuklarını da getirebilen kadınlar kurslara katılarak hayat boyu öğrenme faaliyetlerini sürdürürken çocukları da eğitmenler eşliğinde keyifli vakit geçiriyor.

Şanlıurfa’nın Akçakale ve Birecik ilçelerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan kadın destek merkezlerine gelen kadınlar ve genç kızlar farklı kurslara katılarak çeşitli eğitimler alıyor. Kimi kadın okuma yazma öğrenirken öğrenciler de bilgisayar kursunda kendini geliştirme imkânı buluyor.

Kendilerine sunulan imkânlar sayesinde kadın destek merkezlerine güvenle geldiklerini aktaran Şanlıurfalı kadınlar Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e kadınların hayatına dokunduğu ve hayallerini gerçekleştirmelerine imkân tanıdığı için teşekkürlerini ilettiler.

ARPAK MEDYA HABERLER


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.