BU GOL NEDEN İPTAL EDİLDİ!

Sivasspor-Galatasaray maçında iptal edilen gol tartışma yarattı Süper Lig 16. haftasında Galatasaray'ı konuk eden Sivasspor'un ikinci yarıda bulduğu gol VAR kararıyla iptal edilince tartışmalar da beraberinde geldi.

BU GOL NEDEN İPTAL EDİLDİ!
Editör: Arpak Medya
29 Aralık 2022 - 19:58

Sivasspor-Galatasaray maçında iptal edilen gol tartışma yarattı

Süper Lig 16. haftasında Galatasaray'ı konuk eden Sivasspor'un ikinci yarıda bulduğu gol VAR kararıyla iptal edilince tartışmalar da beraberinde geldi. Hakem Erkan Özdamar'ın golü neden iptal ettiği uzun süre anlaşılamadı. Maçın spikeri yaklaşık 15 dakika sonra iptal kararının nedeni hakkında tahmin yürütebildi...

Sivasspor-Galatasaray maçında iptal edilen gol tartışma yarattı

Süper Lig 16. haftasında Demir Grup Sivasspor ile Galatasaray'a karşı karşıya gelirken, ikinci yarıdaki bir gol pozisyonu sonrası VAR uyarısı ve hakem Erkan Özdamar’ın kararı yankı uyandırdı.

Galatasasaray, Dries Mertens’in golüyle ilk yarıyı 1-0 önde tamamlarken, ev sahibi Sivasspor 52. dakikada Fredrik Ulvestad ile skoru 1-1 yapmayı başardı. Ancak golden sonra VAR uyarısıyla pozisyonu izleyen maçın hakemi Erkan Özdamar, golden ofsayt olduğu gerekçesiyle golü iptal etti.

Görüntü beIN Sports’tan alınmıştır.

MUSLERA’NIN ÇABASI YETMEDİ

Sağ çaprazdan serbest vuruş kullanan Sivasspor’da Saba topu içeriye ortaladı. Kaleye doğru yönelen topu Fernando Muslera tokatladı ancak, Ulvestad tamamlamak istedi. Uruguaylı kaleci bir müdahale daha yaparak gole engel olsa da, yaşanan karambol sonrası Ulvestad yerdeyken bir vuruş daha yaparak topu ağlarla buluşturdu.

5 DAKİKA VAR’DA İZLEDİ

Sivasspor-Galatasaray maçının VAR hakemi Özgüç Türkalp’in uyarısıyla pozisyonu izleyen orta hakem Erkan Özdamar, golden önce ofsayt olduğunu işaret etti ve oyunun endirekt serbest vuruşla devam etmesini istedi. Yaklaşık 5 dakika süren VAR incelemesi sonrası Sivasspor’un golü iptal edildi.

Görüntü beIN Sports’tan alınmıştır.

KAYNAK. SÖZCÜ.COM


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.