BREZİLYA'YI DEVİREN KAMERUN ELENDİ!

Dünya Kupası'nda bu akşam grup etapları sona erdi, G Grubu'nda heyecan dolu bir karşılaşma oynandı. Son 16'yı garantileyen Brezilya ile matematiksel olarak şansı bulunan Kamerun karşı karşıya geldi.

BREZİLYA'YI DEVİREN KAMERUN ELENDİ!
Editör: Arpak Medya
03 Aralık 2022 - 00:02

Dünya Kupası'nda bu akşam grup etapları sona erdi, G Grubu'nda heyecan dolu bir karşılaşma oynandı. Son 16'yı garantileyen Brezilya ile matematiksel olarak şansı bulunan Kamerun karşı karşıya geldi. 1 gol, 1 asistle Sırbistan maçının kahramanı olan eski Beşiktaşlı Vincent Aboubakar 90+2'de sahneye çıktı, Brezilya'yı yıktı! Bu galibiyete rağmen Kamerun, İsviçre'nin, Sırplar'ı yenmesi sonrasında son 16 biletini alamadı! Brezilya ile İsviçre gruptan çıkmayı başardı.

 
Vincent Aboubakar yine attı ama yetmedi! Kamerun-Brezilya maç sonucu: 1-0 (Dünya Kupası Maç Özeti)

2022 Dünya Kupası'nda grup etabı bugün sona erdi... Heyecan tüm hızıyla devam ederken grup aşamasının son gününde de çok önemli maçlar oynandı. Bunlardan biri de Kamerun Brezilya karşılaşmasıydı... Brezilya son 16 biletini garantilemiş, Kamerun'un ise matematiksel olarak şansı devam ediyordu. Bu nedenle Afrika ekibi, Sambacılar'ı devirerek, Sırbistan-İsviçre karşılaşmasının sonucunu beklemeyi amaçlıyordu.

Aboubakar yine sahnede!

Karşılaşma uzun bir süre golsüz devam ederken, mücadelenin uzatma anlarına girildi. 'Maç bitti' denirken, eski Beşiktaşlı Vincent Aboubakar, Sırbistan karşılaşmasında olduğu gibi sahneye çıktı ve harika bir kafa vuruşuyla Kamerun'a 1-0'lık galibiyeti getirdi. 

Sırbistan'la birlikte veda

Ancak grubun diğer maçında da İsviçre, Sırbistan'ı 3-2 devirince hesaplar karıştı! 6 puanlı Brezilya, G Grubu'ndan averajla lider çıktı. İsviçre ikinci oldu, son 16 biletini kaptı. Kamerun'a tarihi zafer yeterli olmadı, Sırbistan'la birlikte Dünya Kupası'na havlu attı.  

MAÇTAN DAKİKALAR:

1' Mücadelenin hakemi Ismail Elfath ilk düdüğü çaldı, karşılaşma başladı.

14' Fred'in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Martinelli'nin kafa vuruşunda Epassy topu kornere çelmeyi başarıyor.

34' Kazanılan serbest vuruşu kullanan Dani Alves'in doğrudan kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

38' Fred'in pasıyla ceza alanında topla buluşan Antony'nin sağ çaprazdan yaptığı vuruşta Epassy topa hakim oldu.

KAYNAK: SÖZCÜ.COM


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.