BODRUM YİNE KABUSU YAŞIYOR!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde birkaç gündür devam eden sağanak yağış, bugün de hayatı kabusa çevirdi. Yollar kapanırken, ev ve bahçeleri su bastı, bahçe duvarı yıkıldı, evler tahliye edildi.

BODRUM YİNE KABUSU YAŞIYOR!
Editör: Arpak Medya
11 Ocak 2022 - 21:41

Muğla'nın Bodrum ilçesinde üç gündür devam eden sağanak yağış ilçede yüzlerce ev ve işyerini sular altında bıraktı. Bu sabahtan itibaren başlayan şiddetli sağanakta Yalıkavak, Dereköy, Bitez, Geriş, Ortakent ve Gümbet mahallelerinde dereler taştı.

SEL SULARI RESTORANLARIN İÇİNDEN GEÇTİ

Tonlarca su ev ve Yalıkavak Mahallesi'ndeki balık restoranlarının içerisinde duvarları yıkarak denize ulaştı. Gerişaltı Mevkii'nde ise birçok vatandaş evlerinde mahsur kaldı. İlçede Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ile zabıta ekipleri alarma geçerken özel şirketlere ait iş makinaları ve işçiler de vatandaşın yardımına koştu.

Yalıkavak Mahallesi'nde yaşayan Canan Aydemir (40) “Her yağmurda bu felaketi yaşıyoruz, şu anda onlarca ev sular altında, evimizin içerisinde yarım metreye kadar su var eve giremiyoruz çıkamıyoruz. Belediye yardım ekipleri 7 saat sonra bize güçlükle ulaşabildi. Evin içerisinde  boğuluyorduk. Buna neden olan alt yapı eksikliği ve suyun giderlerinin bulunduğu yerlere bahçe duvarlarını çekilmesi” diye konuştu.

CORONA VİRÜSLÜ YAŞLI ÇİFT EVİNDE MAHSUR KALDI

Yalıkavak Mahallesi Çökertme Caddesi'ndeki bağ evinde yaşayan ve üç gün önce corona virüs teşhisi konulan 72 yaşındaki Mehmet Yalçınkaya ile eşi Meral Yalçınkaya evlerini sel sularının basması sonucu mahsur kaldı.

Ellerinde çizmelerle yatağın üzerinde kurtarılmayı bekleyen Mehmet Yalçınkaya SÖZCÜ muhabirine “Ben 72 yıllık hayatımda böyle yağış sel görmedim, sel suları her yeri yıktı geçti evimizin içinden de geçti. Testimiz pozitif çıktı, evden dışarı çıkamıyoruz, ancak her yerimiz su içerisinden coronadan olmazsa soğuktan öleceğiz, yardım gelmesini bekliyoruz, coronayız diye kimse evimize gelmek istemiyor” diye konuştu.

DERELERİN YOLLARINI KAPATTILAR FELAKET GELDİ

Yalıkavak Mahallesi'nde yaşayan Tanıl Candil ise sosyal medya üzerinden yaptığı video paylaşımda şu ifadelere yer verdi; “Of of… O doğal dereyi kapatırlarsa burada yıllar önce, o doğal dereyi, şimdi açtılar güya. O doğal dereyi kapatırsan böyle olur işte.

Buradan akan doğal bir dere vardı, kapattılar yıllar önce. Yok abi yok yok. Yok geçilmiyor. Yapacak bir şey yok. Bak hep mağdur içeride şuan insanlar. Yağmur yarına kadar dinmeyecekmiş. Hayat böyle işte. Doğa ile oynamayacaksın. Geçilmiyor da karşıya, denedim, sürüklüyor. Buralar hep sular altında. Bütün dükkanlar sular altında. İnsanlarda içeriden dışarıya çıkamıyorlar. Allah yardımcıları olsun.”

TONLARCA MANDALİN DENİZE GİTTİ

Bitez Deresi'nin taşması sonucu mandalina bahçeleri sular altında kaldı. Tonlarca mandalin sel suları ile sürüklenerek Bitez koyunda denize döküldü. Mandalinaları denize sürüklenen üreticiler ve köylüler kasalarla mandalinaları denizden topladılar.

BELEDİYE UYARILAR YAPMAYA BAŞLADI

Bodrum Belediyesi ise sosyal medya ve anonslarla vatandaşlara evden dışarı çıkılmaması konusunda uyarılarda bulunmaya başladı. Belediyeden yapılan açıklamada “İlçemizde devam eden yağışlardan dolayı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızdan dikkatli ve tedbirli olunmasını, gerekmedikçe evlerinden çıkmamalarını rica ediyoruz” denildi.

KAYNAK:SÖZCÜ


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.