BODRUM'DA YANGIN!

Muğla’nın Bodrum ilçesinde makilik alanda çıkan yangın tatilcilere korku dolu anlar yaşattı. Sitelerin içlerine kadar giren alevler yaklaşık iki saat süren çabaların ardından söndürüldü.

BODRUM'DA YANGIN!
Editör: Arpak Medya
09 Temmuz 2023 - 20:55

Muğla’nın Bodrum ilçesinde makilik alanda çıkan yangın tatilcilere korku dolu anlar yaşattı. Sitelerin içlerine kadar giren alevler yaklaşık iki saat süren çabaların ardından söndürüldü.

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Bağla Mahallesi'ndeki Eczacılar Sitesi'nin yanındaki makilik alandan çıkan yangın, bölgedeki şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı.

Yangına önce sitelerin işçileri, tatilciler, Mahalle Afet Gönüllüleri üyeleri, ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ile bir helikopter müdahale etti.


RÜZGAR SIK SIK YÖN DEĞİŞTİRDİ

Yangına müdahale edenler rüzgarın sık sık yön değiştirmesi ile zor anlar yaşadı. Polis ekipleri de sitelerin etrafında güvenlik önlemi aldı. Alevler sitelerin içine girince heyecanlı anlar yaşandı. Yaklaşık 2 saat süren müdahale ile yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları başlatıldı.

“ÇOK DİKKATLİ OLMAK GEREKİR”

Tatilcilerden Ali Sağlık yaptığı açıklamada “İki gündür çok rüzgar vardı, otlar tuştu, alevler birden büyüdü, yanımızdaki sitenin içine kadar girdi. Hava çok sıcak ve kuru, çok dikkatli olmak gerekir” diye konuştu.


ÖĞLEN SAATLERİNDE BİR YANGIN DAHA ÇIKTI

Bahçelievler Mahallesi Gümüşlük Caddesi’ndeki ağaçlık alanda, saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, bir arazide bulunan ve içerisinde kimsenin olmadığı belirtilen ‘tiny house’lara sıçradı.

Dumanı fark edenler, durumu itfaiye ve orman ekiplerine bildirdi. İhbarla bölgeye çok sayıda itfaiye ile 1 yangın söndürme helikopteri sevk edildi.

KONTROL ALTINA ALINDI

Ekiplerin yaklaşık 2,5 saat müdahalesi ile yangın söndürüldü. Yangında 4 tiny house tamamen yanarken, 2’si ise zarar gördü.

Yangına müdahale ederken dumandan etkilenen kişiye, ambulansta müdahale edildi. Ekiplerin bölgede soğutma çalışması sürüyor.

Tiny houseların bulunduğu alanda büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Yangında 3 hektar alan zarar gördü.

MİLAS’TA DA YANGIN ÇIKTI

Muğla’nın Milas ilçesinde ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri, bölgeye sevk edildi.

Ekiplerin havadan ve karadan yaptığı müdahale sonrası yangın kontrol altına alındı.

KAYNAK: SÖZCÜ.COM


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.