Bilecik'te başladı, Bursa'ya yayıldı! 2 yangın birden!

Bilecik'in Osmaneli ilçesi Dereyörük mahallesinde çıkan ve Bursa'nın Yenişehir ilçesine sıçrayan orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor. Karacabey ilçesinde yol kenarındaki otlukta çıkan yangın ormana sıçradı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen alevlere 1 helikopter ile havadan da müdahale ediliyor.

Bilecik'te başladı, Bursa'ya yayıldı! 2 yangın birden!
Editör: Arpak Medya
22 Ağustos 2023 - 21:44

Bilecik ve Bursa’daki orman yangınlarına müdahale sürüyor. Rüzgarın da etkisi ile büyüyen alevlerin yerleşim yerlerine sıçramaması için yoğun çaba sarf ediliyor.

Alevlerin, Yenişehir ilçesine bağlı 1050 nüfuslu Terziler Mahallesine yaklaşması üzerine, mahalle sakinleri traktörleriyle tarlalarda set oluşturdu.

Farklı noktalarda devam eden yangına müdahale için çevre il ve ilçelerden de takviye ekipler bölgeye sevk edildi.

Bursa, İstanbul ve Kocaeli’den bölgeye gönderilen 5 yangın söndürme helikopteri ile yangına havadan da müdahale ediliyor .Yenişehir Kaymakamı Rahmi Köse de söndürme çalışmalarını yerinde takip ediyor.

KARACABEY’DE DE YANGIN ÇIKTI
Bursa’nın Karacabey ilçesinde Hayırlar ile Ekinli kırsal mahallerinin arasında bulunan yol kenarındaki otlukta saat 18.30 sıralarında yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevler ormana sıçrarken, bölgeye Büyükşehir Belediyesi ile Karacabey Belediyesi’ne ait çok sayıda itfaiye ekibi ile Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

 

Yangına 30 araç ve iş makineleri ile karadan müdahale edilirken, 1 helikopter de söndürme çalışmalarına havadan destek veriyor. Bölgeye çevre il ve ilçelerden de takviye ekipler sevk edilirken, Muğla’dan 1 yangın söndürme helikopteri talep edildiği öğrenildi.

“YANGIN SİGARA İZMARİTİNDEN ÇIKMIŞ OLABİLİR”

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, yangının sigara izmaritinden çıktığının değerlendirildiğini belirterek şunları söyledi:

* “Hayırlar ile Ekinli mahallelerimiz arasında orman bölgemizde bir yangın meydana geldi. Şu anda Orman İşletmesi’ne ait helikopter, yangın söndürme araçları, yine Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait araçlar, Karacabey Belediyesi’ne ait araçlar, iş makineleri hepsi burada. İlçe Kaymakamımız Sayın Tahsin Kurtbeyoğlu, İlçe Jandarma Komutanımız Mahir Binbaşı ile birlikteyiz. Orman İşletmesine ait arkadaşlar burada. Herkes cansiperane çalışıyor. Yangını söndürmek için gayret gösteriyor. Yangının çıkış sebebiyle ilgili kesin bir bilgimiz yok. Sigara izmariti de olabilir. Biz bütün vatandaşlarımızı bu yaz günlerinde, sıcak havalarda, milli servetlerimizi korumaya davet ediyoruz. Dikkatli olmaya davet ediyoruz.”

VALİ AYGÖL: 25 HEKTARLIK ALANDA SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Bursa’nın Yenişehir ilçesine sıçrayan orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor. Bilecik Valisi Şefik Aygöl, yangının 25 hektarlık alanda etkili olduğunu belirtti. Can ve mal kaybı olmadığını, yapımı devam eden Bandırma- Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren hattının Osmaneli Dereyörük köyündeki şantiyesinin tedbir amaçlı boşaltıldığını söyledi.

Vali Aygöl, şunları söyledi:

* “Dereyörük köyü sınırları içerisindeyiz. Öbür tarafta da Bursa’nın Yenişehir ilçesinin sınırlarında yangın tam iki vilayetimizin sınır noktasında çıkmış durumda. İki tarafta da müdahale var İki tarafta Bursa Orman Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde.

* Yenişehir tarafında yoğun bir müdahale olduğu gibi bizim ilimizin tarafında da ciddi bir müdahale var. Hem devletimizin bütün imkanları hem de bölgedeki özel sektörün araç ve gereçlerinden faydalanıyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 60 araç, ayrıca 200 civarında personelimiz müdahale ediyor.

* Şu ana kadar cana ve mala gelen herhangi bir zarar ve problem yok ancak tedbiren hızlı tren inşaatı yapan firmanın şantiyesini boşalttık. Ayrıca, özel idaremize ait araç gereçler şu anda yangının köylere yaklaşmasını engellemek için gerekli çalışmaları yapıyor. Bilecik ve Bursa’da toplam 25 hektarlık alanda yangın devam ediyor.” (DHA)

görsel:trt haber


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.