Bayram tatili dönüşü başladı: Trafik yoğunluğu yaşanıyor!

Ülke genelinde uygulanan 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin bitimine 1 gün kala, bazı bölgelerde trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Bayram tatili dönüşü başladı: Trafik yoğunluğu yaşanıyor!
Editör: Arpak Medya
13 Nisan 2024 - 20:41

Ülke genelinde uygulanan 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin bitimine 1 gün kala, bazı bölgelerde trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Bayram tatili dönüşü başladı: Trafik yoğunluğu yaşanıyor

Ramazan Bayramı tatilinin bitimine 1 gün kala Tekirdağ'dan İstanbul istikametinde yoğunlaşan trafik, her geçen saat artıyor. 

Tekirdağ il merkezi ve kent çıkışı, çevre yolunda uzun araç kuyrukları oluşurken, trafik zaman zaman durma noktasına geldi. 

İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ekipleri, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için karayolu üzerinde ve önemli noktalarda önlem aldı.

AFYONKARAHİSAR-ANTALYA KARAYOLUNDA TRAFİK YOĞUNLUĞU

Ankara, İstanbul, Afyonkarahisar illerini Antalya, Denizli, Isparta ve Burdur illerine bağlayan Afyonkarahisar-Antalya karayolunda trafik yoğunluğu başladı. Öğle saatlerinde başlayan yoğunluk zaman geçtikçe artarken trafik yoğunluğunun 2 gün sürmesi bekleniyor. 

 

Kavşaklarda önlem alan trafik polisleri sürücüleri kurallara uymaları ve emniyet şeridini işgal etmemeleri yönünde uyardı. Yoğunluk nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi.

Bayram tatili dönüşü yolunda Ankara-Konya karayolunda bulunan Kulu ilçesinde trafik yoğunluğuna neden oldu. Ulaşımda aksama yaşanmaması için ekipler bölgede çalışma yürütüyor. Yoğunluğun bu gece ve yarın artması bekleniyor.

Bayram tatilinin ardından araçlarıyla dönüşe geçenler, Karadeniz Bölgesi'ni İç Anadolu'ya bağlayan önemli geçiş güzergahı olan Samsun-Ankara karayolunun Havza geçişinde yoğunluk oluşturdu. Trafik polisleri, sürücülerin rahat ilerleyebilmesi için belirli noktalarda önlem aldı. Bölgedeki trafik yoğunluğunun yarın da devam etmesi bekleniyor.

BODRUM’DAN 12 SAATTE 10 BİN ARAÇ ÇIKIŞ YAPTI

Muğla Bodrum’da bayram tatilini geçiren tatilcilerin dönüş yolculuğu başladı. Son gün yoğunluğuna kalmak istemeyen bazı tatilciler, bugün sabahın erken saatlerinden itibaren dönüşe geçti. Bu kapsamda özellikle Gümbet Kavşağı Milas istikametinde trafik yoğunluğu gözlendi. 

Polis ekipleri trafiği daha akıcı ve sağlıklı hale getirebilmek adına kontrollü geçiş sağladı. Öte yandan, Bodrum’dan son 12 saat içinde yaklaşık 10 bin aracın çıkış yaptığı bildirildi. Yarın akşam saatlerinden itibaren tatilcilerin dönüş yolculuğunda yoğunluğun daha da artması bekleniyor.

'KİLİT KAVŞAK' KIRIKKALE'DE BAYRAM DÖNÜŞÜ TRAFİĞİ

Kırıkkale'de Ramazan Bayramı sonrası karayollarında dönüş trafiği yaşanıyor. Türkiye'nin doğu ve kuzeyindeki 43 ilin güzergahında yer alan Ankara-Kırıkkale karayolunun Ankara yönünde araç trafiği görüldü. Kentte öğle saatlerinden itibaren başlayan yoğunluk, akşam saatlerinde arttı. 

Yolda kilometrelerce araç kuyruğu oluşurken; hasarlı kazalar da meydana geldi. Polis ekipleri de ulaşımın aksamaması için önlemler aldı. Trafik yoğunluğunun yarın akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

KONYA, ANTALYA, İSTANBUL VE İZMİR YOLLARINDA YOĞUNLUK

Antalya'dan Konya yönüne seyir halinde olan araçlar, Beyşehir ilçesi kesiminde yoğunluğun daha da artmasına neden oldu. Trafik sıkışıklığının en çok gözlendiği yer Beyşehir girişi oldu. Antalya ve Köprübaşı caddelerinde sürücüler güçlükle ilerleyebildi. Araç yoğunluğu dolayısıyla Eşrefoğlu Köprüsü'nde de trafik yavaş seyretti.

Marmara Bölgesi'nin güneyi ve Ege Bölgesi'nden İstanbul ve çevre illere araçlarıyla hareket eden tatilciler otoyolda hareketlilik oluşturuyor.

Osmangazi Köprüsü'ne gidişte otoyolun Yalova ve Bursa'daki güzergahlarında zaman zaman yoğunluk artarken Batı gişelerinde araç kuyruğu gözleniyor.

İstanbul'a doğru seyreden araçlar nedeniyle otoyoldaki diğer gişelerde de kalabalık oluşuyor.

Tatilde köprü, otoyol ve kara yollarında olumsuzluk yaşanmaması için güvenlik önlemlerini artıran trafik ekipleri, sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulunuyor.




KAYNAK SÖZCÜ.COM


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.