Başkan Mehmet Canbeyli'den Sert Açıklama!!

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde yapılan Seçim Kurulu Toplantısın da, öğretmenlere yapılan sözlü hakaretlerden dolayı Hürriyetçi Eğitim Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Canbeyli, bir açıklama yaparak yetkililere seslendi.

Editör: Arpak Medya
16 Mart 2024 - 23:42
Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde yapılan Seçim Kurulu Toplantısın da, öğretmenlere yapılan sözlü hakaretlerden dolayı Hürriyetçi Eğitim Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Canbeyli, bir açıklama yaparak yetkililere seslendi.


Siverek ilçemizde dün yaşanan talihsiz toplantıda öğretmenlere sözlü hakaret ve tehdit iddiasına yönelik Hürriyetçi Eğitim Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Canbeyli, açıklama yaparak öğretmenlere yapılan bu hakaretlere karşı olduklarını ifade ederek bu aşağılanmayı kabul etmediklerini bunu yapan şahıslar hakkında gerekenin yapılması gerekli olduğunu söyleyerek yetkililere çağrıda bulundu.



Hürriyetçi Eğitim Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Canbeyli ; “ Dün Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde düzenlenen seçim kurulu toplantısında öğretmenleri aşağılayarak, "Anladınız mı, anlayabiliyor musunuz, sonrasında da düzgünce anlayın, seçim günü aptal, aptal sorular sormayın." Cümleleri ile salondaki öğretmenleri aşağılamaya çalışıp, hakaret eden seçim kurulu memuru bunun hesabını vermeli, böyle bir saygısızlık olmaz öğretmenleri kimse bu kadar küçük göremez.
Madem öğretmenleri küçük görüyorsunuz o zaman sandık kurulu üyesi yapmayın başkanı yapmayın. Siverek'teki seçim kurulu hakimi, bu cümleler üzerine salonu terk eden öğretmeni tehdit etmesi kabul edilemez, seçim kurulu memurunun bu terbiyesiz cümlelerinin hesabını sormak yerine öğretmenlerimizi tehdit eden hakimi görevini yapmaya davet ediyoruz. 
Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Asım Sultanoğlu’na ve eğitim için seferberlik ilan eden Sayın Valimiz Hasan Şıldak’a sesleniyoruz, öğretmelerimizi yalnız bırakmayın. Hürriyetçi Eğitim Sen olarak bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Konunun takipçisi olacağız. Gereken yapılmadığı takdirde konu ile ilgili suç duyurusunda bulunacağız.” Dedi.


ARPAK MEDYA HABERLER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.