BAŞKAN BEYAZGÜL, "TÜM İTFAİYE ERLERİMİZLE İFTİHAR EDİYORUZ"!

Editör: Arpak Medya
26 Eylül 2023 - 23:03

25 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan “İtfaiyecilik Haftası” münasebetiyle Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Şanlıurfa İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı itfaiye erleri ile bir araya geldi. Başkan Beyazgül, her türlü zorluk içerisinde can kurtarmak için canını hiçe sayan itfaiye erleriyle iftihar ettiklerini kaydetti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kentte “İtfaiyecilik Haftası” etkinlikleri kapsamında itfaiye erleriyle bir araya gelerek İtfaiye erleri ile itfaiyeci duasına iştirak etti. Başkan Beyazgül’e Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğol, AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü, 112 acil çağrı merkezi yetkilileri ve çok sayıda itfaiye eri eşlik etti.

BAŞKAN BEYAZGÜL “ŞANLIURFA İTFAİYEMİZİ YENİ ARAÇLARIMIZLA DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ”

İtfaiyecilik Mesleğinin kutsal bir meslek olduğuna dikkati çeken Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “ Zorlu bir meslek içre ediyorsunuz. Bu zorlu mesleğin tarihi çok geçmişe dayanır. İtfaiye erlerimizle her zaman iftihar ettim. Onlar sadece yangında değil, selde, depremde ve başka şehirlerde meydana gelen olaylarda o kentlerin de yardımlarına koştular. İtfaiyemizin önemli görevlerinden biri de yangına sebebiyet verecek durumları ortadan kaldırmaktır. Gelişigüzel atılan izmaritler, söndürmeden bırakılan mangallar yangınlara kırmızı elbiseli kahramanlar canlarını hiçe sayarak bu yangınları söndürüyorlar. Orman yangınları ve anız yangını noktasında da itfaiye erlerimiz bir canlının yok olmaması için ellerinden gelen gayreti göstermektedirler. Anız yangınlarını da hiçbir zaman doğru bulmadığımızı bir kez daha ifade ediyorum. Orada ateşe verilen otlar tarlanın içindeki tüm yararlı canlıları yok etmektedir. Bu anlamda biz Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak 13 ilçemizde ve kırsalda anız yangınlarıyla mücadele ettik. Araç sayımızı artırarak anız yangınlarına kahraman itfaiye erlerimizle müdahale ettik. Yakın zamanda itfaiye araç filomuza yeni araçlarımızı da ekleyerek itfaiyemizi daha da güçlü hale getireceğiz. Tüm itfaiye çalışanlarımızın itfaiye haftasını tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

MOĞOL, “İTFAİYE ERLERİMİZİN HAFTASINI TEBRİK EDİYORUM”

AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğol ise tüm itfaiye çalışanlarını üstün gayretlerinden ötürü tebrik etti.

Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan’ın okuduğu duaya hep birlikte amin diyen itfaiye erleri, ardından araçlarına binerek Şanlıurfa sokaklarında kortej geçişi yaptı. Vatandaşların ilgiyle izlediği İtfaiyecilik Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen şehir turu başladığı yer olan İtfaiye Binası önünde sona erdi. Bazı vatandaşların cep telefonlarıyla kortej geçişini kayda alarak anı ölümsüzleştirdiği görüldü


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.