BAŞKAN BEYAZGÜL, ''İSRAİL'İ BESLEYEN DAMARLARI KESMELİYİZ'' !

Editör: Arpak Medya
07 Kasım 2023 - 21:12

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Harran Üniversitesinde öğrenciler birlikte Filistin’e destek için ağaç dikti. Öğrencilerle söyleşi programına katılan Başkan Beyazgül, Filistin’de bir soykırım yaşandığını söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Harran Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘’Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Öğrencilerle buluşuyor’’ etkinliğine katıldı.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tahir Güllüoğlu tarafından karşılanan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, öğrencilerin hazırladığı Filistin’e destek ağaç dikimine katıldı. Başkan Beyazgül ve Rektör Güllüoğlu burada öğrencilerle birlikte Filistin’e destek için ağaç dikip, can suyu verdiler. Başkan Beyazgül, öğrencilerin başlattığı ağaçlandırma çalışmasına destek olarak Zeytin fidesi vereceklerini söyledi.

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’FİLİSTİN’DE YAŞANANLAR İNSANLIĞA İHANETTİR’’

Filistin’de yaşanan dramın insanlığa ihanet olduğunu anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki işletmelerde İsrail menşeli ürünleri boykot ettiklerini ifade etti. Başkan Beyazgül, ‘’Bu gün dikimini gerçekleştirdiğimiz fidanlar yüzyıllar boyu yaşayacak. Bizim inancımıza göre baktın ki kıyamet kopuyor elindeki ağacı, fidanı dikmeliyiz. Harran Üniversitemiz aslında birçok konuda öncü, bilimde ve ilimde öncü bir üniversitemiz var. Ağaç dikiminde de bu gün öncülük ve rehberlik yapıyor. Öğrencilerimizle beraber bu mutlu anı yaşadık. Burada diktiğimiz ağaçla birlikte bir ağaç ailemize katıldı. Filistin için öğrencilerimiz bizlerden zeytin ağacı istediler. Filistin anısına Zeytin ağaçları dikilecek. Kudüs’te önemli bir zeytinlik yeri var. Kudüs her yönü ile kutsal bir yer. İnsanlığın yaşadığı dram çok büyük, bir bölgede insanlar hapsedilmiş. Annelerin ve çocukların üzerlerine bombalar yağdırılıyor. İnsanlığın bir parçası orada yok olurken seyretme noktasına bırakılıyor. Aslında insanlığa yapılan büyük bir ihanettir. Sizin bir parçanız burada yok ediliyor. İnsanlığın bir parçası kolu kesiliyor, diğer insanlar onu seyretmek zorunda kalıyor. Bu böyle olamaz ve bunu dünya böyle kabullenemez. Bir boykot herekatı başladı. Belediyemize ait tesislerimizde başlattık, şimdi aynı boykota Üniversitemiz de katıldı. Bu kapitalist sistem bu kanı besliyor. Buradan alınan paralar bu kanı besleyen paralar olduğunu gördük ve bunun için de bu damarları kesmemiz icap ediyordu. Öğrencilerimizin de aynı duyarlılığı gösteriyorlar. Bunu devam ettireceğiz. Telafisi olmayan sonuçlar çıkmış durumda. Burada çocuklarımız öldürüldü, annelerimiz öldürüldü, yaşlılarımız öldürüldü, savaşmayan insanlar öldürüldü, hastanelerimiz ve camilerimiz bombalandı. Bu hiçbirimizin kabul edebileceği bir şey değildir. İnsanlık tarihine İsrail bir kara leke olarak bir zaman bıraktı. Bu zaman hiçbir zaman silinmeyecektir’’ dedi.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tahir Güllüoğlu ise Osmanbey yerleşkesine öğrencilerle birlikte barış için fidan diktiklerini söyledi.

Başkan Beyazgül ve Rektör Güllüoğlu daha sonra Osmanbey yerleşkesini gezerek öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Beyazgül ve rektör Güllüoğlu kafeterya da öğrencilerle sohbet ederek keyifli vakit geçirdi. Başkan Beyazgül, sıraya girerek kendi yemeğini kendisi alarak Öğrencilerin sofrasına konuk oldu. Öğle yemeğini öğrencilerle birlikte yiyen Başkan Beyazgül, daha sonra Üniversite öğrencileri tarafından hazırlanan söyleşiye katıldı.

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’PROJE ÇALIŞMALARINDA ÜNİVERSİTEMİZİN YANINDAYIZ’’

Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi salonunda düzenlenen söyleşide Başkan Beyazgül öğrencilerin sorularını yanıtlayarak Eğitime yönelik yapılan çalışmaları anlattı. Kentte gençlerin eğitimine yönelik Bilim Merkezi ve Gençlik merkezleri oluşturduğunu anlatan Başkan Beyazgül, her zaman eğitime destek verdiklerinin altını çizdi.

Dünyanın gözü önünde Filistin’de bir soykırım yaşandığını anlatan Başkan Beyazgül, bu durumun son derece üzücü olduğunu ifade etti. Başkan Beyazgül, bir kenti zihinsel ve fikirsel olarak dönüşümünü sağlamak gerekir. Zihinsel ve fikirsel olarak bir kentin dönüşümü sağlayamazsan, fiziksel dönüşümü çok zor oluyor. Bütün birimlerimiz vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Üniversitemiz işbirliğiyle birçok konuda çalışmalar yapıyoruz. Hayvan rehabilitasyon merkezimiz tamamlanma aşamasında ve rehabilitasyon merkezimizin olduğu bölge de bir de hastane kuruyoruz. Ulaşımda yenilikler yaptık ve Ulaşım master planını tamamladık’’ dedi.

Söyleşinin ardından gençlerle hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Beyazgül, öğrencilere Ali Fuad Başgil’in Gençlerle Başbaşa kitabını hediye etti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.