BAKAN KİRİŞÇİ'YE ÇİRKİN İTHAM!

BAKAN KİRİŞÇİ'YE ÇİRKİN İTHAM! Görevden alınan Ertuğrul Ambar işi bakanı itham etmeye kadar götürdü.

BAKAN KİRİŞÇİ'YE ÇİRKİN İTHAM!
Editör: Arpak Medya
11 Eylül 2022 - 00:39 - Güncelleme: 11 Eylül 2022 - 01:11
BAKAN KİRİŞÇİ'YE ÇİRKİN İTHAM!

İddiaya göre Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan son kararname ile görevlerinden alınan Tarım İşletmeleri Genel Müdür yardımcıları Ertuğrul Ambar, Sait Kocabay ve Ali Osman Kıyak hemen ertesinde yıllardır abonelik adı altında kurumdan para kazanan sözde bir haber sitesi üzerinden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'ye yönelik çirkin habere ön ayak oldular.

KURUM HAFIZASI DEDİLER BAKANA AĞIR İTHAMLARDA BULUNDULAR!

Sözde haber sitesi
 ''TİGEM’de hayvancılıkta büyük umut olarak hayata geçirilen ancak daha sonra sessiz sedasız rafa kaldırılan embriyo transferi projesinde Sayıştay tarafından ortaya çıkarılan 43 milyon lira kamu zararının sorumlulardan tahsil edilmek yerine TİGEM Yönetim Kurulu’nun aldığı gizli bir kararla üstü örtülmüştü. TİGEM Yönetim Kurulu’nun 43 milyon liralık kamu zararını aklayan kararına imza atmayan ve TİGEM’in hafızası olarak bilinen Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Anbar’ın bugün Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alınması dikkat çekti.'' Paragrafı ile haksızlığa uğradığı iddia edilen Ertuğrul Ambar gerçekte kimdi?

CENTERPİVOT MÜFETTİŞ DENİLİYOR!

Sözde Haber sitesinin pir-u pak olduğu için mağdur ilan ettiği Ertuğrul Ambar'ın görevden alınması tüm Tigem camiasında bayram havası estiren isimdir.
Sivas'ta görev yaparken kazıdığı ve tek damla suyun çıkmadığı kuyuların etrafına uzun yıllar öncesinin rakamları ile 10-12 milyon lira harcayarak kuruma ve devlete ciddi zararlar verdiği iddia edilen Ambar bu yüzden CENTERPİVOT MÜFETTİŞ olarak anılıyor.
Ambar aynı zamanda TİGEM'de kurduğu ispiyoncluluk ağı ve ırkçı tavırları ile de TİGEM camiasında büyük tepkiler çeken isim olarak hafızalara kazınırken, bir TİGEM Personeline uyguladığı mobing nedeniyle 15 bin liraya çevrilen hapis cezasına çarpıldı.

ZİNAYI ÖRTBAS ETTİ!

Ambar'ın bir yıl önce TİGEM Ceylanpınar işletmesinde mesai saatinde vukuu bulan ve A.A adlı şef ile kendisi gibi evli bir zirrat mühendisinin yaşadığı cinsel ilişki ve sonrasında A.A'nın Akçakale'den getirttiği iddia edilen 4 yabancı ile cinsel ilişkiyi gören şahsın kafasına silah dayaması olayını örtbas ettiği de biliniyor.

ÇÜRÜK ET SATIŞINI ÖRTBAS ETTİ!

Müfettiş olarak gittiği Ceylanpınar'da Diyarbakırlı bir firmaya 2 milyon değerinde çürük et satılması ve o paranın dahi tahsil edilmemesini de örtbas eden Ambar'ın ispiyoncu olmayı kabul etmeyen birçok TİGEM çalışanını sürgüne gönderdiği diğer iddialar arasında.

İŞTE SÖZDE HABER SİTESİNİN YALANLARI!

Sözde haber sitesinin iftira ve manipülasyon dolu ithamları ''KAMU ZARARINA KARŞI VERDİKLERİ MÜCADELE KOLTUKLARINDAN ETTİ!
43 milyon liralık kamu zararının aklanması sürecinde TİGEM’de iki isim ön plana çıkmıştı. TİGEM Teftiş Kurulu Başkanı İhsan Aslan, yönetim kurulu kararı ile konunun kapatılmasına karşı çıkarken, TİGEM Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Anbar’ın ise yönetim kurulunun alacağı böyle bir karara imza atmayacağı gündeme gelmişti. TİGEM’de her iki isminde arka arkaya görevden alınması 43 milyon liralık kamu zararında manidar bir tabloyu ortaya çıkardı.'' içeriği ile devam etti.

1.5 MİLYONLUK VURGUN İDDİASI!

Sözde haber sitesinin sözde kamu zararına göz yummadıkları için işlerinden olduklar iddia ettiği isimlerin görevden alınan ve hakkında eşine rant sağladığı gerekçesi ile soruşturma açılan eski genel müdire Ayşin Ayşe Işıkgece'nin tüm kararlarını sorgulamadan imzaladıkları biliniyor.

VERGİ SKANDALINA İMZA ATTILAR!

AB'den alınan ve genç çiftçileri hayvancılığa teşvik eden bir proje için toplanan vergileri kar hanesine yazan ve vergi dairesine ödemeyen bu üçlü, vergi dairesinin parayı istemesi ile 3 milyon zararla ödemeyi yaptığı da biliniyor.
Brusella bulaşmış hayvanların satışına da göz yuman bu yönetim vergi skandalını görev zararı adıyla kayıtlara geçirerek bir skandala imza atmışlardı.

TONLARCA BUĞDAY GÖMÜLÜ BULUNDU!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve ses sanatçısı yazar Ekrem Arpak'ın ortaya çıkardığı tonlarca buğdayın yakılarak toprağa gömüldüğü haberi ulusalda ses getirirken bu üçlünün mevzuya dair soruşturma dahi açmamaları imza attıkları diğer bir skandal olarak kayıtlara geçti.

Bunun yanı sıra açıktan hayvan satışı, elverişsiz şartlarda yaşayan buzağıların ölümü, ölmüş buzağıların küpeleri üzerinden sağlanan rant gibi birçok iddia bu üçlünün döneminde yaşanırken sözde haber sitesinin yanlı ve taraflı haberi hayretle karşınaldı.


BAKANA CİDDİ SALDIRI!

Hızını alamayan sözde haber sitesi işi bakan Kirişçi'yi ''TARIM BAKANI KİRİŞÇİ TAK-VA ÜYESİ'' olmakla itham etmeye vardırdı. İşte o çirkin iddia:

TARIM BAKANI KİRİŞÇİ TAK-VA ÜYESİ
'
Embriyo transferi projesinin hayata geçirildiği ve Sayıştay’ın 43 milyon liralık kamu zararının tespit edildiği dönemde TİGEM Genel Müdürü olan ve konunun mahkeme havale edilmesi durumunda söz konusu kamu zararından birinci dereceden sorumlu olacak olan isimlerin başında gelen Mehmet Taşan’ın, Tarımsal Kalkınma Vakfı’nın (TAK-VA) Başkanlığını yapması ve Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin de bu vakfa üye olması, Kirişçi’nin TİGEM Yönetim Kurulu’nun 43 milyon liralık kamu zararının üstünün örtülmesi için alınan karara sessiz kalmasını da anlamlı hale getiriyor.'' Başlığı ile Bakan Kirişçiye yönelik ağır ithamlarda bulundu. 

YENİ GENEL MÜDÜRÜ HEDEF GÖSTERDİ!

TİGEM yeni genel müdürü Dr.Hasan Gezginç göreve başlar başlamaz yalan haberlerle yıpratma politikasını güden sözde haber sitesi, bu haberinde de yine aynı amaçla hedef saptırmaya gitti.

Kısa sürede yaptıkları ile tüm TİGEM camasında olumlu bir sinerji yaratan ve bu sinerjinin de üretime artı olarak dönmesini sağlayan Dr. Hasan Gezginç'in TİGEM Camiasında sevilmesini hazmedemeyenler, olur olmaz iftiralar atmaya devam ettiler.

''TİGEM GENEL MÜDÜRÜ DE KURUMDA İLK OLARAK TEFTİŞ KURULU BAŞKANINI GÖREVDEN ALMIŞTI! 

Diğer yandan TİGEM Genel Müdürü Hasan Gezginç de kurumda ilk değişimi Teftiş Kurulu Başkanlığında yaparak, 43 milyon liralık kamu zararının Yönetim Kurulu kararı ile üstünün örtülmesine karşı çıktığı bilinen İhsan Aslan’ı görevden alarak yerine Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden bir müfettişi ataması dikkat çekmişti.''
Görünen o ki; görev yaptığı süreçte kurduğu ispiyonculuk ağı ve bazı sözde gazeteciler üzerinden algı operasyonu ustalığı kazanan Ertuğrul Ambar görevden alınmasını içine sindiremeyince işi devletin bakanına dil uzatan haberleri desteklemeye kadar götürdü.

ARPAK MEDYA HABERLER




 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.