ASİTLİ SAPIK!

İstanbul Avcılar'da evine gizlice girip üzerine asit döktüğü Yasemin Uzunçelebi'yi öldürmeye teşebbüs suçundan yargılanan Mehmet Yıldız'ın cezası belli oldu.

ASİTLİ SAPIK!
Editör: Arpak Medya
15 Ocak 2024 - 20:54

İstanbul Avcılar'da evine gizlice girip üzerine asit döktüğü Yasemin Uzunçelebi'yi öldürmeye teşebbüs suçundan yargılanan Mehmet Yıldız'ın cezası belli oldu.

Asitli saldırıda bulunan takıntılı sapığın cezası belli oldu
İstanbul’da 5 Ekim 2021'de Yasemin Uzunçelebi, peşini bırakmayan Mehmet Yıldız'ın asitli saldırısına uğradı. Uyuduğu sırada evine giren Mehmet Yıldız'ın üzerine asit attığı Yasemin Uzunçelebi sol gözünü kaybetti, vücudunda kemiğe kadar işleyen doku erimeleri oldu.

Saldırı sonrasında tutuklanan Yıldız'ın yargılandığı dava İstanbul Küçükçekmece 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Yıldız ile avukatı katıldı. 

Mağdur Yasemin Uzunçelebi'nin ablası müşteki Nazik Uzunçelebi, avukatları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da duruşmada hazır bulundu. 

Eski sevgilisini kimyasallarla yakan sanığın davası sürüyor

"İNDİRİM UYGULANMASIN"

Müşteki Nazik Uzunçelebi, sanığın en üst hadden cezalandırılmasını ve indirim uygulanmamasını talep etti. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Tuğba Özçelik de indirim uygulanmaksızın sanığın cezalandırılmasını istedi. 

"PES" DEDİRTEN İFADE

Son savunmasını yapan tutuklu sanık Mehmet Yıldız, mağdur Yasemin Uzunçelebi'nin kendisine çakmak fırlattığını ileri sürerek, "Ben de kombinin altında duran tası almak için yatak odasından çıktım. Tas çok uzun süredir orada duruyordu. Ben içinde ne olduğunu bilmiyordum. Mağdur da peşimden gelip bana saldırıyordu. Kombinin altında duran tası alıp mağdura fırlattım. Ben böyle olacağını bilmiyordum. Fark ettikten sonra elimden geleni yapmaya çalıştım. Peçeteyle yüzünü gözünü sildim. Banyoda yıkamaya çalıştım. Sonra da panik oldum çıktım. Polise, sağlık ekiplerine ve itfaiyeye haber verdim. Böyle olacağını gerçekten bilmiyordum. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum." dedi. 

CEZADA İNDİRİM YAPILMADI

Mahkeme, sanık Mehmet Yıldız’ı "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçundan 20 yıl hapis cezasına mahkum etti. 

Sanığın savunma ve beyanlarında işlediği suçtan pişman olduğu yönünde olumlu bir kanaat edinilmemiş olduğunu değerlendiren mahkeme, cezasında indirim uygulamadı. 

İDDİANAMEDEN

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Mehmet Yıldız'ın 5 Ekim 2021'de gizlice evine girdiği arkadaşı Yasemin Uzunçelebi'ye kimyasal madde dökerek kaçtığı belirtilmişti. 

Sanığın öldürmek amacıyla müştekiye canavarca hisle yakıcı ve yanıcı nitelikteki kimyasal madde fırlattığı anlatılan iddianamede, saldırının ardından vücudunda hayati tehlike oluşturacak nitelikte birçok yanık oluşan müştekinin hastanede hayati tehlikesi devam eder nitelikte tedavi gördüğü ve ifadesinin alınamadığı kaydedilmişti. 

İddianamede, sanık Yıldız'ın "canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti. 

KAYNAK. SÖZCÜ.COM


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.