ALMANYA TARİH YAZDI!

2023 FIBA Dünya Kupası'nın final maçında Sırbistan'ı 83-77 yenen Almanya şampiyon oldu.

ALMANYA TARİH YAZDI!
Editör: Arpak Medya
10 Eylül 2023 - 21:36

2023 FIBA Dünya Kupası'nın final maçında Sırbistan'ı 83-77 yenen Almanya şampiyon oldu.

2023 FIBA Dünya Kupası finalinde Sırbistan’ı yenen Almanya şampiyonluğa ulaştı!

Filipinler, Japonya ve Endonezya'nın ortaklaşa düzenlediği 2023 FIBA Dünya Kupası'nda final heyecanı yaşandı. Spor dünyası, heyecanla beklenen 2023 FIBA Dünya Kupası’nın final maçının ardından nefes kesen bir mücadeleye tanıklık etti. Almanya, Sırbistan karşısında sergilediği üstün performansla şampiyonluğa uzandı. Sırbistan’ı 83-77’lik skorla yenen Almanya, tarihinde ilk kez kazandığı bu zaferle ülkesine büyük bir gurur yaşattı.

SCHRODER FİNALE DAMGA VURDU


Dennis Schröder, 28 sayı 2 ribaund ve 2 asistlik performans sergileyerek Almanya'yı dünya şampiyonluğuna taşıdı.

Karşılaşma, baştan sona büyük bir çekişmeye sahne oldu ve basketbolseverleri adeta koltuklarına kilitlemeyi başardı. Sırbistan ve Almanya, mücadelelerinin başından itibaren skor üstünlüğünü ele geçirmek için sık sık başa baş bir mücadele sergiledi.

Karşılaşmanın ilk periyodunda Sırbistan, 26-23’lük skorla önde yer alırken, devre arasına ise 47-47’lik eşitlikle girildi. Üçüncü periyotta Almanya, hücumda daha etkili bir performans sergileyerek periyodu 69-57 önde tamamladı. Son periyotta yaşanan çekişmeli anlarda Almanya, Sırbistan’ın geri dönüşüne izin vermedi ve maçı 83-77’lik skorla kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

Bu sonuçla birlikte Almanya, tarihinde ilk kez FIBA Dünya Kupası’nı kazanma sevincini yaşadı. Sırbistan ise 2014 yılından sonra ikinci kez finalde kaybederek ikinci sırayı elde etti.

SIRBİSTAN’IN FİNAL YOLU

Sırbistan, B Grubu’nda Güney Sudan, Porto Riko ve Çin ile karşılaştı ve grubunu yenilgisiz bir şekilde tamamladı. Sırbistan, ikinci turda İtalya’ya mağlup olsa da Dominik Cumhuriyeti’ni mağlup ederek yoluna devam etti. Çeyrek finalde Litvanya’yı geçen Sırbistan, yarı finalde ise Kanada’yı saf dışı bırakarak finale yükseldi.

ALMANYA’NIN FİNAL YOLU

Almanya ise turnuvada Finlandiya, Avustralya ve Japonya ile E Grubu’nda yer aldı ve bu aşamada üç galibiyet elde etti. Almanya, ikinci turda Gürcistan ve Slovenya’yı mağlup ederek yoluna devam etti. Çeyrek finalde Letonya’yı geçen Almanya, yarı finalde ise ABD’yi mağlup ederek finale yükseldi.

ARPAK MEDYA HABERLER


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.