Adana Demirspor, Trabzonspor'u 1-0 mağlup etti!

Yukatel Adana Demirspor, Nani'nin 29. dakikada attığı golle Trabzonspor'u evinde 1-0'la mağlup etti ve galibiyet serisini üç maça çıkardı.

Adana Demirspor, Trabzonspor'u 1-0 mağlup etti!
Editör: Arpak Medya
06 Ekim 2023 - 22:47 - Güncelleme: 06 Ekim 2023 - 22:55

Trendyol Süper Lig 8. haftasında Trabzonspor’u ağırlayan Yukatel Adana Demirspor, ilk yarıda attığı golle 1-0 galip geldi ve galibiyet serisini üç maça çıkardı. Adana ekibi, iç sahadaki galibiyet serisinide 5 maça yükseltti.

Karşılaşmanın ilk 20 dakikasında Trabzonspor’u kendi yarı sahasına hapseden ev sahibi Adana Demirspor, Uğurcan Çakır’ın başarılı kurtarışlarına takıldı. Ancak 29. dakikada Çakır’ın sektirdiği topu Nani tamamladı ve Adana Demirspor’u 1-0 öne geçirdi. İlk yarının kalan dakikalarında Trabzonspor’un beraberlik çabası sonuç vermedi.

İkinci yarı Trabzonspor’un kontrolünde geçse de, bordo mavili ekip net gol fırsatı yaratmakta zorlandı. İlk yarıda 26 kez Trabzonspor ceza sahası içinde topla oynayan ev sahibi, ikinci yarıda sadece 2 kez bunu başarabildi. Ancak Adana Demirspor’un iyi savunmasını geçemeyen Trabzonspor, Adana deplasmanından 1-0’lık mağlubiyetle ayrılmaktan kurtulamadı.

Bu sonuçla Adana Demirspor puanını 17’ye yükseltti. Trabzonspor ise, 12 puanda kaldı. Demirspor, ligde bir sonraki maçını deplasmanda Karagümrük’e karşı oynayacak. Trabzonspor ise, sahasında Alanyaspor’u konuk edecek.

Fotoğraf: AA

TRABZONSPOR’DA 4 DEĞİŞİKLİK

Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında, Trabzonspor deplasmanda Yukatel Adana Demirspor ile karşılaştı. Teknik direktör Nenad Bjelica, son mücadelede Siltaş Yapı Pendikspor karşısında sahaya sürdüğü ilk 11’den dört oyuncu değişikliğine gitti.

Trabzonspor, Adana Demirspor karşısında; Uğurcan Çakır, Larsen, Baniya, Denswil, Eren Elmalı, Berat Özdemir, Bakasetas, Visca, Fountas, Bardhi ve Onuachu ile sahada yerini aldı.

Fotoğraf: AA

Pendikspor müsabakasında kırmızı kartla oyun dışı kalan Batista Mendy ile sakat olan Filip Benkovic Adana Demirspor maçı kadrosunda bulunmazken, Mehmet Can Aydın ve Trezeguet ise yedek kulübesindeydi.

Bjelica, bu oyuncuların yerine daha önce Pendikspor maçında yedekten gelip sahada olan Denswil, Larsen, Berat Özdemir ve Fountas’ı ilk 11’de sahaya sürdü.

Fotoğraf: AA

ADANA DEMİRSPOR’UN 11’İ

Adana Demirspor, Trabzonspor maçına; kalede Ertaç Özbir, savunmada Svensson, Gravillon, Semih Güler ve Rodrigues; orta sahada Emre Akbaba, Stambouli ve Belhanda; forvette ise Yusuf Sarı, Nani ve Niang ile başladı.

Demirspor’un başında bulunan teknik direktör Patrick Kluivert, geçen hafta kendi evlerinde Corendon Alanyaspor’u 4-0’lık skorla geçtikleri maçtaki kadroda değişikliğe gitti. Yusuf Erdoğan ve Balotelli bu maçta yedek kulübesinde başlarken; cezası sona eren Rodrigues ile Alanyaspor karşılaşmasında sonradan sahaya dahil olan Niang ilk 11’de yer aldı.

kaynak:sözcü kapak görsel:trt haber


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.