2050 yılına kadar Siverek ilçesinin su ihtiyacını karşılayacak!

Siverek Belediye Başkan Vekili Cumali Bayram, DSİ Şanlıurfa il müdürü Murat Çeliker müteahhit firma yetkilileri ile Fırat’tan içme suyu projesi kapsamında su alma, su arıtma tesislerini ve depolarını yerinde inceledi.

2050 yılına kadar Siverek ilçesinin su ihtiyacını karşılayacak!
Editör: Arpak Medya
23 Mayıs 2024 - 23:19

Siverek Belediye Başkan Vekili Cumali Bayram, DSİ Şanlıurfa il müdürü Murat Çeliker müteahhit firma yetkilileri ile Fırat’tan içme suyu projesi kapsamında su alma, su arıtma tesislerini ve depolarını yerinde inceledi.

Havaların ısınmasıyla birlikte Siverek ilçe merkezinde artan su kesintisi sorununa çözüm üretebilmek ve ilgili projelerin ilerlemesini takip etmek amacıyla DSİ Şanlıurfa il Müdürlüğü ve Fırat içme suyu projesi Müteahhit firması Fernas İnşaat yetkilileri ile Siverek Belediyesi toplantı yaptı ve söz konusu tesisler gezildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkan vekili Cumali Bayram “Her ne kadar Büyükşehir sınırlarında ilgili ve sorumlu kurum, Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluş ŞUSKİ Genel Müdürlüğü olsa bile vatandaşın ilk başvurduğu ve sıkıntısını dile getirdiği kurum İlçe Belediyesi olmaktadır. DSİ tarafından ihale edilen, güncel yatırım bedeli 1 Milyar lirayı aşan Fırat’tan gelecek olan suyun günlük 110 bin metreküp kapasitede olduğu 2050 yılına kadar Siverek ilçesinin su ihtiyacını karşılayabileceği tespit edilmiştir.

Yapılan görüşmelerde alınan bilgilere göre tesisin su alma yapısının, arıtma tesisinin ve merkezdeki depoların sadece çevre düzenleme işlerinin kaldığı, suyun arıtılıp şehre verilmesiyle ilgili testlerin başladığı ve en geç Eylül ayında bütün sistemin hazır hale geleceği belirtildi. Bununla birlikte ham suyun klorlanarak kullanılabilir hale getirilmesinde engelin olmadığı, laboratuvar analizlerinde de bunun görüldüğü, örnek olarak Hilvan ve Suruç ilçelerinde uzun zamandır ham su klorlanarak arıtılmadan kullanılabildiği belirtilmiştir. ŞUSKİ tarafından devir alınması halinde bu haliyle işletmeye hazır olduğu bilgisi verilmiştir.

Bu anlamda DSİ tarafından kısmi kabul için Devir Protokolü hazırlandığı ve ŞUSKİ’ye sunulduğu, işletme için ŞUSKİ’nin adım atması gerektiği öğrenildi. Tesisin ŞUSKİ’ye Devir işlemi sonrası ham suyun klorlanıp kullanılabilmesi için en azından önümüzdeki yaz aylarında susuzluk yaşamaması ve Problemlerin giderilmesi için vatandaş adına konuya taraf olan Siverek Belediyesi olarak bu toplantı sonrası elde edilen bilgiler ve verilerle birlikte işin asıl sorumlusu ve sahibi olan ŞUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ile gerekli görüşme talebinde bulunacağız.

Bu noktada bütün ilgililerin Siverek’in Su Probleminin çözümü için üzerine düşeni yapması gerekmektedir. Başkanımız Ali Murat Bucak’ın belediyecilik anlayışıyla birlikte Memlekette yaşanan tüm problemlere çözüm üretmek adına, susuzluk problemini gidermek için girişimler başlatılmış ve Siverek Belediyesi olarak bizler de sürecin takipçisi ve destekçisi olacağız, Su probleminde eksiklerin tespiti adına bir takım girişimler belediyemizce başlatılmıştır. Siverek Belediyesi üstüne düşen her şeye hazırdır. Sorumluluk alma ve sorunu çözme adına tüm girişimler desteklenecektir.” dedi.

ARPAK MEDYA HABERLER


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.