2023'te hayatını kaybeden ünlü isimler!

Dünya, 2023'te Friends yıldızı Matthew Perry'den ünlü şarkıcı Sinead O'Connor'a kadar birçok ünlü ismin ölümüne tanık oldu.

2023'te hayatını kaybeden ünlü isimler!
Editör: Arpak Medya
31 Aralık 2023 - 13:01

Dünya, 2023'te Friends yıldızı Matthew Perry'den ünlü şarkıcı Sinead O'Connor'a kadar birçok ünlü ismin ölümüne tanık oldu.

2023'te hayatını kaybeden ünlü isimler

2023'te sanat dünyasından birbirinden ünlü ismin hayatnı kaybetmesi tüm dünyayı yasa boğdu. Milan Kundera'dan Michale Gambon'a, Tina Turner'dan Jane Birkin'e bu yıl aramızdan pek çok başarılı isim ayrıldı...

MICHAEL GAMBON

Harry Potter filmlerinde Dumbledore rolüyle tanınan İrlanda doğumlu İngiliz tiyatro ve sinema oyuncusu Sir Michael Gambon, 82 yaşında hayatını kaybetti.

ANGUS CLOUD

Euphoria oyuncusu temmuz ayında 25 yaşında hayatını kaybetti. Cloud'un ailesi yaptığı açıklamada, "Bugün inanılmaz bir insana büyük bir üzüntüyle veda etmek zorunda kaldık. Bir sanatçı, bir arkadaş, bir erkek kardeş ve bir oğul olarak Angus, bu bakımdan hepimiz için özeldi" diye yazdı.

Aile, Cloud'un babasının ölümüyle mücadele etmekte zorlandığını belirtti.

TONY BENNETT

2016 yılından bu yana Alzheimer hastalığıyla yaşayan müzik efsanesi, temmuz ayında 96 yaşında hayatını kaybetti.

Temsilcisi yaptığı açıklamada, "3 Ağustos 1926'da Astoria, Queens'de Anthony Dominick Benedetto olarak doğan Tony Bennett, bugün erken saatlerde memleketi New York City'de 96 yaşında vefat etti" dedi.

RON CEPHAS JONES

This Is Us dizisindeki rolüyle tanınan oyuncu, ağustos ayında 66 yaşında hayatını kaybetti.

Aktörün temsilcisi, Jones'un ölümünü, "Sevilen ve ödüllü aktör Ron Cephas Jones, uzun süredir devam eden akciğer sorunu nedeniyle 66 yaşında vefat etti" diyerek açıkladı.

ALAN ARKIN

Oscar ödüllü oyuncu Haziran ayında 89 yaşında hayatını kaybetmişti.

Son yıllarda Netflix dizisi The Kominsky Method'da Michael Douglas ile birlikte kamera karşısına geçmişti.

JANE BIRKIN

"Je T'Aime... Moi Non Plus" şarkısıyla tanınan Jane Birkin, 16 Temmuz'da 76 yaşında hayatını kaybetti.

İngiltere doğumlu şarkıcı ve aktrisin ölüm haberi, Fransa Kültür Bakanlığı tarafından bir tweet ile doğrulandı. 

LANCE REDDICK

Lance Reddick mart ayında 60 yaşında öldü. The Wire aktörünün temsilcileri şu açıklamayı paylaştı: "Ünlü aktör Lance Reddick bu sabah doğal nedenlerden dolayı aniden vefat etti."

Lance Reddick, en çok The Wire, Bosch, Resident Evil ve John Wick filmlerindeki rolleriyle tanınıyordu.

RAQUEL WELCH

Raquel Welch, Şubat ayında 82 yaşında hayatını kaybetti.

Menajeri Steve Sauer, Welch'in kısa bir hastalığın ardından huzur içinde vefat ettiğini doğruladı. 

DAVID CROSBY

Byrds ve Crosby, Stills & Nash gruplarının kurucu üyelerinden David Crosby, Ocak ayında 81 yaşında hayatını kaybettiğinde müzik dünyasını yasa boğdu.

LISA MARIE PRESLEY

Lisa Marie Presley, 12 Ocak'ta 54 yaşında hayatını kaybetti.

Elvis ve Priscilla Presley'in kızlarının erken kaybı hayranlarını ve yakınlarını şoke etti.

JEFF BECK

İngiliz rock grubu The Yardbirds'le üne kavuşan gitarist Jeff Beck, 10 Ocak'ta 78 yaşında hayatını kaybetti.

Ailesi yaptığı açıklamada şöyle yazdı: "Jeff Beck'in vefat haberini derin bir üzüntüyle paylaşıyoruz. Aniden bakteriyel menenjite yakalandıktan sonra dün huzur içinde vefat etti."

MATTHEW PERRY

Friends dizisindeki Chandler Bing rolüyle hafızalara kazınan 54 yaşındaki ABD'li oyuncu Matthew Perry, 28 Ekim'de hayatını kaybetti.

Perry'nin ölümünün anestezik amaçlı kullanılan ketaminin etkilerinden kaynaklandığı belirlendi. 

SINEAD O'CONNOR

Sinead O'Connor ismiyle tanınan ve Müslüman olduktan sonra Şüheda adını alan 56 yaşındaki İrlandalı şarkıcı, 26 Temmuz'da yaşımını yitirdi.

"Nothing Compares 2 U" şarkısıyla 90'lı yıllarda dünya çapında ün kazanan, solo albümlerinin yanı sıra adını yardım konserleriyle de duyuran ünlü şarkıcı, 2018'de Müslüman olduğunu duyurmuştu. 

TINA TURNER

Güçlü sesi ve sahne performanslarıyla bilinen "Rock'n Roll'un Kraliçesi" lakaplı ABD'li şarkıcı Tina Turner, 24 Mayıs'ta hayatını kaybetti.

Turner, profesyonel hayatı boyunca, müzik dünyasına kazandırdığı eşsiz eserlerle adından söz ettirirken, hit parçalarıyla da dönemin en ilham verici sanatçılarından biri oldu. 

KENZABURO OE

Japonya'da barışçıl anayasa taraftarlığı ve nükleer güç karşıtı görüşleriyle tanınan Nobel ödüllü yazar Kenzaburo Oe, 3 Mart'ta yaşamını yitirdi.

Eserlerinde genellikle İkinci Dünya Savaşı sonrası yetişen kuşağın duygularına yer veren Oe, güçlü toplumsal ve siyasal eleştirileriyle Japon edebiyatında kendine özgü bir yer edindi. Oe aynı zamanda 1994'te Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülerek, bu ödülü alan ikinci Japon yazar oldu.

MILAN KUNDERA

"Var Olmanın Dayanılmaz Hafifliği" adlı romanı başta olmak üzere edebiyat dünyasına çok sayıda eser kazandıran Çek asıllı Fransız yazar Milan Kundera, 11 Temmuz'da hayatını kaybetti.

20. yüzyılın önemli yazarlarından biri olarak gösterilen Kundera, kaleme aldığı roman, öykü, deneme ve şiirlerle edebiyat dünyasının en tanınmış isimlerinden biri oldu.

LEE SUN-KYUN

Güney Kore'nin Oscar ödüllü filmi Parazit'teki rolüyle tanınan ünlü aktör Lee Sun-kyun'un cansız bedeni bulundu.

Yetkililer Lee Sun-kyun'un intihar edip etmediğini araştırırken, Yonhap haber ajansı ise ünlü oyuncunun evinde bir intihar notu bıraktığını öne sürdü. Ajans, ünlü aktörün eşinin polise eşinin bir süredir evde olmadığını ve evde bir not bıraktığını söylediğini aktardı.

KAYNAK. SÖZCÜ.COM


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.