1000 KİŞİNİN KATILIM GÖSTERDİĞİ MEKKE'NİN FETHİ RESİM SERGİSİ!

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Merkezi Kültür ve Sanat Komisyonu tarafından Mekke'nin Fethi dolayısıyla Malatya'da düzenlenen karma resim sergisine Genel Başkan Salih TURHAN ve bin kişilik sanat sever katıldı.

1000 KİŞİNİN KATILIM GÖSTERDİĞİ MEKKE'NİN FETHİ RESİM SERGİSİ!
Editör: Arpak Medya
02 Ocak 2023 - 22:30
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Merkezi Kültür ve  Sanat Komisyonu tarafından Mekke'nin Fethi dolayısıyla Malatya'da  düzenlenen karma resim sergisine Genel Başkan Salih TURHAN ve bin kişilik sanat sever katıldı. Genel Başkanın mehteran takımı eşliğinde salona girdiği ve Türkiye'de ilk defa Mekke'nin Fethi nedeniyle düzenlenen resim sergisi 31 Aralık gecesi Malatya'da açıldı. Fetih Programı öncesinde açılışı yapılan sergiye yoğun ilgi gösterildi. Sergi ile ilgili yazılı açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Kültür Sanat Komisyonu El Sanatları ve Resim Sanatı Koordinatörü ve Serginin Küratörü  Eğitimci Ressam Muharrem ÇELİK, sergi ile ilgili şunları söyledi. AGD Kültür Sanat Komisyonu geçtiğimiz yıl oluşturdu. Ben de Türkiye Geneli El Sanatları ve Resim Sanatı Koordinatör olarak görevlendirildim. Bu komisyonun en büyük hedefi gençlerin ve sanatçıların milli ve manevi değerlere bağlılığı çerçevesinde yöresel ve ulusal sanat etkinliklerini  AGD çatısı altında gerçekleştirmektir. Bunun için de  Anadolu'nun her bir ilinden bir ressam tarafından yapılan Mekke'nin Fethi temalı tablolarının yapılıp, bizlere ulaştırlmasını istedik. Nihayet Mekke'nin Fetih günü olan 31 Aralık gecesi Malatya ilimizde yapılacak olan Mekke Fethi programında bu tabloları sergiliyoruz. Elhamdülillah sergimiz Genel Başkanımızın Salih TURAN'ın katılımı ile AGD üyelerinin ve sanat severlerin coşkulu katılımı ile gerçekleşti. Küratör ÇELİK ressamlarımızın Mekke Fethi temasını işlenmesi resim sanatı için ayrı bir önem teşkil etmektedir, dedi. Büyük katkılarından ve desteklerinden dolayı AGD Kültür Sanat Komisyon Başkanı Fatih EVYAPAN ve yönetimine teşekkür eden  AGD El Sanatları ve Resim Sanatı Koordinatörü Eğitimci Ressam Muharrem ÇELİK, bundan sonra da sanatsal etkinliklerde  benzeri çalışmaların yapılacağını da vurguladı. Sergi açılışına Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih TURHAN, Genel Merkez Yöneticileri, Malatya İlçe Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı, çevre illerden Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanları, Basın Mensupları ve 1000 Mekke Sevdalısı katıldı.
Açılışta bir konuşma yapan AGD Genel Başkanı Salih TURHAN, gençlerimizin yararına olan ve gençlerimizin ahlak ve maneviyat açısından gelişmesini sağlayacak olan sanatı, aktif olarak gençlerin yararına kullanacaklarını söyledi. Türkiye'de  ilk defa  Mekke'nin Fethi Temalı bir  resim sergisinin açıldığını belirten AGD Genel Başkanı Salih TURAN, sergiyi organize eden Kültür Sanat Komisyon Başkanı Fatih EVYAPAN'a ve yönetimine, ayrıca El Sanatları ve Resim Sanatı Koordinatörü Ressam Muharrem ÇELİK'e teşekkür etti. Görkemli bir şekilde açılışı yapılan sergi, katılımcılardan tam puan aldı. Kurdelesi Mehteran Takımı eşliğinde kesilen sergi Malatya Kongre Merkezi Salonunda halkla buluşmuş oldu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.