Ferhat Uzun

Ferhat Uzun


KANAYAN YARA AMATÖR KULÜPLER!

15 Ekim 2020 - 20:49

KANAYAN YARA AMATÖR LİGLER 

Belki de hepimizin spor ve futbol aşkına tutulduğumuz yerlerdi mahalle maçları. 

“3 korner penaltıydı , topun sahibi  kaptandı.“

Mahalle aralarında bir topun peşinde koşturanların bi bölümü profesyonel liglere gitmiş olsa da çoğunluk amatör spora yöneldi. Tek derdi spor olan bu gençler belki de geçimlerini bu liglerde yapıyordu. 

Lig statülerinde belki de en az kıymet gören kategoridir amatör ligler. Oysaki şu an milli takımın kemik kadrosunu oluşturan 

Altay Bayındır
Uğurcan Çakır 
Merih Demiral
Çağlar Söyüncü 
Zeki Çelik 
Umut Meraş 
Abdülkadir Parmak 
Emre Kılınç 

Gibi sporcular bu liglerden çıkmış ve tüm ülkeye isimlerini duyurmuşlardır. 

Bugün gelinen noktada Türkiye’de var olan tüm profesyonel liglerde maçlar başlamış ve 6. haftaya girilmiştir. Amatör liglerin ve binlerce sporcunun kaderi ise henüz netlik kazanmamıştır. 

Bölgesel amatör liglerde geçimini ve yuvasını futbol ile geçindiren bazı sporcular evlerine ekmek getiremediklerinden dolayı boşanmalar ve intihar girişimlerindeki bulunmuş ve ulusal basında haber olmuştur

İşini gönüllük esası ile yapan binlerce genç sporcu ise şu an saha ve tesislerde olması gerekirken , park bahçe benzeri yerlerde zamanını geçirmekte ve belki de bi bölümü yanlış işlere bulaşma yolundadır. 

Birleştirici güç olan ve binlerce genci kötü akışkanlarından arındıran amatör ligleri bir an önce gerekli ortam oluşturup başlatılmalı . 

İntiharlar , aile içi huzursuzluklar , kötü alışkanlıklar başlamadan , kulüplerinse bitme noktası gelmeden önce 

Hem de bir an önce .