Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

UYAN URFA PEDİNİZİ BİLE ÇALDILAR!

03 Nisan 2023 - 22:13 - Güncelleme: 03 Nisan 2023 - 23:01

Görünen o ki on binlerce insanımızı yaşamdan koparan depremler hemen akabinde yaşanan sel felaketi bile bizlere ders olmadı, olmayacak...

Açlık sınırının 9.150, yoksulluk sınırının 31 bin küsür liralara dayandığı bu süreçte varsa yoksa genel seçimde hangi ittifak kazanacak?

Kimsenin umurunda değil kadın pedine kadar uzanan hırsızlıkları, yolsuzluklar, cinsel sapkınlıklar zira bunları yapanlar yine vekil listelerinde başları çekecekler...

DEMET DEMET GÖTÜRMÜŞLER!

Gazetecilik öyle sarı basın kartını cebe koymak, 300-500 liraya domein alıp haber sitesi kurmakla olmuyor işte. Gazetecilik şehrin son yılların en önemli genel seçimine yürürken 334 aday adayından para koparmak için şehre pineklemek değil, o listelere hırsızlıkların, nepotistlerin, ihale vurguncularının girmemesi için benim gibi 20 gündür çoluk çocuğunu bırakıp mücadele etmektir.

Ak Parti Şanlıurfa Kadın Kolları Başkanına kendi yönetimi ve yürütme kurulundan bazı isimlerin bana ulaşarak anlattığı BİM kartı skandalını duyar duymaz twit attım. Benim twitten sonra iddialar ardı ardına gelmeye devam etti ve benim sadece BİM kartı sandığım mesele gitti depremzede kadınlarımız için gönderilen pedlerin ortadan kaybolmasına kadar uzadı.
Ben twiti attıktan sonra Urfa basını yazmaya başladı. Hem de utanmadan ''İlk ben yazdım...'' Başlığı ile;

Yahu, ben Ankara'da bu zalimlerle mücadele ederken 200 liraya twit attınız, aday adaylarını övdünüz be...

Gelelim BİM Kartı skandalına:
İddiaya göre Ak Parti Genel Merkezi her yıl olduğu gibi Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere + depremzedeler için Ak Parti İl Başkanlığına 40, kadın kolları başkanlığına 10 milyon değerinde 300'er lira yüklenmiş BİM alışveriş kartı gönderiyor. Yine iddiaya göre Kadın Başkanı Demet Hanım bu kartların 2 milyon değeri kadarını kendine yakın isimlere dağıtıyor, geri kalanını da eşinin deposuna gönderiyor zira burada amacı görevden alınan ve Demet Hanımın ticari ortağı olduğu iddia edilen Abdurrahman Kırıkçı sayesinde kadın kontenjanından vekil adayı olacak Demet Hanım. Liste açıklandığında da o kartları kendi cebinden dağıtıp promosyon yapacak...

Vay memleketim vayyy.

Biz BİM Kartları nerede derken karşımıza 2 tır dolusu kadın pedi, çocuk bezi ve hijyen malzemeleri yüklü 2 tır dolusu yardımın da Demet Hanımın eşinin deposuna gönderildiği iddiaları ortalığa düştü.

Ulan bugüne kadar her şeyi çalanlar oldu da, yardım için gelen kadın pedinin çalındığını ilk kez duydum...

Benim twitim ve benden sonra haber yapan bazı arkadaşlar nedeniyle bugün birkaç kart dağıtıma çıkarılmış. Duyduğuma göre Cuma Ağaç başkanlığında toplanan il teşkilatı ile Demet Hanım arasında hayli sert tartışmalar yaşanmış.

Ömer Seyfettin'in sosyal medyasından attığı ''Ey Cuma Başkan; Demet Hanım ile whatssapp üzerinden ne konuştuğunu açıkla...'' twiti bize deprem yardımlarında yaşanan hırsızlıkların boyutunun çok daha vahim rakamlara ulaşacağının habercisi gibi...
Kendi yakınlarınız için işimizi çaldınız...

İhalelerimizi çaldınız...
Ekmeğimizi çaldınız...
Umudumuzu çaldınız...
Makamları çaldınız...

Yetmedi kadın pedlerine kadar düştünüz ve utanmadan milletvekilliğine aday adayı oluyorlar be...

Vay vay vay...

ADALET REFERANDUMU!

Gelelim 20 günlük Ankara mesaimde edindiğim izlenimlere 1 numara Adalet Bakanı Bekir Bozdağ olacak.

Kimse de demiyor ki; yahu Cumhurbaşkanı daha yeni kabine değişecek dedi. Bu durumda Bekir Bozdağ 2 ay sonra bakan değil ama 5 yıl boyunca Şanlıurfa milletvekili olarak kalacak. Peki, Şanlıurfa'nın dinamiklerinden habersiz olan vekil Bozdağ bize ne kazandıracak?

Bekir Bozdağ kim, adalet bakanı. Kimse de demiyor ki, Bekir Bozdağ'ın Şanlıurfada 1 numara olması bu seçimi Şanlıurfa özelinde adalet referandumuna çevirir zira diğer tarafta Şenyaşar ailesinin haklı mücadelesi var.
Sizce böyle bir referandumda hangi taraf kazanır? Kesinlikle Şenyaşar ailesi...
İlaveten, Şanlıurfa 5. kez yabancı bir ismi transfer ederek rekor kırmış olacak ve kimse de demiyor ki Urfalılara kıran mı girdi de sürekli yabancı bir ismi getirip başımıza abi yapıyorsunuz?

NÜFUS SAYIMI!

Sn. İbrahim Özyavuz'un Urfa'nın nüfusunun %55'i Arap'tır açıklaması sonrası Kürt seçmen bu seçimi nüfus sayımına dökerse HDP açık ara 1. parti olur.

KOMEDİ GİBİ LİSETELER!

20 Gündür Ankara'dayım ve Ak Parti Genel Merkezi Şanlıurfa halkının aklıyla alay eder gibi hergün yerel basına başka başka listeler sızdırarak nabız yokluyor.

Şanlıurfa'da tek oyu olmayan bazı isimler 2. ve 3. sıralarda görünüyorlar.
Bakınız iddia ediyorum, bu kafa ve durumda Ak Parti'nin çıkaracağı milletveili sayısı 4'ü geçmez. Her ile tartışmaya hazırım...

KASETLE GELEN KASETLE GİDER DEMİŞTİM!

Bu sözü bugün değil ha, 1.5 yıl önce malum kesimin Bahattin Yıldız'a yönelik alçakça, yalan ve iftira dolu kaset algısı ile yönetim değiştikten 3 günra twit attım. 

Siz Bakmayın Sn. Kırıkçı'nın bizleri aptal yerine koyan ''Milletvekilliği için istifa ettim...'' açıklamasına. Sn. Kırıkçı bu açıklamadan sadece 5 gün önce Kanal63'te canlı yayında da

Efendim arkadaşlarım milletvekili olmamı istediler ama ben bu şehre il başkanı olarak hizmet etmeye devam edeceğim... Dediği canlı yayını da, yardımcısı Süleyman Elgün'ün attığı twiti de kaldırarak tükürdüğünü yalamış bizim de yutmamızı beklemiş olabilir ama Sn. Cumhurbaşkanının talimatı ile görevden alınmıştır.

Olan da istifası istendiğinde kırdığı iddia edilen cep telefonuna olmuştur. Sn. Kırıkçı'nın istifa etmeden verdiği milletvekili listesinin kadın kontenjanında ise bugün BİM Kartı skandalıyla sarsılan Demet Hanım varmış...

Görünen o ki AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar bu seçimde sahaya inmeyecek...

İsterseniz Mehmet Kasım Gülpınar'ın olmadığı bir sürece bakalım... Emin olunuz ki Ak Parti Kasım Beyi kaybettiğinde, geleneksel muhafazakar Kürtlükle olan tüm tarihsel bağlarını kaybetmiş olacaktır çünkü bu bağı temsil eden aktif siyasette olan tek aktör Kasım Beydir... Bu durumda Gülpınar'dan doğan boşluk HDP'ye güçlü bir oy akımını beraberinde getirecektir.

Ayrıca, bazı siyasi aktörlerimizin içine saplandığı nepotizm, rant, iş takipçiliği, hırsızlık ve sapkın ilişkiler nedeniyle zaten Ak Parti Şanlıurfa teşkilat ve siyasilerine tepkili olan seçmen, tüm bunların içerisinde tek bir şaibesi olmayan Gülpınar'ın olmadığını gördüğünde güven duygusu kalmayacak ve tepki oyları başta HDP olmak üzere diğer partilere kayacaktır.
İddia ediyorum ve not edin: Gülpınar'ın olmadığı seçimde Siverek, Hilvan, Viranşehir, Ceylanpınar, Bozova ve muhtemelen Eyyübiyede HDP birinci parti olacaktır vesselam.

Benden söylemesi....


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.