Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

GES ARTIK ARTIK Sn. VALİM BIKTIK!

12 Ocak 2023 - 00:10

''Yangınlar, kahpe fakları, korku çığlıkları ve irin selleri, aç yırtıcılar; suyu zehir bıçaklar ortasındasın!!'' 

Bu coğrafyaya gelmiş, geçmiş en önemli yorumculardan ve onurlu duruşa sahip sanatçılardan birisi olan dilim varmıyor ama merhum Ahmet Kaya'nın en az kendisi kadar değerli ve gerçeklerimizi haykırdığı albümlerinden birisinde buğulu sesiyle hayat verdiği OY HAVAR şiirinin ilk dörtlüğü ile başladım makaleme...

Ben eşsiz şiire haddimi aşarak ''kokuşmuş ihale vurgunları, nepotizm, torpil, bel altı algı operasyonları, basına baskılar, işsizlik, acılar, acılar acılar...'' cümlesini de ekliyorum ki ekleyemediklerimi hesaplarsak kısa süre önce uğurladığımız 2022 yılının insanlık ve memleket adına ne kadar kötü geçtiğini anlatabileyim.

Elbette yeni bir yıl dama beraberinde yeni umutları getirir. Fakirin zaten ekmeğidir umut ama her yeni yıl her yürekte ilkbahar havası yaratır. Bu vesile ile yeni yılın tüm insanlığa barış, huzurü sağlık, bereket, sevgi getirmesini diliyorum.

Malumunuz dün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günüydü ve beni de gazeteci saydıkları için (ki bu onurluü zorlu mesleği şerefi ile ifa eden değerli inanlara haksızlık sayıyorum böyle görülmemi zira ben gazeteci değil, yazarım...) bol bol ajanda, flashbellek, telefon, kutlama meajı aldık. Hatta Basın Müzesini bu şehre kazandıran Karaköprü Belediye Başkanı sevgili Metin Baydilli fark yaratarak tüm gazetecileri Mahmut Tunver kosnerinde bir araya getirerek birer plaket ile onure etti, sağ olsun.

Elbette Metin Başkanın hatırı için ben de oaradaydım ve bir kez daha gördüm ki, bu şehirde gazeteciler asla bir araya gelemeyecekler. Sahneye davet edilen 6 cemiyet başkanının neredeyse sahnede kavgaya tutuşur hale gelmeleri bunun resmidir zaten. Gelelim bu şehirde hangi meselekten olursanız olun, hak ettiğiniz değerin verilmediği gerçeğine:
İki sezonu sonra eren ve kısa süre sonra yeni bölümleri yayınlanacak olan BİR MASAL ŞEHRİ ŞANLIURFA Belgesel programımız BEYAZTV'de öyle bir çıkış yaptı ki; uluslarve ulusalarası ödüller aldık. Gelin görün kendi şehrimde Karaköprü 10 Ocak Gazeteciler gününde herkese verilen plaketi arka kapıda bir poşette elime tutulturdular, şaka gibi...
Bir sonraki akşam aynı anda Nevali ve El Ruha'da kutlandı o anlamlı gün. Birinde salata diğerinde pilav yiyecek bir hal aldı. Her iki heceyi düzenleyenleri kutlamakla beraber, bu ayrı gayrının bize yakışmadığına tanıklık ettik.

Sonra bu akşam bana gönderilen bir haber metninde YILIN ENLERİ Ödüllerine dair bilgiler verilmiş. Şöyle bir göz attım ve bir kez daha gördümki, benim yaptığım, imza attığım programlar, kitalar, eserler ve dahi makaleler bu şehrin entellektülel anlayışına çok fazla değer taşıyor...

YILIN PROGRAMI ÖDÜLÜ Sevgili Ömer Ağ'a verilmiş. Ömer benim kardeşim ve mesleğindeki başarısını daima takdir etmişimdir ama şaka mısınız la, elin Avrupalısının yılın programı seçtiği ve Urfa'yı dünyaya tanıtan program dururken nasıl yani? Bir de hakaret eder gibi haber yapmam için bana gönermişler.

Ee, bu şehirde paralı ödül mevsimleri devam ettikçe, aramızda hesutluk can buldukça hakkedene hakkı verilmeyecek.

GES ARTIK VALİM!

Pek tabi Sn. Valimiz Salih Ayhan'ın düzenlediği kokteyli ayrı bir yere koyuyorum. Salih Ayhan kısa sürede bu şehirde farkını ortaya koyan, mertliği, cesareti, duruşu ve özellikle madde bağımlılığı ile mücadelesi ile fark yarattı.

Bu kadar kısa sürede ne yaptı da bu kadar övdün dediğinizi duyar gibiyim. Kısaca paylaşayım. Bir kere Sn. Ayhan sözünün eri bir adam. Kıvırmıyor, oyalamıyor, kayırmıyor, kimsenin onuru ile oynamıyor, üst perdeden bakıp kimseyi aşağılamıyor. 

Şehrin tüm dinamiklerini kucaklarken başta OSB olmak üzere adeta kronik hale gelen sorunların çözümüne yönelik söylemerini sözde bırakmıyor ve akıllıca projeleri devereye sokarak sorunları çözmeye yöneliyor.

Dedikoduyu sevmiyor ve size önemli bir bilgi vereyim; bence başta meslektaşlarını olmak üzere sakın Sn. Valimize gidip kendi insanınıza çamur amayın zira Sn. Ayhan çok önemli bir gözlemci ve karakter analizi ustasıdır. Yani dedikodu ile kimseyi Salih Ayhan'ın gözünde ne yüceltebilir ne de alçaltabilirsiniz.

Yapmayın yahu, bıkmadınız mı, ayıp artık lo...
Madde bağımlılığı ile girdiği mücadelede yaptıkları zaten ortada ama Sn. Ayhan kokteylde hepizi nezaket dolu cümlelelerle adeta mors etti. Niye mi?

Değil bölgenin, değil Türkiye'nin dünyanın en büyük GES Projesinin bu şehirde vücut bulmaya başladığını ifade ederken, sadece kinden, sevgsizlikten, eleştiri adı altında bel altı operasyonlardan feyz alan, işi gücü karalamak olan basını birazda memleketini sevmeye davet etti.

Evet, on binlerce işsizin ekmek kapısı olması beklenen GES projesi sadece şehir için değil, coğrafya için korkunç öneme sahip devasa bir projedir ve sadece bu proje bile Vali Salih Ayhan'nın bu şehre gelecekte de neler kazandırabileceğininartçı müjdelerinden birisidir.
Geçenlerde çok sevdiğim İş Adamı kardeşlerimden birisi olan İbrahim Yıldız'ın Sn. Valimize dair kurduğu şu cümlenin altına imza atıyorum.

''Salih Ayhan Şanlıurfa için başta iş istihdamı olmak üzere; kirlettiğmiz tüm insani değerlerin yeniden tamiri açısından çok büyük bir şanstır...''

Elbette Sn. Valimize içimde biriken sitem irinlerini anlattık. Mesela özgür basın anlamında adeta esir alınan kalemlerimizi anlattık. Hukukun özgür basından yana değil son zamanlarda belediye başkanının kardeşi, yeğeni, amcasıı, dayısı, dıdısı, bıdısına bakarak gazetecileri sürekli yargı baskısı altında bırakıyor olması insanlık ayıbdır dedik.
EV, Taziye, Ofis, Havaalanı, TBMM, Lokanta, Cafe sonası en büyük fantazimin yatakta gözaltına alınmak olmaya başladığını vurgulamak sureti ile sadece şahsımın bir yılda yüzü aşkın ifade vermesinin hukuka aykırı olduğunu kendilerine arz ettik.

Evet, GES projesi bu şehrin ekonomisi anlamında kurtuluş reçetesinin başındaki projedir artık ama Sn. Valim, bu şehirdeki sevgisiliği de GES artık :) Torpili, nepotizmi de GES artık!
Bu şehirde liyakatsizlik aldı başını gidiyor. Şehrin bazı siyasilerin yakınlarının makam cenneti cubesini GES artık!
İşsizlik gençlerimizi ölüme sürüklüyor. Lüten ama lütfen bu sorunu da GES artık.

Ben sana inanıyorum sana valim. Bu şehirde insanlık adına ayıp olacak tüm çirkinlikleri GES'eceksiniz ve biliyorum ki bu şehre çok şey katacaksınız. Bu vesile ile 10 Ocak idareciler gününüzü kutluyor, idarenizi yaşayan şanslı memleketin evladı olarak sağlık, huzur, başarı, barış dolu yarınlar diliyorum
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.