Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

VAR MISIN TİGEM BATAKLIĞINI KURUTMAYA FAKIBABA?

29 Nisan 2022 - 13:03 - Güncelleme: 29 Nisan 2022 - 13:33

BATAKLIĞA BUYURUN FAKIBABA!
Kral tarafından idam fermanına mahkum edilen hırsızın sözde yeşerdiğinde altın meyve veren tohum hikayesini az çok bilirsiniz. Hikaye, kellesi gitmek üzere olan mahkumun 

-Ancak bu tohumun açıp altın meyve vermesi için günahsız birinin ekmesi gerekiyor. Sözleri ile kraldan, vezirden, kadı ve kralın huzurunda bulunan tüm yetkililerden ikişer altın alması ile biter. Ölmek üzere olan bir mahkumun avucu içinde sakladığı neyidüyü belirsiz bir tohum, tepeden tırnağa günaha bulaşan bir toplumun günahkarları sayesinde sayısız altın meyve ve can vermiştir mahkuma.

Ne zaman bu hikayeyi okusam aklıma Sezen Aksu'nun ''masum değiliz hiç birimiz...'' nakaratıyla hafızalara kazınan efsane şarkısı gelir. Hakikaten geldiğimiz nokta hepimizin birer parça kirlendiği ve günahlarından altın meyveler peşinde koştuğu zavallı hallerimizdir.
Bugün bir dönem GTH yani şimdiki adıyla Tarım ve Orman Bakanlığı yapan, gördüğü çarpıklıklar, yolsuzluklar, vurgunlar karşısında mütemadiyen sessiz kalmayan Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'ya seslenerek, başta TİGEM olmak üzere; TMO ve hayatımızın diğer alanlarındaki bataklığı kurutmaya davet edeceğiz.

4 MİLYONLUK İHBAR!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tam yetkiyle CarefourSA Genel Müdürlüğünden alıp TİGEM Genel Müdireliğine atadığı Ayşin Ayşe Işıkgece fırtınası esiyordu ülkede.
-Cumhurbaşkanı arkamda! Algısı ile adeta kasırga gibi başladığı görevinde milletvekillerine randevu vermeyen, yeri geldiğinde bakanı bile takmayan hanımefendinin Tarım ve Orman Bakanlığının kalbi konumundaki TİGEM'i CareforuSA Mağazalarında yer alan plastik reyonları misali darmadağın edeceğinin sinyallerini ilk o zaman almış ve dile getirmiştim.
Bir akşam üzerine Işıkgece Hanımefendiye Whaatssapp üzerinden TİGEM Ceylanpınar şubesinde yaklaşan bir denetim olduğunu, bu denetimden kaçırılan 4 milyon lira değerinde bazı yeni sulama araç ve gereçlerinin merkezden 9 km uzaklıktaki bir ambara gizlendiği bilgisini verdim. Aynı bilgileri genel müdür yardımcısı Ali Osman Kıyak ve o dönem müfettiş olan Ertuğrul Ambar ile de paylaştım. Her üç isim de, 2 gün sonra yine Whatssap üzerinden bana:

-Ekrem Bey, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz. Haklı çıktınız ve hırsızlık girişiminde bulunanlar hakkında gerekli soruşturmayı başlatacağız... Döndüler lakin aradan geçen zaman içerisinde ne o kişiler hakkında soruşturma açıldı ne de sonrasında tespit ettiğimiz yolsuzluklar, yalnışlara müdahale edildi.

Evet Fakıbaba; şimdi var mısın yazacağım bilgi ışığında sadece Ceylanpınar, Tarım ve Orman Bakanlığı için değil; ülke ekonomisi için lokomotif olması gereken ama vurgunlar, yalnışlar nedeniyle her yıl milyonlarca lira zarar eden TİGEM Bataklığını kurutmaya?

ERUTUĞUL AMBAR ZULMÜ!

Benim ülkemde gerçek suçlular ve günahkarlar sürekli terfi alırken mazlumlar ezildikçe asla rahat etmeyeceğiz bilesiniz...

Sivas'ta görev yaptığı zamanlar tek damla suyun akmadığı 13 kuyu kazdıran ve bu kuyuların etrafına dünyanın en pahalı sulama sistemi olan 12 milyonluk centerpivot sistemi kuran Ertuğrul Ambar, devlete verdiği milyonarca zarara rağmen Ceylanpınar'da göreve başlıyordu.

Her konuşmasında milliyetçi ve ülkücü olduğuyla gurur duyan Ambar'ın Ceylanpınar ve sonrasında TİGEM'in diğer şubelerinde ilk işi büyük bir ispiyonculuk timi kurmak oldu.
Ambar, özellikle Kürt kökenli güvenlik, sulama, tamir ve sığırcılık işçilerine hayatı dar ederken, mesai saatinde kendisi gibi evli olan mühendis hanımla cinsel münasebet kuran, bunu kayıt altına alan personeli Akçakaleden getirttiği 4 ülkücü ve silahlı adamla başına silah dayayan şefi adeta ödüllendiriyordu.

Ambar döneminde Celanpınar TİGEM belkide tarihinde hiç olmadığı kadar yüklü elektirik faturası ödüyordu çünkü tarlalar yanlış sulama sistemine maruz kalıyor, aşırı sular Suriye tarafına taşıyordu.

Yine aynı Ambar döneminde Diyarbakırlı bir firmaya 2.000.000 lira değerinde çürümüş et satılıyor ama trajikomik bir şekilde o para da tahsil edilemiyordu.

Personele mobing uygulamaktan 15 bin lira ceza alan Ambar vargücü ile emekçilere mobing uygulamaya devam ediyor bu arada özellikle Ceylanpınar'da imza attığı haksız sürgünler, işten çıkarmalara bahane olarak şahsımı gösteriyordu.

Etrafına haber salan Ambar'ın sonrasında şahsımdan da kendisine dair eleştirel makaleleri kaldırmam için ricacı olduğu mesajlarda, önce Ertuğrul Ambar'ı eleştirmem için bana video, foroğraf atan sonrada Ertuğrul Ambar ile oturup anlaşan bazı arkadaşlarının mesajları da tıpkı bugün zulme uğrayanların tarafıma ilettiği bilgi belgelerle birlikte Cumhuriyet Başsavcılığına iletilecektir elbette Sn. Fakıbaba ama Ceylanpınar'da Eruğrul Ambar ve ötekileştirme üzerine kurulan anlayışla coğrafyamızın masumlarına kan kusturan ve fakat milyonlarca vurgun yapanların bataklığını kurutmaya ne dersin?

2020 Yılında Şanlıurfa hayvan pazarında TİGEM Küpeli hayvanların değerlerinin altında satıldığını genel müdire Işıkgece'ye ilettik ama diğerleri gibi onun da üstü örtülmüştü.
TİGEM Yönetimi ve Ambar, gelir gider tabloları ile oynayarak ciddi zarar eden şubeyi kar ediyor gibi göstermeye devam ettikçe bataklık giderek derinleşti.

Gündüz saati evli sevgilisiyle cilveleşen o şefin ihmal ettiği buğday stoğu alelacele yakılarak imha ediliyordu. Tıpkı zamanında biçilmediği için kuruyan tonlarca ayçiçek gibi.
Sığırcılıkta büyükbaş birçok hayvan yetersiz bakımdan telef oluyor, birileri orantısız bir şekilde zengin olurken bu vurgunların örtülmesi için masum emekçilere zulmediliyordu.

IŞIKGECE THE END!

Evet Sn. Fakıbaba;

Görev yaptığı süre içerisinde TİGEM'in ciddi bir çöküşe girmesine neden olan Işıkgece önce bakan yardımcılığına atanıyor sonradan da görevden azlediliyordu. Zaman beni haklı çıkarmış ve Işıkgece hakkında görevini kötüye kullanmak, eşine para aktarmak başta olmak üzere sayısız gerekçe ile soruşturma ve yurt dışına çıkma yasağı getirildiği haberlerini okuyorduk.

Şimdi bir dönem GTH Bakanlığı yapmış ve haksızlıklara karşı asla susmamış birisi olarak sizi TİGEM Ceylanpınar'da uzun yıllardır devam eden ve Işıkgece ile Ambar'ın gelişi ile zirve yapan ırkçılık, haksızlık, hukuksuzluklar artı yolsuzluklarla mücadele etmeye var mısınız Fakıbaba?

Malum Sn. Fakıbaba; Işıkgece döneminde dünyada ilk kez gözaltına alınan ve hapse mahkum edilen yüzlerce koyun nedeniyle hem köylümüz hem de devletimiz zarar etmiştir.
Yine Işıkgece'nin Doğu ve Güneydoğululara karşı beslediği önyargı diyerek yumuşatmaya çalıştığım nefret nedeniyle bin yıllardır süren ve binlerce ailenin geçimini sağladıkları göçer hayatı neredeyse bitme noktasına gelmiştir.

Iışıkgece döneminde hastalık, kıran ve farklı nedenlerle öldü gösterilen sayısız büyük ve küçükbaş hayvan listesi incelenmelidir çünkü tutarsız ve tamamen vurguncuların hazırladıkları listelerdir.

Işıkgece döneminde yapılan tüm ihaleler mercek altına alınmalıdır zira TİGEM Ceylanpınar artık birilerinin ceplerini doldurduğu ama ülkenin zarar ettiği tesis olmaktan kurtulmalıdır.

IŞIKGECE VE AMBAR'IN BAŞARILARI!

1- Tarihte ilkez koyunlar bu ikilinin döneminde gözaltına alındı!
2- Tarihte ilk kez, mesai saatinde TİGEM arazisinde çifteşen evli şef ve mühendis adeta ödüllendirildiler
3- Tarihte ilk kez, tonlarca ay çiçek yakıldığı halde üstü örtüldü
4- Tarihte ilk kez çürümüş et Diyarbakırlı bir firmaya 2 milyona satıldı. O firma etleri piyasaya sürerken TİGEM 2 milyonunu alamadı.
5- Tarihte ilk kez çifti 1.250 liraya satılan küçükbaş hayvanlar 2.500 lira gösterilerek zarar kapatıldı.
6- Tarihte ilk kez bu ikili bin yıllardır süren göçer hayatını sona getirdi.
7- Tarihte ilk kez TİGEM'de ispiyoncu timi kuruldu.
8- Tarihte ilk kez tek damla suyun akmadığı kuyular için milyonlarca liralık centerpivot sulama sistemi çöp edilerek devlete zarar verildi. 
Personele mobing, torpil, ihalede kayırmacılıkta cabası.

AUDİ BUZAĞIDAN!

Evet Sn. Fakıbaba; Ceylanpınar TİGEM Batıdan gelen bazı bürokratların servet kazandıkları ama yolsuzluklarını coğrafya insanının rengine, diline, ırkına düşmanlığı ile zulme vardırıp mazlumlara zulmederek kendilerini akladığı bir bataklık olmaktan çıkarılmalıdır. Bunun son örneği de Ceylanpınar Gümüşlük İşletmesi sığırcılıkta yaşanmaktadır.

TİGEM Ceylanpınar Gümüşlük sığırcılıkta işçiler Yılmaz Efendi tarafından yarı açlığa mahkum ediliyor, asgari ücretlerine yansıması gereken %15 farkı ödetmiyorken bakın ne hünerler edinmiş.

1- Ölen buzağının küpesini ikiz doğuran buzağının kulağına takıyor. Böylece 1 buzağı yavrusu cepte!
2- Buzağı bölümü 16'dan oluşuyor ama Yılmaz Efendi sadece 8'ine yüzdelik veriyor.
3- Kahyanın yardımcısına %25 jest  
Sonuç mu; lüks AUDİ marka altında...

TİGEM işte bu yüzden her yıl milyonlarca lira zarar ediyor...
Gelen vuruyor, giden vuruyor ama sorsan orada çalışanlar sorumlu.

Velhasıl Sn. Fakıbaba; var mısın hemşerilerinin mobing, alınterinden gasp, yarı açlıkla sınandığı ama birilerinin vurgun yaptıkları TİGEM Bataklığını kurutmaya?
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.