Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

URFA KOMEDİ GRUBU TANITIMINI İZLEDİNİZ!

12 Haziran 2022 - 14:54 - Güncelleme: 12 Haziran 2022 - 15:49

Otuz iki yıldır İstanbul'da ikamet eden biri olarak günlerdir devam eden sözde Şanlıurfa Tanıtım, özde Şanlıurfalıların halkın parasıyla buluşması komediyasını izliyorum.
Tahmin edersiniz ki, bu komediye sessiz kalamazdım. Sosyal medyadamda yaptığım birkaç eleştirinin bu önemli mevzu için yetersiz kalacağını görünce makale şart oldu vesselam.

DOSTLARIMI DAVET ETTİM!

Pek tabii sosyal medya eleştirilerim sonrasında yine birilerinin gerçekleri kabul etmeyerek savunmalarını bekliyordum fakat o etkinliğe bir sanatçı, yazar veya Şanlıurfalı olarak davet edilebilmek için dernek başkanımızın dostu olmam gerektiğini beklemiyordum...

Malum, bu adı tanıtım ama benim için birilerinin buluşma, doyasıya eğlenme etkinliğini düzenleyen Şanlıurfalılar Dayanışma Derneği idi. Dernek Başkanımız Sn. Adnan Şansal az önce beni aradı. Sağ olsun oldukça nezaketli başlayan girizgah sonrasında eleştirilerime eleştiri ile cevap verdi! 

Sevgili Başkan, 65 yaşında olduğunu ve bu yaşında günlerdir uykusuz bir şekilde şehrini tanıtmak için mücadele ettiğini; bu bağlamda kendisini eleştirmek yerine neden alana gelip destek vermediğimi ifade etti.

Başkanın mücadelesine derin saygı ile beraber neredeyse haklıyken haksız duruma düşmenin şaşkınlığını yaşadım... 

Yahu sevgili başkan; bırakın beni aramayı, bir mesaj bile atmadınız? Dediğimde ise, çok ilginç bir cevap verdi ve böylece bu tür etkinliklere nasıl davet edileceğimi öğrenmiş oldum.
Meğer Şanlıurfalı bir ses sanatçısı, yazar olarak 5 ay önce başkanlığa seçilen sevgili Adnan Ağabeyi arayıp kutlamadığım için zaten ağır suçluymuşum.

Sevgili Başkan kendi deyimi ile etkinliğe aile dostu olan sanatçıları davet etmiş. (Şaka gibi...)

5 Aydır başkan olduğunu ve günlerdir bu şehri tanıtmaya çalıştığını ifade ederek beni eleştiren başkan: Karşısında ömrünü bu şehri tanıtmak için harcamış, bu uğurda kitaplar karalamış, TV Programları yapmış bir sanatçı olduğunun farkında değil ve bana diyor ki, kendini tanıttın mı?

Vallah kusura bakma Adnan Başkan, sen ve etkinlik komisyonun Ekrem Arpak'ı tanımıyorsa o sizin ayıbınız benim değil ve etkinliğe davet edilmek için ne size ne başkasına kendimi tanıtma telaşına düşmedim, düşmem yani burayı geçelim ama sevgili başkan bu sözleriyle, zaten bu etkinliğin Şanlıurfa'yı tanıtma etkinliği değil, aile dostlarının vur patlasın çal oynasın buluşma etkiliği olduğu savımı onaylamış oldu.

BÖYLE BİR TANITIM NASIL OLUR?

Mesele gerçekten Şanlıurfa'yı İstanbul'da tanıtmaksa; buyurun size bir tanıtım nasıl yapılır anlatayım:

1- Böyle bir tanıtım ya Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi veya Şanlıurfa Valiliğinin uhdesinde yapılmalı, derneklerin değil.

2- Tanıtım etkinliğine en az bir ay kala İstanbulun tüm semtlerinde bilboardlar, tanıtım afişleri İETT ve halk otobüsleri, metrolara, havaalanlarına asılarak tanıtım yeri, saati ve ulaşım bilgileri halka anlatılmalı.

3- Şanlıurfalı ve ulusal ölçekte büyük turizim acenteleri mutlak davet edilmeli.

4- NTV, CNNTÜRK, ATV, SHOW, STAR, KANALD gibi kanallar mutlaka davet edilmeli, gerekirse belli bir bütçe ayrılarak tanıtım yapmaları sağlanmalı.

5- Etkinlik günlerinde İBB veya ilçe belediyeleri veya olmadı özel bir otobüs firması ile anlaşılarak alana ziyaretçi taşınmalı.

6- İstanbul'a yakın olan Bursa, Kocaeli, Yalova, Edirne gibi illerin dernekleri komisyona dahil eilmek sureti ile tanıtım Marmara Bölgesine yayılmalı.

7- 13 ilçe tanıtıma zorunlu dahil edilmeli. Mesela Bozova, Hilvan, Ceylanpınar gibi birkaç ilçemizin standını göremedim.

8- Etkinlik alanında satış yapacak firmalar önceden belirlenmeli ve bu firmaların Şanlıurfa'ya dair damak tatları, yöresel kıyafetler, biblolar satışı yapması şart konulmalı.

9- Dev konserler vermeli ama mesele Şanlıurfa'yı ulusal bazda tanıtmaksa, sevgili başkanın dostlarım dediği değerli sanatçılarımızın yanı sıra mesela Sezen Aksu, Tarkan, Musa Eroğlu veya günümüzün popüler ve alana yüzbinlerce kişi toplayacak dev sanatçılar davet edilmeli.

10- Sempozyumlar, Urfalı ünlülerin ve siyasilerin ziyaretçilerle buluştukları sempatik söyleşiler olmalı.

11- Evet, folklor gösterileri mutlaka olmalı.

12- Şanlıurfalı siyasiler ayırım yapmaksızın davet edilmeli. 

Şimdi biz dönelim İstanbul Yenikapı'da bunların kaçı yapıldı.

1- Adına, Şanlıurfa İstanbul Tanıtımı denilen organizasyon, bir derneğin uhdesinde bırakıldı. Haliyle bırakın yabancıları, burada yaşayan yarım milyon Urfalının dahi haberi olmadı.

2- Etkinliğe katılmadığım halde, Şanlıurfadan gelen ve fakat alana ulaşım noktasında zerre bilgisi olmayan 87 kişiye rehberlik etmek durumunda kaldım. Otel bulma, ulaşım sıkıntıları da cabası. Çünkü zerre bilgilendirme yapılmadı.

3- Şanlıurfa Turizm şehri olmalı diyoruz ama ne Şanlıurfalı ne de ulusal ölçekte turizm acentelerinin teki alanda yok!

4- Birkaç cılız haber dışında ulusal medya da etkinliğe dair bilgi ve reklam yok!

5- Etkinlik günlerinde ulaşım adeta çileye dönüştü.

6- Yakın olan illerdeki derneklere davetiye dahi gönderilmedi.

7- Şaka gibi ama etkinlik alanında Kayseri pastırması, otlu peynir, Diyarbakır Karpuzu satıldı. Yahu Şanlıurfa'nın denizi mi var ki midye dolması satılıyor?

8- Yine aynı sanatçılar yine aynı türküler ve koca Şanlıurfa'yı çiğköfte, ciğer, isottan ibaret gösteren sözde konserlerle rezil olduk.

Şimdi, memleketimizin bu denli basite indirgenmesine tepki koyduğumuzda ise karşımıza ''Birgün beni tebrik mi ettin?'' gibi karşı eleştirisi çıkıyor. Vışşş, pardon başkan ben siye kurban olam :) durumu yani. 

Memleketimiz sevmek ve doğruları yazmak için hiçbir dernek veya belediye başkanı, STK başkanı ile aile dostu olmak zorunda değilim ve kabul edin ki; bu etkinlik Şanlıurfa Tanıtım Etkinliği değil, Şanlıurfalı bazı dostların buluşma etkinliği oldu.

Yetmedi, Şanlıurfa valisinin önüne çiğköfte leğeni koyarak bizi resmen rencide ettiniz...
Yahu her belediyenin mehter takımını getirmesinin izahı neydi?

Davulcularının bahşiş peşinde koşup takla attıkları sıra gecesi halayı bize ne katar? 

Nerede Göbeklitepe, Soğmatar, Harran Felsefesi, Fıstık, Karagül, Takoran Vadisi, Halfeti, Nevali Çori büstü, Ağlayan Gelin, Peygamberler şehri vurgusu, Ceylanlar, hanlar, hamamlar?

Nedir bu koca şehri isottan ve isotçudan ibaret gösterme merakınız Allah aşkına?

Nerede tarım ve hayvancılığa dayalı nostaljik anlatımlar, özendiren stantlar?
Kusura bakmayın ve herkesin emeğine saygıyla ama bir komedi sergilendi... Birileri vatandaşın parasıyla Şanlıurfa'dan gelerek lüks otellerde sabahladı, yedi, içit, zıçtı ve siz buna tanıtım diyorsunuz öyle mi?

407 BİN LİRANIN HESABINI VERİN!

Gelelim bu etkinliğe 407 Bin + KDV ayıran Şanlıurfa Ticaret Odasına:

Sn. Başkan Halil Peltek'e soruyorum: Üyelerinizin bellerinin büküldüğü pandemi sürecinde kaç üyenizin elektirik, telefon veya kiralarına destek verdiniz?

Öyle ya; bir tanıtıma yarım milyona yakın bütçe ayıran Odanın üyelerini ayakta tutacak devasa bütçesi vardır değil mi?

Kim, kimler, sana ve 16 arkadaşına 10 bini aşan üyenin parasıyla (407 + KDV) İstanbul'da eğlenme hakkını verdi?

Etkinlikte neyin reklamını yaptınız? Hangi başarınızı anlattınız? Hele bi zahmet anlatın da bilelim.

Şanlıurfa Ticaret Odası bu rakamın izahını kamuoyuna ve üyelerine yapmak zorundadır aksi halde işi yargıya kadar taşır ve halkın her kuruşunun hesabını yargı önünde sorma hakkımı kullanırım.

Gerçi seçime şunun şurasında ne kaldı ki? Vallahi hakkım olsa seçime girerdim ama bu seçimde karşına çıkacak babayiğitler olacak ve o makamı senden alacaklardır, zerre şüphem kalmadı.

BİR MASAL ŞEHRİ!

Her ne kadar Şanlıurfa Dernek Başkanımızın dostu olamasakta, Şanlıurfa'yı tanıtmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki hafta Şanlıurfa'da çekimleri başlayacak ve BEYAZTV'de her hafta pazar günü yayınlanacak olan Ekrem Arpak İle Bir Masal Şehri programımızla bir şehir nasıl tanıtlır bir kez daha göstereceğiz.

Vallahi de, billahi de bu şehrin isot, ciğer ve lahmacundan ibaret olmadığını tüm ülkeye anlatacağım...

Biraz izleyin, örnek alın...
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.