Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

TOLUK 'A MUHTAÇ OLASINIZ!

26 Nisan 2022 - 15:20 - Güncelleme: 26 Nisan 2022 - 16:00

Belki birkaç yıl önce olsa, büyük bir keyifle mutfağa girecek ve hünerli elleriyle harika yemekler hazırlayacaktı. Eyyüp Nebi'de herkes onun ne kadar güzel yemek yaptığını iyi bilirdi. Bölgede Meta Ayşe'nin elinin lezzetini duymayan, misafirperver karı kocayı sevmeyen yoktu ama işte sadece birkaç yıl önceydi bunlar...

Eşini 4 yıl önce kaybetmişti Meta Eyşe. Ondan gerisin geriye kalan DEDEAŞ'a olan borçlar ile ödenmemiş banka kredileriydi.

15-20 yıl öncesine kadar tarlalarından kazandıkları ile geçinirlerken önce işi sonra sağlığı bozulan eşi yeniden ayağa kalkmak için banka kredilerine sarılmış ancak DEDAŞ'ın desteklemelere koyduğu blokeler, fahiş faturalar, akıl almaz cezalar yüzünden kredileri gerisin geriye ödeyemediği için büsbütün borç kabusuna batmış, nihayetinde kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmişti.

Düşmeye gör...
Eşinin işlerinin iyi olduğu zamanlarda sofralarından kalkmayanlar artık yoktular ve Meta Eyşe ile 4 çocuğu artık tek başlarınaydılar.
Aylardır ilk kez misafir gelecekti evine. Gelen kişide hatırlı bir dostları olan eşinin en yakın dostu, adaşı Mustafa Amcaydı.

Sağa koştu Eyşe bir şey yok. Sola koştu bir şey yok... Yok işte, misafirinin önüne koyacağı bir tas çorbalık mercimeği bile yoktu. Kendini hızla yabani otların boy verdiği topraklara attı Eyşe. Son dönemlerde sofralarının değişmezi olan Toluk (Bir tür yabani ot...) topladı. Eve geri dönüp bir güzel yıkadı onları. Toluk'u yağda kızartacak, komşudan alabilrise  bir iki ekmekle misafirine ikram edecekti...

Tahtadan raflara baktı. Artık çalışmayan içi boş buzdolabına kadar her yeri aradı ama yağda kalmamıştı. O an çaresizliğin hüzün yağmurları döküldü yanaklarına. Ağladı, ağladı, ağladı...

Meta Eyşe, Şanlıurfa'da nepotist, ihale avcısı, topil ve iş takipçisi, tefeci, sigara ve silah kaçakçısı, sapkın bazı siyasilerin, STK başkanlarının, bürokratların sofrasından aşını, yüreğinden yaşama sevincini, evinden eşini, çocuklarının yarınlarını çaldıkları sayısız garibandan sadece birisiydi.

KAYBEDEN BİZ OLDUK!

Dün ve bugün ne zaman kavgaya tutuşsa, kaybeden daima gelecek oluyor... 
Şanlıurfa'da Eyyüp Nebi Toki Evlerinden milyonlarca vurgun yapanlar, ucube petrol imar projesinin mimarları, ihale zenginleri, tefeciler....

Yani oturdukları makamları ceplerinin para musluğu haline getirirken, gariban halkı donuna kadar sömürenlerin bitmek bilmeyen dün ve bügün savaşları yüzünden gelecek ağır yaralıydı.

Elbette doymak bilmeyenlerin yönetici olduğu bir şehirde dünsüz ve bugünsüz kalmış milyonların geleceğide çoktan ipotek altına alınmış olacaktı ve elbette Meta Eyşe ile çocukları ve sayısız mazlum insan artık sofralarına Tolukk bile koyamayacak hale gelecekti.

OPERASYONLAR!

Malum, Ceylanpınar ilçesi jandarma ekiplerince yapılan operasyonda, belediye başkanı Fevvaz Soylu'nun amcası, yeğeni, danışmanı, başkan yardımcıları gözaltına alınmış, altın, para, silah ve kaçak mülteciler baskında ele geçirilmişti.

Aldığımız bilgiye göre; başkanın amcası Hıdır Uçar, Mahmut Uçar ve yeğeni Ali Uçar ile 3 yakını hakkında tutuklama kararı çıkmış. 

Operasyonun insan kaçakçılığına yönelik olduğuna dair güçlü bir algı olsa da içişleri bakanı Süleyman Soylu'nun bizzat soruşturma talimatı verdiği gerçeği ortada. Operasyona dair kamuoyuna yönelik henüz net bir açıklama yok ancak belgesi ve fotoğrafları bende mevcut iki terör örgütü üyesinin tutuklanan sanıklar tarafından para karşılığı Türkiye'ye geçişlerinin sağlandığı, yardım ve yataklık yaptıkları iddiası kulaktan kulağa yayılıyor.

İşte, Ceylanpınar'da, Viranşehir'de, Akçakale'de ve Urfa'nın birçok ilçesinde milyonlar artık bir yabani ot olan taloku bulup o yabani otu sofraya yemek diye koyacak yağı, unu, tuzu bulamadığı için isyan ettiği, ben ve benim gibiler bu sömürünün acımasız çarkına çomak soktuğumuz için yargılanırken;  sadece birkaç yılda villalar diken, binlerce dönüm arazi satın alan, çocukları, yeğenleri milyonluk araçlara binen ve dahi terör örgütü üyelerine yataklık eden bazı siyasiler ise vatan sevdalısı, dini bütün Müslümanlar olarak geziniyor ortalıkta.

Tüküreyim bu düzene, bu anlayışa artık...

Meta Eyşe Talok'u kızartacak yağ alamazken evine, Ak Parti Şanlıurfa il başkanı koltuğuna oturan Abdurrahman Kırıkçı'nın şirketi peyzaj ihalelerinden milyonlar kazanıyorsa, yazıklar olsun bu anlayışa...

DEDAŞ'ın zulmü yüzünden bileklerine plastik kelepçeler vurulan çiftçimin ekini tarlada solarken, Ak Parti İl Başkan yardımcısı ve başkanı bu şehrin kalbine ucube petrol imarı projesini dikip milyonlar kazanmaya yelteniyor; bunun bedelini ödemiyor, istifa veya azledilmiyorsa yazıklar olsun bu anlayışa...

Meta Eyşe ve onun gibilerin eşleri banka kredilerinin hacizlerine evlerini kaptırıp kalp krizlerinden, kahırdan ölürken 6 firma TMO oda ucuza arpa vurgunu yapıp milyonları cukkalarken operasyon yapılmıyorsa, tüküreyim bu adalet anlayışına...

HAYDİ CEVAP VER ÖZŞAVLI!

Ceylanpınar'ın seçilmiş belediye başkanı kaleşnikof gerekçesiyle görevden azledildikten sonra  ''Belediyeyi bir vatan haininden kurtarıp vatan sevdalısına (Fevvaz Soylu)'ya teslim ettik...'' diye caka atan Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Halil Özşavlı de hadi şimdi de çıkıp konuşasana...

Senin vatan sevdalısı ilan ettiklerinin para karşılığında terör örgütü üst düzey 2 ismini ülkeye soktukları iddia ediliyor Sn. Vekil.
Peki, şimdi aranmakta olan o iki terörist Allah korusun bombalı eylem yaparsa dökülecek her damla kanın sorumlusu kim olacak?

BU ŞEHİRDE ADALET YOK MU?

İhale vurgunlarının artık gözlerime sokulduğu, sapkınların, hırsızların, nepotistlerin, kaçakçıların, tefecilerin cirit attığı bu şehirde bunca rezalete dur diyecek adalet yok mu arkadaş?

Meta Eyşe toluku kızartacak 2 damla yağ bulamazken, oturduğu yerde BŞ Genel sekreteri maaşı alan ağabeyi başta olmak üzere şehrin en önemli makamlarından aylık tonla para kazanan Kırıkçı ailesini soruşturmayanlar bize neyin adaletinden dem vuracaklar?

Esnaf bir bir kepenk indirip, iflasın, borçların altında ezilirken, yolsuzluğu, sapkınlığı ayyuka çıkan STK başkanına operasyon yapılmıyorsa, tüküreyim bu anlayışa...

Ne diyeyim; tolukka muhtaç olasınız emi?

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.