Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

ENDÜLÜS BİTTİ FLORA ZAMANI!

20 Ağustos 2021 - 16:40

Yakın bir dostum bir sohbetimizde "Ya Ekrem; sanatçı adamsın. Ayrıca analiz ve öngörülerini hakikaten değerli buluyorum. Beni dinlersen ruhen, fiziken Urfa'dan çıkmalı, daha ulusal ölçekte makaleler karalamalısın. Emin ol ki ulusal ölçekte çiçek, böcek yazsan bile yazarlık kariyerin için çok daha saygınlık kazanırsın" dedi bana. 

-Hep sitaset, hep siyaset... Bazen spora bazen sanata, doğaya dair makaleler bekliyorum senden. Diyerek eklemişti. 

Sonradan hak verdim dostuma, kaldı ki çiçeği, böceği, doğayı, müziği, sporu yazarken bir kirlenmişliğin bataklığında mücadele etmeyecektim.

Bir birki çeşidinde nasıl bir yolsuzluk, torpil, nepotizm olabilirdi ki, değil mi? Ama konu ve yer Urfa ise maalesef floramızın dahi bataklığa sürüklendiğini gördüm, ilk ve son kez floramıza dair yazayım istedim. 

Flora: Bir ülkede ya da bir bölgede yetişen bitkilerin tür olarak tümü.

Çiçek, böcek severim ben. Urfa'daki ofisime gelenler bilirler, çiçeklerime evlatlarım gibi bakar, onlarla sohbet ederim çünkü artık Urfa'da onlar kadar sohbet edilecek güvende o kadar az insan var ki...

Geçenlerde balkondaki bir çiçeğim uyarmıştı. Balkonda çay içerken bana pirim diyen bir şahsın ben mutfağa giderken ardımdan salladığını :) 

Buğday, mısır, mercimek, fıstık, zeytin derken tarımsal anlamda verimli bitki çeşidimiz çoktur amma velakin mevsimlik işçi olup gurbet ellerde ölmek gibi garip bir çelişkinin içinde yaşarız. 

Bunun yanında Ters Lale, Karagül gibi endemik yani sadece o bölgelerde yetişen nadide bitkilerimiz de vardır. 

Çöl Varanı gibi endemik hayvanlarımız olduğu gibi... 

Floramız oldukça zengindir yani. Belki de bu zenginliğin verdiği aşkla yeni yeni floralara giriyor hayatlarımıza. Ee, neylersin, insanoğlu doyumsuzdur...  Dolayısıyla floramızı dahi en siyasetimiz, bürokrasimiz kadar kirletme mahiriyiz artık. 

EYYÜP NEBİ TOKİ EVLERİ ARAŞTIRILSIN! 

Haftalardır bu evlere takığım zira başlangıcından finaline içinde sürüyle soru işareti barındıran ve floramızın içine eden şeyler var... 

1- TOKİ Eyyüp Nebi'de hangi gerekçe ile evler yaptı? 
2- Müteahiti kimdi, neden zarar etti? 
3- BŞ Belediyemiz hangi gerekçe ile o evleri TOKİ'den aldı? 
4- O evlerin alınması ile müteahit iddia edildiği gibi 50 milyon bataktan mı kurtuldu? 
5- Sabır evi nedir? Bırakın dünyayı, diğer bölgeleri Urfa' dan Eyyüp Nebi'ye gidip sabır çekecek kaç turist bulacağız? 
6- BŞ Belediyenin yapımı yeni biten evlere dair açtığı iddia edilen tadilat ihalesinin açıklaması nedir? 

Bu evler zaten yeni değil midir ki ihale ile yenilenecek? 

İhale kaç milyon liralık ve kime verildi? 

Hatırlayanlarınız olacaktır. Eski SGK ve GTH Bakanı Sayın Faruk Çelik'e yönelik "Genetiğiniz ile oynadı" eleştirileri vardı. Ben de diyorum ki Endülüs eskidi artık floramız ile oynuyorlar. Alın terimizin dallarını, yapraklarını, emeğimizin güllerini solduruyorlar ve bunu yaparken de bir güzel yutturuyorlar. 


Bu arada neden TOKİ evleri mevzusuna kafayı taktığımı merak edenler bir dönem Eyyüp Nebi Belediye başkanlığı yapan, Eyüp Nebi'nin herşeyi, güzel adam Mustafa başkana bir sorsunlar lütfen. 

Eyüp Nebi ile ilgili Ak Parti il başkanımız Sayın Abdurrahman Kırıkçı'dan da kamuoyu vicdanını rahatlatacak bir açıklama bekliyorum zira 40-50 milyon zarar etmek üzere iken BŞ Belediyesinin o evleri satın alması, tadilat ihalesine girmesi izah edilmeli ve bildiğim kadarı ile firma başkana ait. 

Gerçi değerli başkanımızın duyarlılığını bilmeyen yoktur. Son olarak Urfalı müteahit ve firmaların dertlerine çok üzülüp belediyelere ihaleleri yerli firmalara verin dediğini duyduk. 

Memleket insanını düşünmesi güzel ama hemen akabinde Viranşehir'de eskiden Endülüs yeni adıyla flora olan firmanın taşeron olarak peyzaj işini alması oldukça manidar değil midir? 

Başkan bu flora işini de açıklamalıdır. Ha, dersiniz ki başkanın yeğenidir diye ihale alamaz mı? 

Alır tabi, hakkıdır ama başkanın yönlendirmesi varsa midemiz bulanır ki kaç gündür mide kramplarından kus kus öleceğim artık. 

Değerli il başkanımızdan Allah razı olsun. Bakanların, milletvekillerinin senelerdir çözemediği DEDAŞ sorununu bir twitle çözdü. Sağlık müdürlerinin çözemediği hastaneleri birkaç günde dizayn etti başkanımız. Yardımcısının eşi hariç sorunlu hemşirelerimiz sürgün yediker başkanımızın vicdan ve vizyonları ile. HAS partili isim dayatması yüzünden Ceylanpınar aylardır ilçe başkanı bulamadı. Başkanımızın yardımcısının kardeşi belediye başkan yardımcısı oldu. 

Yanisi il başkanımızın elini değdirdiği her yerde Kırıkçı coğrafyasına dair endemik çiçekler açıyor ve flora Kırıkçı rengini alıyor. 

Göreve gelirken herkesi kucaklayacağını belirten il başkanımız Urfa'nın tüm sorunlarını çözdü ve geçen yazarlar ile şaiirleri kucakladı. 

İnşallah, Maşallah onun sayesinde artık adam gibi şiirler yazacağız, güzel şiirler. 

Çözdüm dediği DEDAŞ milletin bileğine plastik kelepçe mi takmış, başkanımız sağ olsun
Hapse gireriz uğruna, yeter ki floramız peyzaj işlerini almaya devam etsin. En fazla gider sabır evlerinde sabrederiz bir tarihe kadar. 

Bak işte dostum, tutturdun çiçek böcek yaz diye ama floramız bile nepotizmin, torpilin bataklığında, neyini yazayım? 

Not: 11. Romanımın adı "BAHATTİN BAŞKANA KİMLER BEL ALTI OPERASYON YAPTI" ve çok yakında raflarda yerini alacak


Aşk, aksyon, nepotizm, hırs, intikam dolu romanımda:

1- O meşhur sözde videoyu kimin pazarladığını, 
2- Kimin genel merkeze götürdüğünü
3- Kimin bunun üzerinden makam sahibi olduğunu okuyacaksınız. 

Yer yerinden oynayacak yani...

Sahi aklıma takıldı. Bizim eski genel sekreterimiz kardeşinin il başkanı olmasından sonra siyasi ve insani etik gereği genel sekreterlikten istifa etmemiş miydi? 

Neden hala o maaşı alıyor, makam şoförü kullamıyor? 

Ne güzel hayat... 

Kardeş il başkanı, ağabey asaleten ama oturduğu yerden genel sekreter. Ee böyle olunca elbette yeğenler peyzajlarlar Urfa'yı bremı... 





 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.