Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

72'YE 20'DİR NOKTA!

30 Mart 2023 - 13:23

Okuduğunu anlamayanların, bu şehri yalanla dolanla uçuruma götürenlerin bu makaleyi farklı bir noktaya çekeceğini bildiğim için hemen ifade edeyim:

Bu makale birilerin Şanlıurfa'da inatla yaratmaya çalıştıkları Kürt & Arap çatışmasını körüklemek değil, bilakis yüz yıllardır kardeşçe bir arada yaşamış, birbirinden kız alıp vermiş, bir nevi melez bir kuşak yaratmış, aynı acıları, sevinçleri göğüslemiş iki kadim ve değerli etnik kimlik olan Kürt ve Arap kardeşlerimizin içine çekilmek istendiği çatışma ortamına karşı mücadele etme amacını taşır.

14 Mayıs yani genel seçim tarihi yaklaştıkça özellikle Ak Parti'de aday listesinde yer almak isteyen bazı isimlerin şehrin demografik yapısı üzerinde yıllardır inatla empoze ettikleri yanlış bilgileri şöyle bir gözden geçirip halkın önüne koyalım istedim.

Şehirde manipülatif dezerformansyon ile listeye girmek isteyen bazı Arap aday adaylarımız temsiliyet noktasında Ak Parti ve diğer partilerin genel merkezlerine yalanın tillahı derecesinde yanlış bilgiler vermekteler, görüyoruz.

Bunların içerisinde selam vermeyi dahi kendime hakaret saydığım ırkçı, kafatasçı birkaç ismi geçtim ama MHP Milletvekili ve benim de çok ama çok sevdiğim, değer verdiğim Sn. İbrahim Özyavuz'un bir televizyon programında dile getirdiği iddiayı şaşkınlıkla izledim.
Sn. Özyavuz Şanlıurfa nüfusunun %47 ile 55 oranında Arap olduğunu iddia etti. Açıkçası bunu Ramazan ayında aç kalmış olmanın ve seçim gerilimine bağladım veya İbrahim Abi muhtemelen o gün sahura kalkamadı da açlık algılarını yok etti diyorum.

Sevgili Dostlar;
Şanlıurfa nüfusunun %72'si Kürt, %20'si Arap, %5'i Türkmen %1'i Ermeni ve diğer etnik kimlikler ve %1' de kendilerini Beyaz/yerli, bizim tabirimiz ile isotçulardan oluşur. Kaldı ki o beyaz kesim on yıllardır şehrin ekonomisine, siyasetine, STK ve kurumlarına hükmederler. Pardon içine ederler ama konumuz onlar değil. Sn. Özyavuz ve baz isimlerin demografik yapıya dair bilimsel verilerden, kültürel ve sokak gerçeklerinden uzak, temelsiz iddialarını masaya yatırmak.

Matemetik hayatın ta kendisidir diyor ve sizleri basit, anlaşılabilir bir hesapla aydınlatmaya çalışacağım.

Malumunuz, Şanlıurfa'da Arap kardeşlerimizin %95 ile %99 arasında mutlak yerleşim yerleri Harran ve Akçakale ilçelerimizdir. Bunlara %20 ile Ceylanpınar ve %35 ile Eyyübiye'yi ekleyebiliriz. Ötesi ya yoktur ya da %05 oranlarındadır.

Bir kere nüfus itibari ile sadece şehrimizin değil, Türkiye'nin en küçük ilçelerinden olan Harran Siverek'in Çıkrık merkez köyü kadardır yahu. Yahu Akçakale ve Harran'ı üst üste koyduğumuzda Siverek'in üçte biri eder  mi, tartışılır... Dolayısı ile Arap nüfusunun %18 ile 20 arasında olduğu gerçeği ortadadır ama biz rakamlarla konuşalım.

Gelelim rakamsal verilere:
Akçakalenin nüfusu 100 bin. Harran merkez 10 hadi biz kırsal ile 30 diyelim ve 10 bin de hediye edelim. Etti mi 140 bin. Hadi 100 bin Eyyübiye ve 25 bin Ceylanpınar dedik. Etti mi 265 bin. Haydi diğer ilçelere dağılan nüfus sayısını da 135 bin hesaplayalım. Karşımıza en iyimser rakam 400 bin olarak çıkar.

Şanlıurfa'nın resmi rakamla nüfusu 2.3 milyon, reel anlamda 2.5 milyon. Bu durumda Arap nüfusu 5'te birine denk gelir. Vur yüzdeye oran 20'midir, evet...
Peki, nasıl olur da 400 bin nüfusu olan Arap kardeşlerimizin 600 bin oyu olur. Yoksa YSK Arap kardeşlerimizin bebeleri hatta doğmamış çocuklarına seçme, seçilme hakkı verdi de haberimiz mi yok?

Gelelim siyasi ve yaşamsal anlamda masada duran verilere:
Hepimiz biliyoruz ki Arap kardeşlerimizin %95'i MHP'lidir. O halde %47 ile 55'i Arap olan Şanlıurfa'da nasıl olur da MHP sadece 1 HDP en kötü hali ile 4 milletvekili çıkarır?
Ha, diyeceksiniz ki ''Efendim; iyi de Ak Parti'de de 3 Arap milletvekili var ve etti mi 4'e 4'?'' Efendim saçmalamayın derim. Zira hepimiz biliyoruz ki Ak Parti'de milletvekili olan Arap isimler Arap oyları ile değil, Ak Parti ve Erdoğan'a verilen oylarla oradadırlar. Derim ki, Arap oylarının bu şehirde çıkaracağı vekil sayısı toplam 2'yi geçmez. Onun birini Özyavuz almıştır. 

Dolayısı ile Ak Parti'de Arap kesimi temsil etmesi gereken vekil sayısı OVA nedeniyle sadece 1 olmalı iken birilerinin yanlış algıları ile 3 olmuştur.
Muhafazakar Kürtlerin Erdoğan ve Ak Parti'ye verdiği oylar sayesinde mecliste olup Kürtleri neredeyse yok samak, asırlardır Kürt yerleşim yeri olan Şanlıurfa'nın &55'nin Arap olduğunu iddia etmek akıl tutulmasından baka bir şey değildir.

İbrahim Özyavuz ağabeye tavsiyem odur ki bir daha iftarını açmadan programlara çıkmasın...

Malum, AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar aday adaylığı baş vurusu yapmadı. Olaki Gülpınar'ın olmadığı bir seçimde HDP'nin 6 vekili cebe 7. ciyi de hedefe koyması garanti iken nasıl olur da %55'i MHP'li olan Araplardan oluşan Şanlıurfa2da HDP 1. Parti konumuna geldi. Yoksa Arap kardeşlerimiz aslında HDP'li de bizim mi haberimiz yok.

Neredeyse Şanlıurfa'da Kürt diyeceklere soruyorum: Ben aslında Mısırlıyım da haberim mi yok?

Ne saçmalıyorsunuz arkadaş?
Hadi siz saçmalıyorsunuz da, sözde geniş teşkilatları olan siyasi partiler bu savlarınızı nasıl yer?

Ha bu zokayı yiyen partiler seçim de de Kürtlerden tokadı yer, oturur.
Nokta...
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.