Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

BÜYÜK OYUNUN FARKINA VAR ŞANLIURFA

24 Eylül 2021 - 23:25 - Güncelleme: 25 Eylül 2021 - 00:04

BÜYÜK OYUNUN FARKINA VAR ŞANLIURFA! 

En önemli değerlerim üzerine yemin ederim ki Şanlıurfalılar olarak bir gün olsun bir meseleyi doğru analiz edelim veya tehlikenin, sıkıntının, oyunun farkında olup tavır koyalım, o gün Şanlıurfa’nın çağ atlaması şerefine kurbanlar keseceğim. 

Merak buyurmayınız efendim; her birisi günden güne kördüğüm haline gelen sorunlar yumağında Şanlıurfa halkının adeta belini büken: 

DEDEŞ 

TEFECİLİK 

İŞSİZLİK 

YOL 

SU 

EĞİTİM 

SAĞLIK 

TARIM VE HAYVANCILIK 

NEPOTİZM 

LİYAKAT 

Gibi sayısız sorunlarımızla başlarınızı ağrıtıp yormayacağım... Hoş, kimsenin başını ağrıttığı, umurunda olduğu da yok ya ve ha bire kendi başımı ağrıtıyorum ya... 

ŞANLIURFA YOK SAYILIYOR! 

Bakınız, henüz bir buçuk veya iki ay önce memleketimizi ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanımız sayın Mehmet Nuri Ersoy tekrar ve ansızın şehrimize geldi. Hoş geldi sefa geldi de hiç kimse bu ani ziyaretin, sayın bakanın gururla anlattığı TAŞ TEPELER Projesinde ülkemize ve dünyaya verilmek istenen mesajın neresinde olduğumuzu daha doğrusu neden bizim şehrin sınırları içinde olduğu halde projenin içinde neredeyse olmayışımızı sorgulamadı bile. 

Aslına bakarsanız bu satırın altında paylaştığım proje tanıtım lansmanı fotosuna bakmanız dahi çok şeyi ve anlatmak istediğimi açıkça ifade ediyor. Sayın Bakanın hemen ardında büyük puntolarla TAŞ TEPELER yazılı. Taş Tepeler nerede; Şanlıurfa. Peki, lansman nerede yapılıyor; yine ŞanlıUrfa’da. 

Şimdi aklımızı yoralım yahu...  

Programı baştan aşağı izledim. Tanıtım videolarını, sayın bakanın konuşmalarını, slaytları vs vs vs. Tek bir slaytta Şanlıurfa ibaresi yok! Gösterimi İngilizce olan tanıtım videosunda Şanlıurfa yok!  

Sayın Bakanı dikkatle izledim, sizlerin de bir şekilde o programın videolarını bulup izlemenizi rica ediyorum. Sayın bakan Taş Tepeler Şanlıurfa’da değilmiş gibi anlatıyor. Her kelimesinde, cümlesinde Şanlıurfa’nın sahip olduğu tarihi zenginlikleri Mardin ve Gaziantep üzerinden bölgeselleştiriyor ve TAŞ TEPELER Projesini bir bölge projesi olarak anlatıyor. 

Ne gariptir ki orada bulunan siyasilerimiz, bürokratlarımız, STK Başkanlarımız, belediye başkanlarımızın teki de çıkıp 

-Neden Taş Tepeler Projesinden soyutlanıyor ve neden tanıtımlarda bulunmuyoruz? Diye soramıyor. Siasetçiler dedim de kastım  Gülender Açanal Hanımefendi değil. Sayın Açanal ne anlar tarihten, turizmin bir şehir bir coğrafya için ne anlama geldiğinden ama ev sahibi konumunda olan Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Beyazgül’ün bu soyutlanmaya en azından kibarca da ola tavır koymasını veya sayın bakana sormasını beklerdim. 

Efendim, Göbeklitepe’nin Şanlıurfa'da olması, dünyanın gözünün buraya çevrilmesi belli ki başta Mardin olmak üzere Gaziantep ve diğer komşularımızı cidden rahatsız etmiş durumda ki turizm pastasının ne denli büyük olduğunu var saydığımda bunu da doğal karşılıyorum lakin doğal karşılamadığım TAŞ TEPELER Projesinin daha çok Mardin ve Gaziantep’i kapsayan proje olarak lanse edilmesi. 

Sayın bakan öyle bir proje ortaya koydu ki yerli veya yabancı turistler TAŞ TEPELER başta olmak üzere Şanlıurfa’nın sahip olduğu tüm tarihi zenginlikleri diğer ilerimizde sanacaklar. Doğal olarak direk Şanlıurfa’ya gelmesi beklenen bu turistler Şanlıurfa yerine bu iki ilimizde konaklayacaklar. Bu ne anlama gelir, turizm gelirinin bizim şehrimiz yerine bu iki ilimizin otelleri, cafeleri, restaurantları, taksicileri, büyük küçük esnaflarına gitmesi. 

Benim gördüğüm tablo sayın bakan Gaziantep ve Mardin siyasilerinin baskılarından kurtulmak için projeyi Şanlıurfa merkezinden çıkarıp Türkiye ve dünyaya bölgesel olarak sunmuştur ve bana göre bu Şanlıurfa’ya, Şanlıurfa halkına yapılacak en büyük haksızlık olacaktır. 

Elbette komşu ve dost şehirlerimiz olan Mardin ve Gaziantep’te turizmden çok güzel paralar kazansın isteriz ancak başta sayın bakanımız olmak üzere hiç kimsenin Şanlıurfa zenginliklerini bölgesel zenginlik gösterip pastayı diğer şehirlere bölüştürmeye hakkı yoktur. 

Kalesi dışında neredeyse tarihi hiçbir zenginliği olmayan Gaziantep’in saklı cennet Halfeti hatta Göbeklitepe üzerinden Şanlıurfa’nın elinden aldığı turizm geliri ziyadesiyle rahatsız edici iken bir de TAŞ TEPELER Projesi ile Şanlıurfa’yı büsbütün yok saymak doğru değildir. 

Siyasiler, bürokratlar, STK Başkanları dedim ama ne yazık ki Kültür ve Turizm Bakanı basın müşaviri bir Şanlıurfalı olan Abdullah Aksak’tır ve o bile sayın bakana neden bu projeden soyutlandığımızı soramamıştır. 

AYAĞA KALK ŞANLIURFA! 

Buradan tüm Şanlıurfalılara, Şanlıurfa STK, belediye başkanlarına, kurum amirlerine, bürokratlarına ve dahi basınına sesleniyorum. Tek yürek olup TAŞ TEPELER Şanlıurfa’nındır ve doğal olarak projenin merkezi Şanlıurfa’dır şeklinde haykırmalı, sayın bakana tanıtım videolarında Şanlıurfa adının dahi geçmemesinin ayıbı mutlak sorulmalıdır. 

Kendi adıma projenin tanıtım lansmanını, videolarını, slaytlarını izlerken bir Şanlıurfalı olarak derin üzüntü duydum. Bu soyutlanmayı, yok sayılışı içime sindiremiyor ve kabul etmiyorum. 

Sizler de etmeyin... 

YER: Şanlıurfa
TAŞ TEPELER Şanlıurfa'da

Ama Şanlıurfa yok sayıldı.

REDDEDİYORUM ARKADAŞ...

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.