Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

AMİR KHAN ve GÜLPINAR GERÇEĞİ!

28 Mart 2023 - 18:30 - Güncelleme: 29 Mart 2023 - 00:16

GERÇEK BU!


Amir Khan'ın PK filmini izlediniz mi bilmiyorum ama şiddetle tavsiye ederim zira orada bir replik tek başına Şanlıurfa ve hatta ülke siyasetinin geldiği noktayı özetler.

Derki asıl oğlan:

Sürekli Tanrı birdir deyip duruyorsunuz oysa bence 2 tanrı var...

Birincisi, bizi yaratan tanrı ki onun hakkında pek bir şey bilmiyorum. Tam bu noktada Ekrem Arpak olarak benim de ekleyeceğim bir şey var: Bence hiç birimiz bizi yaratan hakkında doğru dürüst bir bilgiye sahip değiliz.

Ve devam ediyor asıl oğlan:

İkincisi, sizin yarattığınız tanrı! Tıpkı  size benziyor... Sürekli yoksulu, mazlumu kandıran, zenginden, zalimden yana olan ve herşeyi mazlumdan alıp zalime veren.

Sizin yarattığınız tanrı tıpkı size benziyor evet. Sürekli vaatler veren, tehdit eden Tanrınız. Ben derim ki siz bizi yaratan tanrıya inanın...


Amir Khan'ın bu sinema şaheserinin ülke ve Şanlıurfa siyaseti ile örtüşen nasıl bir bağı olabilir dediğinizi duyar gibiyim ve merakınızı hemen gidereceğim. 

Sevgili Dostlar; Ak Parti başta olmak üzere; tüm siyasi partilere aday adaylığı başvurusunun dolduğu, 14 Mayıs genel seçimlerine sayılı günler kala Şanlıurfa'da gündem Mehmet Kasım Gülpınar'ın aday adaylığı başvurusunu yapmaması ve seçim meydanına inmez ise neler olacağı? 

Siyasetten anlayan, anlamayan, Gülpınar'ı tanıyan, tanımayan her kafadan bir ses çıkıyor ama Şanlıurfa kamuoyunun üzerinde koşulsuz mütabakata vardığı genel bir kanı var:

Mehmet Kasım Gülpınar olmaz ise Ak Parti Urfa'da ciddi bir kan kaybına uğrayacak... Bu kanıya paralel olarak yapılan analizler, ön görüler de bize Gülpınar'ın olmayışının sırasıyla şans katacağı partilerin HDP, İYİ Parti ve CHP olacağını gösteriyor. 

Bu ön görü ve analizlere geri döneceğiz elbette. Biz dönelim Amir Khan ve PK filminin bize anlattığı gerçeğe. 

Dedim ya; her kes M. Kasım Gülpınar'ın neden böyle bir duruş sergilediğini merak ediyor... Bunun yanında farklı teoriler üretiliyor hatta kastı algı operasyonları yapanlar da var. 

İşte tam bu noktada benim iddiam Amir Khan'ın filminde başrol oyuncusunun gösterdiği duruşu Gülpınar gösteriyor çünkü Gülpınar artık deprem yardımlarını çalanların olduğu yerde durmak istemiyor... Bizi yaratan Allah aşkına bir tür devrim gerçekleştirmek, bize bizi yaratana laik kul olmamız gerektiğini anlatmaya çalışıyor. 

Hak diyor Gülpınar... 
Adalet diyor... 
Hukuk diyor... 
Dürüstlük, vicdan, liyakat diyor. 

FARKINDA MISINIZ? 

Sevgili hemşerilerim, değerli dostlarım; M. Kasım Gülpınar'a olan sevgimi ve inancımı sayısız kere "Senin ideolojin ve yaşam biçimin ile ters bir adama neden bu kadar düşkünsün?" Diye sorgulayanlar oldu. 

Bunun yanında yazdığım gerçekler ve Gülpınar'ın tertemiz geçmişi, aristokrat kimliği, sosyolojik tarihsel ve kültürel geçmiş ile karşılığı, entelektüel birikimi ile baş edemediği için şahsımı Gülpınar'dan para almak ve yazmakla itham/iddia eden şeref yoksunları da olmadı değil ama hiç biri ona olan inancımdan geri döndürmedi beni çünkü M. Kasım Gülpınar Amir Khan'ın filmindeki sorgulayan, gerçeği arayan ve yaratana inanan kahramandır. 

Toplumda dini sömürü üzerinden nemalanan bir kesimin yarattığı dine değil, yaratana inanmış, İslamiyet'in hak dini olduğunu iddia da değil yaşamı ile pratiğe dökmüş isimdir Gülpınar. 

İşte O Gülpınar bugün kendisine makam için değil, Şanlıurfa'yı düştüğü çukurdan kurtarmak için bir duruş sergiliyor... 

Bir daha vekil olmayacağını yıllar öncesi söyledi zaten. M. Kasım Gülpınar engin öngörüsü ile ne hale gittiğimizi gördü de biz hala onu anlamamakta inat ediyoruz. Bence bizim Gülpınar'ın olmadığı siyasi ortamda şehrin ne hale geleceğini görme vaktimiz geldi. 

Gülpınar hakkın haklıya teslim edilmesinin yılmaz bekçisiyim diyor aslında. Emeğin, vefanın, mazlumın, kul hakkının yani bizi yaratanın ve İslamiyet'in gerçek değerlerinin yeniden kültürel yaşamlarımıza nakşetmesi için bir duruş sergiliyor. 

Milletvekili maaşını almayan, kırmızı plakayı kullanmayan, yakınlarına iş, ihale almayan Gülpınar'ın duruşu basit bir milletvekili listesinin 1 numarası olmak değil, o listenin Şanlıurfa'yı çukurdan kurtaracak saygın, temiz, adil insanlardan oluşması duruşudur. 

BEN GÜLPINAR'A İNANIYORUM! 

Amir Khan'ın filmindeki kahramanın diliyle sizlere diyorum ki, benim için de 2 tür milletvekili var. Biri Mehmet Kasım Gülpınar diğeri veya  birilerinin bizlere dayattığı liyakat yoksunu, karşılığı, oyu, vicdanı olmayan milletvekili... 

Ben Gülpınar'ı tercih ediyor ve inanıyorum çünkü ben şehrimi temsil ederken emeğimi, hak ve hukukumu, umutlarımı, yarınlarımı kendi ve yakınlarına peşkeş çeken ikinci vekillerden bıktım, usandım. 

Çünkü ben inancımı dahi sömüren, kendini dahi yönetme yetisinden yoksun cahil vekilden bıktım, usandım. 

GÜLPINAR GÜÇLÜDÜR! 

M. Kasım Gülpınar aynı zamanda gerçek bir dava adamıdır. İstese partisini, Erdoğan'ı bırakır ve istemediğinden fazla güç, makam elde ederdi. Maalesef hala bu duruşu dahi anlamayanlar var. 

Mehmet Kasım Gülpınar köyünde otursa gücünden zerre kaybetmez. Kaybedecekler kaybetmeye başladılar zaten. 

Ve Mehmet Kasım Gülpınar bir liderdir. Liderler de böyle kritik seçimlerde lider pozisyonunda davasına, inancına ve kendine inananlara yararlı olurlar. 


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.