Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

ALLAH İÇİN ÇÖZME VEKİLEM BİZİM MESSİ'MİZ BAŞKANIN GOLLERİ!

19 Ağustos 2021 - 11:29 - Güncelleme: 19 Ağustos 2021 - 12:02


Bazen bazı siyasilerimizin yaptığı paylaşımları, açıklamaları okurken; memleketim adına derin bir kaygı fırtınasına maruz kalıyorum... 


Zaten zor çalışan zavallı aklım iyice motor kaynatıyor... 

Kendime karşı derin bir şüphenin karanlığına sürükleniyor, bir türlü çıkamıyorum o dehlizden. Nasıl çıkayım Allah aşkına? 

İçlerinden bazıları hakikaten dertlerimizle, acılarımızla, umutlarımız, sevinçlerimiz ve hayallerimizle resmen alay ediyorlar... Bunu yaparkende koca bir şehri adeta aptal yerine koyuyor ve kendilerine inanılmasını bekliyorlar. 


Bunun son örneğini de Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilimiz Sayın Zemzem Gülender Açanal verdi. 

Sayın Açanal yaptığı bir sosyal medya paylaşımında "sahada vatandaşlarımızdan aldığımız sorunları" diye başlayan "ve DEDAŞ sorununu Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sn. Numan Kurtulmuş'a ilettik" diye devam eden, finalinde Numan Beyin gerekli yerlere talimat verdiğini ve sorunun çözüldüğünü ifade ederek teşekkürü yazılı bir paylaşım yaptı. 

Önce Sayın Vekilemizin "sahada" vurgusundan başlamak isterim. 

Sayın Vekilem, saha dendiğinde, 2 şey gelir bu halkın aklına:

1- Futbol sahası ki futbolla uzaktan yakından alakanız olmadığını bildiğim gibi, futbol sahasında futbolcudan başka vatandaş bulunamayacağını da biliyorum. Hani normalde TBMM'de vekil olmaması gereken bazı isimlerin vekil olarak bulunduğu mucisesini baz aldığımda "acaba diyorum, topyekun Urfalı olarak futbol sahasında top koşturmaya başladık vekilemiz de bizim takımın en golcü forveti olarak maça çıkarken gol sevinçleri arasında eline, cebine sorunlarımızın notlarını ilettik de haberimiz mi yok? 

Futboldan az çok anlayanlar Galatasaray'da istenmeyen golcü M. Diagneyi bilirler. İşte diyorum bir an için düşünün: Sayın Vekilem Diagne gibi gol atmış ve hepimiz coşkuyla etrafında birleşmişiz:

Kalecimiz Xale Efdo çaktırmadan vekilimizin eline bir not iliştiriyor. 

-DEDAŞ daha bu sabah benim trafoyu söktü! Çiftçiliği bıraktım kulüp başkanıma iletir misin golcüm? 

Solbek bakkal Mıho depar atıp gelmiş sevinç kulesine katılmış. 

-Golcüm, Allah seni inandırsın artıkın siftah yapamadan kapatıyorum dükkanı. Krediler belimi büktü. Bir zahmet başkana ilet notunu verir. 

Gol seramonisine orta sahamızdan tefecilere hayvanlarını kaptıran, köy yolu çukurdan beter köylüm Fayo, OSB'de su ve enerji sorunu yüzünden yatırım yapmaktan vazgeçen kanat oyuncumuz fabrikatör İbo, doktor bulamadığı için doğum yapmak üzere olan eşini Diyarbakır'a götürürken kan kaybından kaybeden 8 numaramız Ape Xello, üniversite mezunu ama nepotizm bataklığından dolayı iş bulamamış gencimiz kanatlardan akın akın geliyor. Takımın en mutlusu ihalesini aldığı okulların anasını ağlatan sol açık Mıhe'dır ama o bile daha fazla ihale alamadığı için dertli. İşin garibi şehrin bu hayat memat ve kümede kalma maçlarının tekine gelmeyen vekilemiz nasıl olursa herkesin sorun notunu alabiliyor. 

Büyükşehir Belediye Başkanımız Z. Abidin Beyazgül Göbeklitepe'nin uzay bağlantısına vurgu yapıp bir vizyon koymuştu ya, bazen vekilemin de aslında görünmez olabilen güçte olduğuna inanırım. 

Öyle ya, sizi o sahalarda göremedik. 
Öyle ya Urfa'nın yüzde 99'unun hala takımda olduğunuzdan haberi yok, fakat siz Falcao misali yattığınız yerden en büyük golcü benim diyorsunuz. 

2- Siyaseten halkın arasında olmaya, halkın arasına karışmaya da "sahada olmak" tanımı konur bilirim. Tamam da, siz ne zaman Urfa'ya gelseniz Haliliye, bazen Eyyübiye Ak Parti ilçe teşkilatına uğrarsınız ki bu da halkın sahasına inmek değil. 

Mesela 3 yıldır kaç fakir fukaranın evine uğradınız vekilem? 

Mesela 2023 yılında Sayın Erdoğan Urfa mitingine gelme aşamasında önüne koyacağınız kaç projeniz var? 

Kaç işsiz genci dinlediniz? 
Kaç esnafa gittiniz? 

Çözdük notunu alay eder gibi paylaştığınız DEDAŞ'ı protesto eden çiftçileriniz gözaltına alınırken uçan halı sahada mıydınız da görmedik? 

Yapmayın Vekilem, gerçekten kabak tadı verdi bu paylaşımlar. 

Allah için çözmeyin Vekilem! 

Bakınız, Ak Parti İl Başkanı Sayın Kırıkçı "çözdük" dedi. Çiftçilerimizin başına plastik kelepçe ayıbı dahil gelmeyen kalmadı... 

Trafoları söküldü ve Sayın Kırıkçı'nın çözdüğü DEDAŞ bu ay tüm Urfa' ya tarihte eşi görülmemiş fatular hediye etti. 

Şimdi ben sizin paylaşımınız sonrası "acaba başımıza nasıl bir felaket gelecek?" diye nasıl korkmayayım? 

Başımızdaki asıl felaketin halkın aklıyla alay edildiği bu paylaşımlar olduğunu nasıl izah edeyim?

Sahi, hangi sahaya indiniz Vekilem? 

İL BALKANIMIZIN MÜTEAHHİT DUYARLILIĞI! 




Evet, Ak Parti il başkanı Sayın Abdurrahman Kırıkçı paylaşımları, eylem ve söylemleri ile kısa sürede çığır açtı bu alanda. 

Takımın Messi'si o. Doğal olarak en pahalı kontrat onun. Yalnız Lionel Messi'den farkı bizim başkan golleri bizim kaleye atıyor. Attığı gol başına büyük prim alıyor da o gol attıkça takım küme düşme potasına paraşütsüz iniyor. 

Eylem, söylem ve pratiği arasındaki tutarsızlıklar ile bayağı bir rekora doğru hızla yol alıyor Maşallah! 

Geçenlerde oynanan bir maç sonrası öyle bir gol attı ki, jenerijlikti. Estetik açıdan izlemeye doyamadı. 

Bizim Messi'miz Başkan Kırıkçı topu kendi ceza alanımızdan aldı mı, 14 milletvekili, 14 belediye başkanı, 3 bakandan oluşan defans hattını çalımlayıp topu doksana çaktı.

Golün adı DEDAŞ'tı. Attığı gol ile çiftçilerimizden olulan kale arkası tribünlerini ayağa kaldırdı ama başkanın her gülü sonrası olduğu gibi bu golün de primi ona, bedeli bizeydi... 

DEDAŞ ertesi gün yüzlerce trafo söktü! 
Protesto eden çiftçiler terörist gibi plastik kelepçe yediler bileklerine. 
Ve 7. ay faturaları şehrin anasını ağlattı. 

Biz, bizim Messi başkanın şık gollerine il başkanlığına geliş sürecinde attığı estetik ama no etik golleri de biliriz ama mesela en güzel ve hatıralarda kalan gollerinden biriside Eyyüp Nebi Toki evlerine attığı goldür. Dedim ya, prim ona bedeli bize goller atar bizim Messi. 

Ceylanpınar ilçe başkanlığı için tam gol posizyonuna girmişken şimdilik ofsayta düşmüş ama ofsaytta olsa da hala kale civarında çalım atmaktadır. 

Eyyübiye'de kendi başkan yardımcısının kardeşine başkan yardımcısı için attığı gol arada bir attığı penaltılardan birisidir sadece. 

O NASIL GOL! 

Kısa süre önce yine eşi benzeri olmayan bir gol attı bizim Messi. Urfa'da ilk kez bir il başkanı "İhaleleri yerli müteahitlere verin" golü attı dediler. 

Özetleri bile kaçırdığım için izleyemedim ama dedim ki herhal kendi insanı içindir. Sonra bir öğrendim ki primi yine kapmış... 

Bir millet bahçesi ihalesinin taşeronluğu bizim Messi'nin yeğeninin firmasına ara pası edilmiş vesselam. 

Diyeceğim o ki, Sayın Başkan, Sayın vekilem; Allah için bizim sorunları çözmek için sahalara inip bize gol atmayın. Her golünüz bize zarar veriyor yahu. 

Mesela şimdi vekilemiz çözdük dedi ya, korkuyorum acaba güne Taliban'ın ele geçirdiği Kabil'de uyanırız. 

Çünkü her golünüz felaket ve Allah için çözmeyin. 

MÜZMİN SAKAT! 

Ben, bir milletvekilinin ilçe vekili şeklinde anılmasına karşıyımdır. Ne demek falanca ilçe vekili? 

Öyle bir tabloda Urfa'yı nasıl böleceğiz? Buyurun deneyelim diyeceğim formül yok zira 14 vekilimiz var ama 13 ilçemiz var. Bu durumda CHP Milletvekili BŞ'in mi diyeceğiz veya mesela Ceylanpınar' ın vekili HDP vekili mi? 

Dolayısıyla bir vekilin ilçe ziyaretleri gayet doğal amma velakin ben vekil değilim mesela fakat olsaydım bile tek bir oy karşılığımın, saygınlığımın olmadığı bir ilçeye gitmezdim

Bizim müzmin sakat golcü bir siyasetçimiz var
Aslına bakarsan futbolcu bile değil ama yuttuk işte. Kendi ilçesinde bile karşılığı kalmamış, kalkıp ikide bir ilçenin birine gidip şov yapıyor

Yahu insan bir o ilçe halkının yorumlarına bakar
Halk her defasında seni yerden yere vuruyor cevap veremiyorsun
Niye zorluyorsun niye? 

Takımın müzmin yedeğisin işte, ötesi yok. 

​​​​

YIKICIER GOLÜ!

Memleketin kronik sakat olmasına rağmen Ronaldo'su da il milli eğitim müdürümüzdür. Eğitime öyle goller attı ki, eğitimapor amatöre düştü.

Şanlıurfa İsmail Beye güle güle demediği her gün çocuklarımızın geleceği kararıyor, üzgünüm. 

YAPMAYIN! 

Biraz da ulusal gündemden konuşalım. Uzun yıllar başörtülerinden dolayı haksızlığa uğrayan bacılarızı savunduk. Özgürlük dediğiniz bireylerin dillerine, kimliklerine, inançları ve ideolojilerine saygı duymak değil midir?

Başörtüyü takmak kadar takmamak da bireyin kendi iradesidir ve hakkıdır tıpkı tesettüre giren bacılarımızın hakkı olduğu gibi. Büyük saygı duyarım ve kimse bir kimseyi tesettüre girdi diye eleştirmemeli ama bir dizi de oynadığını ifade eden bu bacımızın yaptığı açıklama güzel dinimize zarar veriyor. 

Yapmayım yahu, ne demek tesettüre girmek farzdır? Bu nasıl bir açıklamadır. Kuran'ın neresinde yazıyor tesettüre girmenin farz olduğu? 

Kaldı ki tesettüre girdin anladık, saygı duyarım da bu şov amaçlı kullanılamaz yahu. Zehirlemeyin kızlarımızı o kıt akıllarınızla. Bırakın gençler özgür iradeleri ile karar versinler, dini sömürü ve dinimize zarar veren yalan beyanlarınız ile değil. 


​​​

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.