Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

AK PARTİ GENEL SEÇİM VEKİL LİSTESİ!

04 Ocak 2023 - 13:29

Hepimizin bildiği gibi İstanbul, İzmir, Ankara gibi Büyükşehirleri CHP'ye kaybeden Ak Parti içim Şanlıurfa çok daha önem arz ediyor ve elindeki en büyük belediye konumunda. 

Yerel yönetimler bazındaki bu durum dışında yaklaşan genel seçimler öncesinde de Şanlıurfa birçok açıdan seçimi ciddi anlamda lehte ya da aleyhte belirleyici rol oynayacak. Zira Şanlıurfa seçimleri aynı zamanda Güneydoğu Anadolu seçimlerini hele sonraki seçim sürecinde fazlasıya etkiler. 

12-13 yıldır süren etkilendiğimiz  etkilendiğimiz Suriye İç Savaş sürecinde yine Şanlıurta kritik bir konuma ve öneme sahip. Bu yüzdendir ki başta İYİ Parti olmak üzere tüm siyasi partiler Şanlıurfa'yı önemsiyorlar. 

Peki, iktidarı boyunca Şanlıurfa'dan çok güçlü destekler alan Ak Parti ne yapıyor, ne yapacak, durum nedir? 

AKMAN'IN DERDİ NE? 

Şanlıurfa'da başta Faruk Çelik hayranı Kemalettin Yılmaztekin ve Çelik döneminde hayal edemeyecekleri makam, konumlar elde eden birkaç ismin yeniden Faruk Çelik'i Urfa'ya getirme çabaları devam ediyor. 

İşin garibi bir önceki il başkanı Bahattin Yıldız'ı Faruk ÇELİK'in adamı olmakla itham eden mevcut il başkanı Kırıkçı'da Faruk Çelik hayranı olmuş durumda. 

Ancak dışarıdan yani memleketin dinamiklerinin, gerçeklerinin farkında olmayan isimler sayesinde kendilerini konumlandırabileceklerinin farkında olanların ABİ transfer listesinde Numan Kurtulmuş, Binali Yıldırım, Süleyman Soylu ve daha sürüyle isim var. 

Abi transfer etme ekibinin teknik direktörlüğünü Mahmut Kaçar, elçiliğini Yahya Alman yürütüyor. Lobi işi Kemalettin Yılmaztekin'de. Ekibe Kırıkçı ve Özcan'ın destek verdiğini de duyuyoruz. 

1- Faruk ÇELİK'in tek hayali Bursa BŞ Belediye Başkanlığı. 
2- Dışarıdan gelecek olası abi zaten kaybeden Ak Parti'yi Şanlıurfa'da dibe taşır. 
3- Yahya Akman'ın her dönem ortalığı karıştıran mikser görevi partiye zarar veriyor. 
4- Mevcut il başkanının kalıp kalmayacağının tartışıldığı bir dönemde hesap kitapladalaverelerle dalaverelerlkaybettirdiklerinin kaybettirdiklerinin farkında bile değiller. 
5- Süleyman Soylu, Binali Yıldırım neden gelsin? 


6- Artık saçmalamayın.. . 

HERKESİN LİSTESİ! 

Şanlıurfa siyasi kulislerinde dillenen iddialara bakılırsa Ak Parti Şanlıurfa'da 3-4 ayrı vekil listesiyle seçime gidecek!


Dedim ben de bir liste hazırlayayım belki benim listemi de kabul ederler.

Önüne gelen hatta listeye girmesi mümkün olmayan bile ben liste yapacağım diyor... 

Liste yapacağını iddia edenlerin başında Halil Özcan geliyor deniyor. İyi de Özcan'ın olası 3 dönem kuralı nedeniyle kendinin listeye girip gitmeyeceği belli değil. Kaldı ki kaç oya hükmediyor da oy alacak isimler onun liderliği altında toplansın? 

Liste yapacağını iddia eden bir diğer ismin Mehmet Ali Cevheri olduğunu duydum. Sadece güldüm... 

Nebati ve Kırıkçı'nın da liste konuşulurken, bu kadar da olmaz. Neden ben liste yapmayayım diyerek bir liste de ben yaptım

Buyurun benim listeme. 

1- Deli Çoban
2- Xaltıya Fınce
3- Xale Mısto
4- Meta Inde
5- Ape Efdo
6- Koçoye Dılo
7- Kel Ahmo
8- manav Tito
9- Arabacı Celle
10-Üçtop Meme
11- Bağlamacı Xelle
12- Yağlamacı Ezo
13- Yıkamacı Kazo
14 Ehmede Haho

Arkadaş, milleti temsil edecek makamı ne kadar da ayağa düşürdünüz böyle ve gelelim Kürt/Arap dengesine:

Mevcut Ak İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı'nın Bİ Belediye başkanı, mevkidaşı ve birçok Ak Partiliyi adeta gömdüğü malum raporunda Şanlıurfa nüfusunun ℅76'sının Kürt olduğu yazılıyordu ki doğrudur. 

Ak Parti'nin son yıllarda Kürt Arap temsil dengesinde yaşanan dengesizliğe son vermemesi halinde ciddi oy kaybı olacaktır. 

Gerçek şu ki, Şanlıurfa'nın nüfus dağılımında ℅76 ile var olan Kürtlerdir. Bu dağılımın ℅30'u sosyal demokrat, ℅30'u muhafazakar, kalan kısmı da sefeodalite feodaliteye bağlı oy verenlerdir. 
Hal böyle iken son dönemlerde Kürt Arap temsiliyet eşitsizliği ve bazı Arap kökenli siyasilerin başta TİGEM olmak üzere nerede bir Kürt varsa işten çıkarıp yerlerine kendi yakınlarını veya para karşılığında işe Arap kökenli isimleri yerleştirmesi ciddi sorundur. 

Bazı daire başkanları ve şube müdürlerinin bana gönderdiği çarşaf çarşaf listeler bende duruyor. İlaveten bazılarının damatlarını, kızlarını, eşlerini, oğullarını, yeğenlerini işe koymaları da ciddi tepki sebebidir. 

Bu gerçeği ifade etmem üzerinden kimse beni Arap karşıtı ilan etmeye kalkmasın. Bakınız MHP Milletvekili Sn. Özyavuz da Arap'tır ama Sn. Özyavuz etnik ayırımcılık yapmamakta vatandaşı kucaklamaktadır. Ben onu nasıl eleştireyim. 

Öz Yavuz'un yeğenlerikaçakçı değildir. Özyavuz kendi akrabasını dolandırmamış ve de Kürtleri işinden etmemiştir. 

Geri kalan nüfus dağılımı ℅5 memur kesiminden dolayı Türk, kendilerini ifade etmekten çekinen Süryani, Ermeni, Ezidi kesimi de ℅5 dediğimizde ℅14'lük bir Arap nüfusu ortaya çıkar. Siz ℅86'yı ℅14'ün siyasi kanadına ezdirirseniz, ℅30'luk muhafazakar Kürt kesimi de sosyal demokrat olur çıkar ki zaten pıyanssiyel sosyal demokrattırlar o halde Şanlıurfa Ak Parti için yeni Van veya Diyarbakır olur, geri de kazanamazsınız. 

Tüm bunların işsizlik, ihale vurgunları, bel altı operasyonlar, nepotizm, il teşkilatının başarısızlığı, ekonomik sorunlar, yabancı seviciler de diğer sorunları teşkil ediyor. 

Velhasıl Ak Parti'nin ciddi bir karar vermesi, listede ciddi revizyona gitmesi, Yahya Akman gibi eski ve eskidiğini kabul etmeyenlerden derhal kurtulması gerekiyor. 

Ak Parti'ye tarihinin Şanlıurfa özelinde en düşük seyasetini yaşatan isme bakanlık verilmesi bile başlı başına sorundur. 

Benden söylemesi.. . 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.