Büşra Baydoğan

Büşra Baydoğan

Büşra Baydoğa

KORKMAYIN ÖZLEYİN!

19 Kasım 2020 - 00:22

Bir soğuk sabah kadar üşüyorsa elleriniz, bilin ki ; uğramıştır birileri sessizliğinize. Sığınmışsanız acı ile bir seccadenin kucağına ve ıslatıyorsa gözyaşlarınız en çorak hayallerinizi, uğramıştır birileri gökyüzünüze. Ana karnın da ki vav halini almışsa bedeniniz bir yatağın üzerinde kanatmıştır birileri özleminizi. Özlemin bir sonraki durağı değil midir kanamak ? 
Özlem geliyor sessizce... 
"Çok kalmayacağım" der gibi. Yarına bazen düşman, bazen dost gibi. Her kapıyı aynı yere açan el gibi. Aslında Yusuf'un değil kendisinin zindanda olduğunu fark eden Züleyha gibi. Yalan söylediğini bile bile susan Yakup gibi. Mevlana'nın " Etme" derken içine gömdüğü çaresizlik gibi. Şems'in başının feda edileceğini bile bile Mevlana'ya koştuğu gibi. 
Özlem fısıldıyor sessizce...
Yutkunduklarımıza aldırış etmeden, ağlatan her çaresizliğe güler gibi. Aslında bir adımlık uçurumdur özlem, bir adım sonraki ateştir. Önünde ki sıra dağlardır. O dağların heybetiyle yarışan yaramaz çocuktur özlem. İçinde sabır gizlenen yolların adıdır. Bir karanlık kadar gerçektir. Kuyunun ışığı, kalbin penceresidir. İnsanın kendi içinde ki en tenha köşeye çekilişidir. Kendini kendinde saklamanın adıdır.
Savaşmaktır özlem. 
Yaşamın sıradan kıldığı bütün sıradanlıklar ile savaş halinde olmaktır. Fakat bakarsak yaşamın sıradan kıldığı en büyük olgu biziz aslında. 
Evet... 
Özlemek kendinle savaşmaktır. Kendisi ile özleminin arasında ki arafı fark edememişler için özlem; sadece uzakta olana duyulan bir his gibi gelebilir. Oysa insan en çok kendini özler. Şu herşeye ilaç dedikleri zamanın geçtiği her dakika kendine  özlemi büyür insanın. Kendini özlemekle başlar büyük hasretler, kendini özlemekle başlar vuslat bekleyen hayaller. Çünkü özlem; azalmaktır, eksilmektir, bölünmektir. Peki nasıl baş edilir ki bu muazzam duyguyla diye soracak olursanız. Bana kalırsa sevgili okurlarım insanı insan yapan duygularıdır ve her duygu sonuna kadar yaşanmalıdır. Şikayet ettiğimiz duygularımız bile bize güzellikler katabilir :) Bu yazının sonunda zaman bizlere en çok neyi özletmiş bir düşünelim, sonra da o duygunun hissettirdiği acıyıda tatlıyıda sevelim. Hissettiğimiz her duyğuyu sonuna kadar çekinmeden, korkmadan yaşamanız dileğiyle, sevgiler :)

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.