TEKNOLOJİ VE İNOVASYON MERAKLILARI BU MERKEZDE BULUŞUYOR!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün kente kazandırdığı “Mezopotamya Lıvıng Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi” her yaş ve meslek gruplarından katılımcılara sunduğu yeni teknoloji eğitimleri sayesinde, gençlerin geleceğin teknolojilerinde yetkinliğinin artırılmasını sağlıyor.

Editör: Arpak Medya
08 Haziran 2023 - 19:25

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün kente kazandırdığı “Mezopotamya Lıvıng Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi” her yaş ve meslek gruplarından katılımcılara sunduğu yeni teknoloji eğitimleri sayesinde, gençlerin geleceğin teknolojilerinde yetkinliğinin artırılmasını sağlıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Şube Müdürlüğü bünyesinde Mezopotamya Lıvıng Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezinde verilen kurslar, kursiyerlerini ağırlamaya devam ediyor.

Merkezde robotik kodlamadan Flutter ile Mobil Uygulama Geliştirme, 3D tasarım, Akıllı yaşam akıllı şehircilik, kablosuz iletişim, giyilebilir teknolojiler, mobil sağlık, akıllı eğitim ve bilgi teknolojileri eğitimleri yenilenebilir ve akıllı enerji sistemleri sensör teknolojileri, bilgi teknolojileri ve yazılım gibi alanlarında eğitimler veriliyor.

 

Hızlı gelişen teknolojiye ayak uydurulması, son teknolojik gelişmelerin yakından takip edilmesi adına mobil uygulama geliştirme eğitimlerine yoğun ilgi gösterilen merkezde Avukat, Doktor, Öğretmen, Mühendis ve öğrenciler Flutter ile mobil uygulama geliştirmeyi ve bu uygulamaları APP Store ve PLAY Store gibi mağazalarda yayınlama şansı buluyor.

Lıvıng Lab teknoloji ve İnovasyon Merkezinde Flutter Mobil Uygulama Geliştirme Eğitmeni Mahmut İlhan merkezde temel düzeyden başlayarak ileri düzeye kadar eğitimler verildiğini belirterek mobil uygulama geliştirme eğitimlerine ilginin her yaş ve meslek guruplarından oldukça fazla olduğunu aktardı.

Merkezde uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerden iyi bir şekilde yararlandığını aktaran Neşe Basır, “ Sosyal medyadan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Mezopotamya Lıvıng Lab çalışmalarını fark ettim. Flutter eğitimine başvurdum. Bu merkezde bir süredir eğitim almaktayız. Hocalarımız da iyi bir şekilde bu eğitimi vermekteler. Bu eğitimlere katıldığım için çok memnunum Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne bu açıdan teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Mezopotamya Lıvıng Lab merkezinin ender merkezlerden biri olduğuna dikkati çeken Özer Aydın Akkurt, “Mezopotamya Lıvıng Lab gerçekten özel bir kurum ülkemizde de az sayıda olan değerli kurumlardan biri konumunda. Bu merkez gibi değerli kurumlarda değerli eğitimlerin verilmesi, Şanlıurfa adına bir ayrıcalık ve ben de bu ayrıcalığı yaşadığım için kendimi şanslı hissediyorum.” Diye konuştu.

Şanlıurfa Türk Telekom Ortaokulu Öğrencisi Taha Yasin Özkan, “ Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemizin düzenlediği robotik kodlama eğitimlerinden yararlanıyorum. Sınıflarımızın mevcudu 18 – 20 kişi arasında değişiyor. Burada çok güzel eğitimler veriliyor. Ben de robotik kodlama eğitimine katılıyorum. Buradaki robotik kodlama eğitimlerinde Scratch gibi uygulamalardan yararlanarak güvenilir internet sitelerinden faydalanabiliyoruz. Hocalarımız bize eğitimleri eğlenceli hale getirerek aktarıyor. Bu sayede biz de kolaylıkla öğrenebiliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Azra Yüncü ise “ Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemizin hizmete sunduğu Mezopotamya Lıvıng Lab Teknolojı ve İnovasyon Merkezine gidiyorum. Burada robotik kodlama eğitimi alıyorum. Burada bulunan hocalarımız çok eğlenceli bir şekilde bizlere öğretiyor. Burada uygulamalar kullanarak mobil oyun uygulamaları yapıyoruz. Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül’e ve hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

ARPAK MEDYA HABERLER


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.