Taksim'deki bombalı saldırıda ÖSO ayrıntısı!

İstiklal Caddesi'ndeki patlamayla ilgili tutuklananların ifadesinden ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Taksim'deki bombalı saldırıda ÖSO ayrıntısı!
Editör: Arpak Medya
19 Kasım 2022 - 16:31

İstiklal Caddesi'ndeki patlamayla ilgili tutuklananların ifadesinden ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Taksim’deki bombalı saldırıda ÖSO ayrıntısı

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyla ilgili tutuklanan Ahmad Haj Hasan, Yasir Al Korali, Fatma Berkel, Ferhat Habeş, Hüseyin Güneş, Rama Eltaha ve Ahmed Elşeybun'un ifadeleri ortaya çıktı.

İfadelerde, bombalı saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashir'in Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra Ferhat Habeş ve Fatma Berkel'in evine yerleştiği, daha sonra Ferhat Habeş'e ait tekstil atölyesinde kaldığı belirtildi.

“ABİM ÖZGÜR SURİYE ORDUSU’NDA ŞEHİT EDİLDİ” DEDİ 

Albashir daha sonra da kısa süreliğine Ahmad Haj Hasan'ın ve Rama Eltaha'nın evinde kaldı.

Ahmad Haj Hasan'ın savunması ise dikkat çekti. Hasan savunmasında PKK'lı olmadığını ağabeyinin Özgür Suriye Ordusu'nda savaşırken hayatını kaybettiğini özellikle belirtti ve “Ben asla PKK’yı tutmuyorum. Benim ağabeyim Suriye Özgür Ordusu’nda şehit edilmiştir. Benim bu olayla bir ilgim yoktur. Atılı suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

TAKSİM’E GÖTÜREN ARACIN ŞOFÖRÜ KONUŞTU

Yasir El Korali ise Albashir'i patlamanın gerçekleştiği gün de dahil olmak üzere üç kez Taksim'e götüren kişi. Korali kendisinin korsan taksici olduğunu söyledi ve “Türkiye'de 7 yıldır yaşamaktayım. Çocuklarım Türkiye'de doğdu. Eğer bilseydim bu kadın bunları yapacaktı, bu kadını arabama alıp onu götürmezdim” diye konuştu. Korali'nin kullandığı araçta bomba kalıntıları tespit edildi.

Albashir ile Bilal Hassan’ın Suriye’den Türkiye’ye geldikten sonra Esenler’deki tekstil atölyesine taşınarak bir süre burada barındıkları, Bilal’in atölyede çalışan Ahmet Haj Hasan ile, Ahlam Albashir’in ise Ahmet Haj Hasan’ın gayri resmi eşi olan Rama Altaha ile ilişki kurduğu belirtildi. Rama Altaha ve Ahmet Haj Hasan’ın evinde kalmaları da bu irtibattan sonra gerçekleşti.

Ahlam Albashir ve Bilal Hassan atölyede kaldıkları sürede Rama’nın oğlu Ahmet Elşeybun ile Taksim’e ilk kez birlikte gittiler.

KAYNAK: SÖZCÜ.COM


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.