Siverek OSB yolunda çalışmalar hızlandırıldı!

Siverek Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) altyapısı tamamlanırken 6 kilometrelik yolun yapımına Siverek Belediyesince devam ediliyor.

Siverek OSB yolunda çalışmalar hızlandırıldı!
Editör: Arpak Medya
12 Ekim 2022 - 16:59

Siverek Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) altyapısı tamamlanırken 6 kilometrelik yolun yapımına Siverek Belediyesince devam ediliyor.

Bir süre önce altyapısı tamamen biten OSB’de fabrikalara tahsis edilen alanlarda temel atma çalışmaları başlarken Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ana bağlantı yolundaki çalışmaları hızlandırdı.

OSB’den Yuvar Mahallesi yakınlarında Diyarbakır kara yoluna bağlanan ve yaklaşık 6 kilometrelik uzunluğunda 13 metre genişliğinde yolun terasmanı tamamlandı.

Ekipler, menfez yerleştirme çalışmalarının sürdüğü yolda iş makinesi sayısını arttırarak çalışmaları hızlandırdı.

Siverek OSB’nin bölge açısından önemli olduğunu dile getiren Fen İşleri Müdürü Abdulkadir Canalır, çalışmaların sürdüğü yolda ekip ve araç sayısını arttırdıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ın OSB’nin bir an önce faaliyete başlaması için girişimde bulunmayı sürdürdüğünü aktaran Canalır, “Bölge istihdamına ciddi katkı sunacağını düşündüğümüz OSB’nin altyapı çalışmalarını tamamladık. Bölgedeki 80 parselden 42’si çeşitli fabrikalara tahsis edildi. Bizde Siverek Belediyesi olarak 30 milyonluk yatırım yapıyoruz ki şu an kuracağımız 2 fabrikanın temel atma çalışmalarına başladık.” dedi.

Ulaşım konusunda önemli bir adım attığını belirten Canalır, şu ifadeleri kullandı:

“Öte yandan OSB’ye ulaşımın sağlanması açısından önemli adımlar attık. Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak’ın girişimiyle bir kısmı bakanlığımız tarafından karşılanan yolda terasman çalışmalarını tamamladık ve şu an dolgu çalışması yapılıyor. Bölgede sanatsal diye tabir edilen noktalarda menfez benzeri çalışmalar ise devam ediyor. Sadece OSB yolu için yaklaşık 30 milyonluk bir yatırım gerekiyordu ki bunun önemli bir kısmını Siverek Belediyesi olarak biz üstlendik. Bu adımı atmamızın temel nedeni ise ilçemizde istihdama ciddi katkısı olacak OSB’nin bir an önce faaliyete başlamasıdır. Çalışmaların ülkemize, bölgemize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

ARPAK MEDYA HABERLER


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.