SİVAS ERİYOR!

Rıza Çalımbay’dan TFF’ye sitem Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Ankaragücü maçının ardından yaptığı açıklamada TFF'ye sitemde bulundu.

SİVAS ERİYOR!
Editör: Arpak Medya
19 Eylül 2022 - 00:11

Rıza Çalımbay’dan TFF’ye sitem

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Ankaragücü maçının ardından yaptığı açıklamada TFF'ye sitemde bulundu.

Rıza Çalımbay’dan TFF’ye sitem

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında deplasmanda MKE Ankaragücü karşısında 2-1 mağlup oldukları karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) sitem etti.

Avrupa kupalarına bir teknik adam olarak her zaman önem verdiğini vurgulayan Çalımbay, Türkiye Futbol Federasyonu’nun kulüplere bu konuda yardımcı olması gerektiğini anlatarak, şunları kaydetti:

“Biz Slavia Prag’la perşembe gecesi 10’da maç oynadık. Maç bittikten sonra öbür güne geçiyorsunuz. Oyuncuların uyuması saat 2-3’ü buluyor. Bir gün dinlenip bizi pazar günü maç oynattılar hem de saat 5’te, isyan ettim. Diğer takımlar pazartesi oynuyor. Avrupa’ya zorlukla gidiyoruz. Avrupa ve ligi aynı anda götürecekseniz sağlam, alternatifli kadronuz olmalı. Geçen sene İsrail deplasmanına 2 yedekle, bu sene Romanya’ya 4 yedekle gittik. Bu sıkıntılarla baş etmek kolay değil. 7-8’e yakın oyuncum sakat, 2’si Slavia Prag maçında sakatlandı. Federasyondan sadece maç saatlerimizi ayarlamasını istiyoruz, o zaman problem olmaz. Mazeret gösteriyormuş gibi diyenler oluyor ama ben hiçbir yerden korkmam. Avrupa kupalarını da ligden daha önemli görürüm, milli maç gibidir. Biz Anadolu takımı olarak büyük bütçesi olmayan bir takımız. 1 aydır antrenman yapamıyoruz. Vakit yok. Oyuncularıma defans hatalarını çalıştıracak zaman bulamıyorum. Her sezon başı bu takım ya 7. ya da 8. haftalardan sonra çıkışa geçiyor. Benim takımım yumuşak bir takım olmaz. Benim takımım agresif, temaslı bir takım olur. Sıkıntılar olacak, bir karar vereceğiz. İleri gitmekten vazgeçmem kesinlikle. Avrupa’dan o gruptan da çıkacağız, ligde iyi yere geliriz. Önemli olan bizim için sakatların iyileşmesi. Lige de yeni bir başlangıç yapmış oluruz.”

“ÜZÜLÜYORUZ”

Rıza Çalımbay, maça çok erken gol yiyerek başlamanın dezavantajını yaşadıklarını belirtti. Bu golün MKE Ankaragücü’ne büyük bir moral verdiğini dile getiren Rıza Çalımbay, “Beklemediğimiz bir gol yedik. İlk yarıda istediğimiz şeyleri yapamadık. İkinci yarıda oyuncu ve taktik değişiklikleriyle iyi oynamaya başladık. Pozisyonları değerlendiremedik. Üzülüyoruz, buradan puan veya puanlar almaya gelmiştik. Yediğimiz goller canımızı bu sene çok sıktı. 2 haftalık ara var. Bu sürede eksikliklerimizi tamamlayacağız. Bugün bazı arkadaşlarımızın da tam hazır olmadığını gördük. Hem Avrupa hem de ligde oynamak kolay değil Anadolu takımı için. Biz buraya, Sivas’tan değil Romanya’dan geldik. Oyuncu arkadaşlarımız da yorgundu. Üst üste maç oynuyoruz. Ara bizim için şans olacak” ifadelerini kullandı.

Ankaragücü ilk galibiyetini aldı, Sivasspor'un hasreti dinmediKAYNAK: SÖZCÜ.COM

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.