Şanlıurfa'da Acil Sağlık Hizmetleri ve UMKE'nin Zorlu Kış Mesaisi!

Şanlıurfa’da Acil Sağlık Hizmetleri ve UMKE’nin Zorlu Kış Mesaisi. Şanlıurfa il genelinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı sebebiyle yolu ulaşıma kapanan kırsal Mahallelerde ki hastalar, UMKE'nin zorlu mücadelesi ile hastaneye ulaştırıldı. Kar yağışının etkili olduğu merkez ve ilçeleri ile bağlı kırsal 112 Acil çağrı Merkezini

Editör: Arpak Medya
24 Ocak 2022 - 15:57

Şanlıurfa’da Acil Sağlık Hizmetleri ve UMKE’nin Zorlu Kış Mesaisi.

Şanlıurfa il genelinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı sebebiyle yolu ulaşıma kapanan kırsal Mahallelerde ki hastalar, UMKE'nin zorlu mücadelesi ile hastaneye ulaştırıldı.

Kar yağışının etkili olduğu merkez ve ilçeleri ile bağlı kırsal 112 Acil çağrı Merkezini

Arayarak yardım isteyen hastalar, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi tarafından hastaneye ulaştırılıyor.

Ekipler, kar yağışının bir metreyi aştığı köy yollarını, paletli kar aracı, İş makinaları, paletli kar ambulansı ve 4X4 arazi tipi araç ile aşan UMKE ekibi zorlu mücadelelerin sonucunda vatandaşlara ulaşarak yerinde tedavi olabilecek hastaları tedavisi yapılıyor, Tedavisi yapılamayan hastaların Hastaneye naklini sağlanıyor.

Son bir hafta içerisinde karbondioksit zehirlenmesi başta olmak üzere Doğum, solunum sıkıntısı, böbrek ağrısı ve yüksek tansiyon, yüksekten düşme, yüksek ateş, göğüs ağrısı şikâyetleri bulunan hastalar ile diyaliz hastaları ve trafik kazası sonucu yaralanmalardan oluşan yaklaşık 250 vatandaşımızın 112 Acil sağlık ve UMKE'nin çalışmaları neticesinde hastaneye ulaştırılarak tedavisi sağlandı.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof. Mehmet GÜLÜM, Şanlıurfa il genelinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı sebebiyle yolu ulaşıma kapanan merkez ve kırsal Mahallelerde ki hastalar bizlere ulaşarak şikâyetlerini dile getiriyorlar. Vatandaşlara sunduğumuz sağlık hizmetinde aksaklık oluşmasın diye Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü olarak 58 noktada 112 Acil Sağlık istasyonu ve 6 Umke ekibi 24 saat göreve hazır şekilde çalışıyorlar.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü

Basın İletişim ve Tanıtım Birimi

ARPAK MEDYA HABERLER


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.