Sağlık Çalışanlarına Yenidoğan Canlandırma Eğitimi verildi!

Sağlık Çalışanlarına Yenidoğan Canlandırma Eğitimi verildi. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, sağlık çalışanlarına yönelik Yenidoğan Canlandırma Programı Uygulama Eğitimi düzenlendi. Eğitimi tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Editör: Arpak Medya
28 Ekim 2022 - 10:50

Sağlık Çalışanlarına Yenidoğan Canlandırma Eğitimi verildi.

     İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, sağlık çalışanlarına yönelik Yenidoğan Canlandırma Programı Uygulama Eğitimi düzenlendi. Eğitimi tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

        Bu kapsamda 25-26-27 Ekim  tarihlerinde Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı toplantı salonlarında,  Yenidoğan Canlandırması (NRP) uygulayıcı eğitimi yapılmıştır. Eğitime toplam 60 ( kamu, özel ve üniversite, doğum yapılan sağlık kuruluşlarında görev yapan hekim,  ebe, hemşire ) personel katılmıştır.

Sağlık Bakanlığı tarafından “bebek ve yenidoğan ölümlerinin en aza indirilmesi” amacıyla bütün personelin canlandırma eğitimi alması için yürütülmekte olan NRP Eğitimleri 3 gün sürdü. Eğitim kapsamında teorik ve pratik sınavları başarıyla geçen katılımcılara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm’ün  katılımlarıyla  sertifikaları yapılan tören ile verildi.

Amacımız bebeğe eli değen tüm sağlık personelin NRP eğitimli olmasıdır.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm ‘ün Sertifika töreninde yaptığı konuşmada, “Yenidoğan Restorasyon Programı Sağlık Bakanlığının en düzenli eğitim programıdır.”Yenidoğan-Canlandırma-Eğitimi” üç anlamlı kelime ancak üçü bir arada daha çok anlamlı oluyor.Yenidoğan Canlandırma Eğitimi bizim bebek ölümleri ile mücadelemizde bebek ölümleri azaltma adına ciddi katkılar sunacaktır. .Bu programlara katılım sağlamak bebek ölümleri açısından daha anlamlı kılacaktır. Her dokunduğumuz çocukla hukukumuz başlıyor, onlara olabildiğince yardımcı olmak zorundayız. Türkiye'nin değişik ve güzide üniversitelerinden Otör hocalarımızın aramızda olması programı ayrı bir kalite katıyor. Ben Katılan tüm hocaların her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum ”dedi.

Teorik ve pratik sınavların sonuçlarından memnun olduğunu belirten Prof.Dr. Gülüm, NRP Eğitimlerinin düzenli olarak ilimizde devam edeceğini söyledi.

Eğitim komite Başkanı İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Doç. Dr. İlker GÜNAY, katılımcılara “Sizlerde artık ekibin bir üyesisiniz,  almış bu eğitimi kendi çalıştığınız hastanelerde arkadaşlarınıza anlatacak eğiteceksiniz. Şanlıurfalı bebekler adına hoş geldiniz diyorum” dedi.

Farklı illerden oluşan NRP Eğitim ekibinde, Konya İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Ebe Leyla PAMUK,Konya Şehir Hastanesinde görevli Uzm. Dr. Beyza ÖZCAN, Konya Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde görevli, Ebe Ülker ÖZEN, İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesinde görevli Prof. Dr. Serdar CÖMERT, Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Hem. Mevlüde YAZIGAN, Niğde İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Ebe Şerife YAVUZ, Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Öğrt. Sevil ÖZMEN,  Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesinde görevli Hem. Dilek KAPTAN, Trabzon Karadeniz Yoğun Bakım Hemşireleri Derneği Dernek Başkanı Süheyla KASIM  ve ilimiz eğitimcileri tarafından NRP kursu tamamlanmıştır.

ARPAK MEDYA HABERLER


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.