Milletvekili Aydınlık, Hırvatistan, Prag ve Avusturya'da Temaslarda Bulundu!

TBMM Dilekçe Komisyonu Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Hırvatistan, Avusturya ve Prag Ülkelerinde temaslarda bulundu.

Milletvekili Aydınlık, Hırvatistan, Prag ve Avusturya'da Temaslarda Bulundu!
Editör: Arpak Medya
05 Aralık 2022 - 21:24

TBMM Dilekçe Komisyonu Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Hırvatistan, Avusturya ve Prag Ülkelerinde temaslarda bulundu.

TBMM Dilekçe Komisyonu Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Belma SATIR, Komisyon Üyesi Milletvekilleri Arzu AYDIN, Ahmet Salih DAL ve Behiç ÇELİK ile birlikte, Hırvatistan, Avusturya ve Prag’da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Yurdışı ziyaretleri ile ilgili açıklamada bulunan Milletvekili Aydınlık, “TBMM Dilekçe Komisyonu olarak dilekçe hakkı kapsamında parlamentoların çalışmaları hususunda fikir alışverişi için Komisyon Başkanımız Belma SATIR, Komisyon Üyesi Milletvekillerimiz Arzu AYDIN, Ahmet Salih DAL ve Behiç ÇELİK’le birlikte, önceki gün Hırvatistan'a gittik.

Hırvatistan’da bizleri misafir eden Zagreb Büyükelçimiz Yavuz Selim KIRAN'a ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum.

TBMM Dilekçe Komisyonu olarak yerinde incelemelerde bulunmak üzere geldiğimiz Hırvatistan'da;

TİKA projesi ve Zagreb’in en büyük rehabilitasyon merkezi olan Zagreb Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ettik.

Ziyaretin akabinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu olarak Zagreb’de Türk toplumu temsilcilerimiz ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduk.

Ziyaretimiz kapsamında TBMM Dilekçe Komisyonu olarak Hırvatistan Parlamentosu'nu ve Dilekçe ve Şikayet Komisyonu Başkanı Katica GLAMUZİNA’yı ziyaret ettik.

GLAMUZİNA’yı ziyaretin ardından Hırvatistan Sisak'ta bulunan İslam Kültür Merkezi'ni ziyaret ettik ve Yunus Emre Enstitüsü'nün sunduğu Türkçe kursunu gezdik.

Daha sonra Hırvatistan Zagreb Büyükelçimiz Sayın Yavuz Selim KIRAN'ın Dilekçe Komisyonu Heyetimiz onuruna verdiği yemeğe katıldık.

Hırvatistan'daki ziyaretlerimiz kapsamında bizlere ev sahipliği yapan Sayın Büyükelçimize ve ekibine misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyorum.

Dilekçe Komisyonu Heyeti olarak Hırvatistan ziyareti sonrasında Avusturya’nın Başkenti Viyana'ya geçtik.

Viyana’da Hain bir saldırı sonucu 1975 yılında şehit edilen Büyükelçimiz Dâniş TUNALIGİL’in odasını ziyaret ettik.

Kısa ziyaretimizde bizleri ağırlayan Büyükelçimiz Ozan CEYHUN ve ekibine teşekkür ederim.

Avusturya ziyaretimizin ardından Prag ziyaretimizi gerçekleştirdik.

Prag'da akşam saatlerinde Türk toplumu temsilcileri ile bir araya geldik. Toplantıda AB Başkanlığı'ndan Uzman Oktay ERCAN bir sunum gerçekleştirdi ve yaşanan sorunları dinledik. Dilekçe Komisyonu Heyeti olarak yurtdışı programımızın son bölümünde Prag Temsilciler Meclisi Dilekçe Komisyonu Başkanı Tomio OKAMURA ve heyetini ziyaret ederek karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk.”

ARPAK MEDYA HABERLER


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.