KURTARIN BİZİ!

7 tane ineğini kestiren çiftçi: Öldük artık, kurtar bizi Meral Abla İYİ Parti lideri Meral Akşener, Manisa'da vatandaşlara seslendi. Hayvancılıkla ve tarımla uğraşan bir vatandaş, "7 tane ineğimi kestirdim. Yem alamadım yem...

KURTARIN BİZİ!
Editör: Arpak Medya
17 Haziran 2022 - 20:52

7 tane ineğini kestiren çiftçi: Öldük artık, kurtar bizi Meral Abla

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Manisa'da vatandaşlara seslendi. Hayvancılıkla ve tarımla uğraşan bir vatandaş, "7 tane ineğimi kestirdim. Yem alamadım yem... 30 lira mazot, ne yapacağız biz? Öldük artık. Kurtar bizi Meral Abla kurtar!" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşaner, yaklaşık 2 yıldır gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerine bugün Manisa’da devam etti. Akşener, ilk durağı olan Salihli ilçesinde kendisini takip eden vatandaşlara seslendi, sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Akşener, kendi konuşmadan önce yurttaşlara mikrofon uzattı. Bir vatandaş ağlamaklı sesle, “Her şey pahalı. Hiçbir şey alamıyorum” diyerek isyan etti.

“KURTAR BİZİ MERAL ABLA”

Hayvancılıkla ve tarımla uğraşan bir vatandaş ise, “7 tane ineğimi kestirdim. Yem alamadım yem… 30 lira mazot, ne yapacağız biz? Öldük artık. Kurtar bizi Meral Abla kurtar” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Sahip olduğu 7 ineği kestiğini söyleyen çiftçi

Ardından Akşener vatandaşlara şöyle seslendi:

“(Siyasetçileri) Her birini buraya benim gibi getirteceksiniz. El ele vereceğiz sizinle beraber. Ve bütün o ağaları, bütün muhteremleri karşınızda, ben başta olmak üzere, durduracağız. El ele vereceğiz ve bu harami düzeni birlikte yıkacağız.

“HARAM ZIKKIM OLSUN”

Senin çocuğun 92 puan alıp atanamamışken, mülakatta elenmişken; yanında AK Partili dayısı olan gencin 58 puanla atandığının bilgisini alıyorum. Senin çocuğun mutsuzken 5 maaşlı danışmanlar var. 10 maaşlı danışmanlar var. Haram olsun, zıkkım olsun.

“AZ KALDI”

4 yıl okumuş üniversite mezunu evladın iş bulamadığı için, atanamadığı için, büyük şehirlerde motokurye olmak için ehliyet almaya gayret ederken; 5 maaş alan, hiçbir iş yapmayan, yan gelip yatan danışmanlar var bu ülkede. Az kaldı. Birlikte el ele verip bu harami düzeni beraber yıkacağız.”

“50 LİRALIK KIYMAYI DÖRDE BÖLÜYORUM”

Akşener daha sonra ilçedeki esnafı ziyaret etti. Bir tatlıcıda çalışan Ayfer Tezcan, Akşener’in, ‘Ne sıklıkla kırmızı et tüketiyorsunuz?’ sorusuna, “Ayda bir… 50 liralık kıyma alıyorum, yemeğin içine koymak için. 50 liralık kıymayı 4 kere kullanıyorum. Ne yapayım?” yanıtını verdi.

GENCİN ELİNDEKİ NASIRLARA DİKKAT ÇEKTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ikinci durağı Gölmarmara ilçesi oldu. Akşener burada ziyaret ettiği bir kahvehanede vatandaşların dertlerini dinledi.

Akşener, üniversiteden maliye bölümünden mezunu olduğunu ve yevmiyeyle tarlalarda çalıştığını belirten 25 yaşındaki gencin ellerini tuttu, çapa sallamaktan dolayı oluşan nasırlara dikkat çekti.

AKŞENER’DEN GÖL SÖZÜ

Daha sonra kuruyan göl alanında çiftçi kadınları dinleyen Akşener, “Biz şu sözü veriyoruz: Seçimlerden sonra inşallah biz iktidar olacağız. Size söz veriyorum, burayı tekrar eski haline getireceğiz” sözünü verdi.

“GELECEK KAYGISI ÇEKİYORUZ”

Manisa’daki ziyaretleri sırasında Akşener’in yanına gelen 15 yaşındaki bir çocuk, “Traktörlerimize mazot alamıyoruz. Çok zor durumdayız. Gelecek kaygısı çekiyoruz” dedi.

Orada bulunan 15 yaşındaki bir diğer çocuk da, “Meral abla biz test kitapları alamıyoruz” sözleriyle dert yandı.

“15 YAŞINDAYIM, SANAYİDE ÇALIŞIYORUM”

Bir başka çocuk ise, “Başkanım 15 yaşındayım sanayide çalışıyorum, bugün sizin yanınıza gelmek için izin aldım” ifadelerini kullandı.

“ENGELLİYİM, 2500 LİRA MAAŞ ALIYORUM”

O sırada bir kadın da Akşener’in yanına yaklaşarak, “Malulen emekliyim, engelliyim. 2500 TL ile geçinemiyorum” diye konuştu.

“LÜTFEN YARDIM EDİN”

14 yaşındaki bir kız öğrenci de göz yaşları içinde Akşener’e, “Ben 14 yaşındayım, ülkenin durumu beni çok bozuyor. Lütfen yardım edin. Ben bu sene LGS’ye girdim, ve ben hiç test çözemeden girdim LGS’ye. Atanamamaktan çok korkuyorum. Üniversite okuyamamaktan çok korkuyorum ben” dedi. Akşener, göz yaşlarındaki kıza sarılarak teselli etti.

“SİZİ BU ÇOCUKLARIMIZIN AHI GÖTÜRECEK”

Akşener bu anların videosunu sosyal medya hesabından, “İşte sizi bu çocuklarımızın ahı götürecek!” notu ile paylaştı.

“GÜBRE ATAMADIM”

Meral Akşener, Manisa’daki programları kapsamında Soma’ya geçti. Akşener burada vatandaşlara seslendi, ardından onların sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Bir çiftçi, “Ne mısıra, ne domatese gübre atamadım” diyerek isyan etti.

“MÜHÜR DE SİZDE, KARAR DA SİZDE”

Akşener, vatandaşı dinledikten sonra, “Ey saraylarda oturanlar! Vatandaşımızın, seçmenimizin, milletimizin derdini duyuyor musunuz? Amaaa… İşte şimdi el ele vereceğiz sizinle. Siz milletsiniz miilet. Mühür de sizde, karar da sizde. Seçmen velinimet olacak. Bu harami düzeni birlikte oylarınızla, demokrasiyle, sandıkta devireceğiz” sözleriyle iktidara yüklendi.

AKŞENER’DEN SOMA MADEN ŞEHİTLİĞİ’NE ZİYARET

Akşener daha sonra çevre esnafı da ziyaret etti, ardından Soma Maden Şehitliği’ni ziyaret ederek maden şehidi aileleriyle bir aya geldi.

KAYNAK: SÖZCÜ.COM


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.