KILIÇDAROĞLU: UTANIN!

Kılıçdaroğlu çiftçi kadınların isyanını paylaştı: Erdoğan, Kirişci, Nebati utan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün katıldığı İzmir Çiftçi Buluşması'nda konuşan çiftçi kadınların isyanını sosyal medya hesabından paylaştı.

KILIÇDAROĞLU: UTANIN!
Editör: Arpak Medya
17 Haziran 2022 - 20:32

Kılıçdaroğlu çiftçi kadınların isyanını paylaştı: Erdoğan, Kirişci, Nebati utan

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün katıldığı İzmir Çiftçi Buluşması'nda konuşan çiftçi kadınların isyanını sosyal medya hesabından paylaştı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi etiketleyerek 'utan' tepkisini gösteren Kılıçdaroğlu, paylaşımında 'Zalimlerinİktidarı' etiketini de kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün İzmir'in Ödemiş ilçesinde çiftçi buluşmasına katıldı.

Üretici kadınlar tek tek kürsüye çıkarak, yaşadıkları sorunları sıraladı. En çok akaryakıt fiyatları ve girdi maliyetlerindeki artıştan şikayet eden çiftçi kadınlar “Artık zarar etmiyoruz çünkü battık” sözleriyle dert yandı. Kadın çiftçiler şöyle konuştu:

“HER AY 5 İNEK SATIYORUM, ARTIK SON NOKTAYA GELDİM”

* “3 inekle hayvanımı başlattıktan sonra 40 ineğe kadar çıktım. Bugün geldiğim nokta, her ay 5 inek satıp diğer ineklerimin karnını doyurmak zorunda kaldım. Artık buraya geldi. Son noktadayım. Ben bu yıl 20 dönüm toprağımın 10 dönümünü ekemedim. Niye boş kalsın? Yetiştirsem, benim milletim yese olmaz mı? Artık nasıl yaparım bilemiyorum, yeter artık! Her gün zam zam zam… Artık herkes sesini duyurmalı. Biz korkmayacağız. Yetkili yerlere seslerimizi duyuracağız. Birlik olma, dayanışma zamanı.”

“EĞER 2023 YOKSA BİZ YOKUZ, HAYVANCILIK ÖLDÜ”

* “Artık zarar etmiyoruz çünkü battık. Batan hayvancılık zarar eder mi? Kredi çektim. Kredi günü geliyor, süt alan ineğimi kestirip kredi ödüyorum. Samana senet, yeme senet, veterinere senet imzalıyorum. Senedin günü geldiği zaman ineğin altında buzağıyı alıp benim yavrumu kesime gönderiyorum…Umudumuz 2023. Eğer 2023 yoksa biz yokuz. Hayvancılık öldü.”

“ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ BİTMEK ÜZERE”

* “21 yıllık evliyim, 21 yıldan beri her gün evime katkım olsun diye çabalıyordum. Artan maliyetlerden dolayı her gün alma gücüm düştü. Şu an o kadar yokluk içindeyim ki ekmeğimi yapamaz oldum. Bizim geleceğimiz kalmadı, çocuklarımızın geleceği de bitmek üzere.”

KILIÇDAROĞLU’NDAN ERDOĞAN VE BAKANLARA: UTANIN

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ilerleyen saatlerde çiftçi kadınların konuşmasından görüntüleri tek tek sosyal medya hesabından paylaşarak iktidara seslendi.

Paylaşımlarında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'yi etiketleyen Kılıçdaroğlu, “Utanın” ifadelerini kullanırken, “Zalimlerin İktidarı” etiketine de yer verdi.

KAYNAK: SÖZCÜ.COM


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.