KARAKÖPRÜ'DE ÖĞRENCİLERE GERİ DÖNÜŞÜM VE SIFIR ATIK EĞİTİMİ!

Karaköprü Belediyesi Çevre Koruma Birimi tarafından yürütülen ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında ilçedeki okullarda öğrencilere sıfır atık ve geri dönüşümün önemi anlatılıyor ,

Editör: Arpak Medya
03 Ekim 2022 - 12:38

Karaköprü Belediyesi Çevre Koruma Birimi tarafından yürütülen ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında ilçedeki okullarda öğrencilere sıfır atık ve geri dönüşümün önemi anlatılıyor

Sosyal sorumluluk projeleriyle örnek olan Karaköprü Belediyesi, temiz çevre ve atıkların geri dönüşüme kazandırılması ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin talimatıyla Çevre Koruma Birimi tarafından yürütülen ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında ilçedeki okullarda öğrencilere sıfır atık, çevreyi korumada geri dönüşümün önemi ve doğa sevgisi anlatılıyor.

İlçedeki Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lise ve ortaokulunda gerçekleştirilen programda öğrencilere atıkların ayrıştırılarak çöp olmaktan çıkması ve geri dönüştürülerek enerji elde edilmesi konusunda bilgi verildi.

Öğrencilere özellikle atık yağ, pil ve ambalaj atıklarının rastgele çöpe atılması yerine geriş dönüşüme kazandırılması için farkındalık eğitimi verilirken, geri dönüştürülen atıklarla doğaya, ekonomiye ve enerjiye kazançları belirtildi.

Öğrencilerin durumu kavraması için örnek olarak katı atık ve pil toplama kutuları, atık yağ toplama şişeleri programda tanıtılırken, öğrencilere geri dönüşüm ile ilgili bilgiler içeren broşürler dağıtıldı.

ARPAK MEDYA HABERLER

 

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.