KAMUOYUNU AYAĞA KALDIRAN TİGEM DOSYASINDA VARAN 2!

Gazeteci yazar Ekrem Arpak'ın çok ses getiren TİGEM Dosyasında 2. perde açılıyoyor.

KAMUOYUNU AYAĞA KALDIRAN TİGEM DOSYASINDA VARAN 2!
Editör: Arpak Medya
25 Mayıs 2022 - 00:05
Tarım İşletmeleri Genel Mürlüğünün bir önceki genel müdürü Ayşin Ayşe Işıkgece, genel müdür yardımcıları Sait Kocabay, Ertuğrul Ambar ve Ali Osman Kıyak'ın adlarının geçtiği TİGEM Dosyası ilk haberi ülke ülke genelinde büyük ses getirirken ikinci sayfa da birbirinden çarpıcı iddialar yer alıyor.

BRUSELLA KAMUOYUNDAN GİZLENİYOR!

İddiaya göre TİGEM'e bağlı 11 işletmede büyük ve küçükbaş hayvanlarda brusella hastalığına rastlandı. Birçok işletmede karantina uygulanıyor. TİGEM’in elit sürülerin içine yönetim kurulu kararları ile damızlık vasfı olmayan hayvanlar konularak hastalıkların işletmelere girmesine müsade edildi. Bunun doğal sonucu olarak hastalık büyük oranda yayılırken bu durum ülke kamuoyu ve Tarım ve Orman Bakanlığından gizlendi.

KOÇAŞ Tarım İşletmesindeki karantina dün itibari ile bir kez daha uzatılıyorken, brusella hastalığına bulaşan hayvanların bazı firmalara satıldığı iddiaları da kamuoyunda dillenmeye başlandı.

Bilindiği üzere Ayşin Ayşe Işıkgece döneminde bir firmaya brusella taşıyıcı hayvan satıldığı, firmanın 9 günlük itiraz ve iade süresine aykırı şekilde tam 5 ay sonra parasını geri aldığı ama hayvanları iade etmediği iddiası bir önceki haberimizde yer almıştı.

Kamuoyunun korkusu karantina altındaki sayısız hayvanın başka firmalara satılmış olma ihtimali...

ALTINOVA'DA 3 MİLYONLUK HURDA VURGUNUNU KİM ÖRTBAS ETTİ?

Bir başka iddiaya göre Konya Altınova Tarım İşletmeleri  Müdürü Mustafa Kasap, hurdalıktaki değerli metalleri dökümleri kantar girişi ve çıkışı sonrası faturalndırmadan usulsüzce satıp 3 milyonluk haksız kazanç elde etti.

İşletme içindeki bazı personeller bu usulsüz satışa dair bilgi, belge ve kamera görüntülerini TİGEM Müfettişlerine ulaştırdı. Ayrıca 2 milyon değerindeki balyalar çürük gösterilerek geçmiş dönem Konya İl Başkanı Mustafa Arat'ın çiftliğine aktarıldı!

Mustafa Kasap bunun üzerine görevden alındı ancak ne hikmetse TİGEM Genel Müdür yardımcısı Ertuğrul Ambar görevden alınan Kasap'ı Malatya Sultan Kuyu işletmesine müdür olarak atadı.


SULTAN KUYU'DA BÜYÜK YIKIM!

Malatya Sultan Kuyu'da da rahat durmayan Kasap, Abdülhamit Han döneminde yaptırılan taş haraları özel bir şitketle anlaşarak ve TİGEM Genel Müdürlüğü izni olmadan yıkmaya kalkıştı.

Malatya yerel medyasında adı ''YIKIM MÜDÜRÜ'' olarak çıkan Kasap Akçadağlı işçiler tarafından Malatya MHP Milletvekiline şikayet edilince, vekil konuyu TBMM'ye taşıdı. Bu nedenle Malatya Sultan Kuyu müdürlüğünden ihraç talebi ile alınan Kasap Ertuğrul Ambar'ın himayesine alınarak yine usulsüzce şube müdürü olarak göreve atandı.

Arpak Medya olarak soruyoruz:

Ey Ertuğrul Ambar; iki kez görevden alınan müdürü neden korudun?
Bu müdürle aranızdaki ilişki hangi zamana ve gerekçeye dayanıyor?
Mersin Menşeili Üniveral Sulama Sistemi Sanayi LTD ŞT ile organik bağınız ne?
Brusella teşhisi konulan hayvanların karantinasını kamuoyundan saklamanızdaki gerekçe ne?
Ceylanpınar İşletmesinde Diyarbakırlı bir firmaya satılan 2 milyon değerindeki çürük etin parasını dahi alamadığınızı kabul ediyor musunuz?
Bir firmaya çürük et satarken vicdanlarınız hiç mi sızlamadı?
Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı ile kurduğunuz özel dostluğa binaen kaç Arap kökenli vatandaşı işe alırken Kürt Kökenli persnele haksızca ve hukukszca sürgün işten atma politikası uyguladın?

Not: Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı ve Viranşehirli Halef Kete'nin üzerinden alınan 100'ün üzerindeki personel listesi bizde mevcuttur.

SİLAHLA TEHDİT ÖRTBAS EDİLDİ!

Bir yıl önce Ceylanpınar İşletmesinde şef Ali Açıkgöz ile kendisi gibi evli bir mühendisin mesai saatinde cinsel münasebette bulunduklarına tanık olan TİGEM Celanpınar personeli Ali Açıkgöz'ün Akçakale'den geldiği iddia edilen 4 silahlı şahısla birlikte o personelin başına sailah dayayarak gördüğünü inkar etmesi yönünde tehditler savurdukları cumhuriyet savcılığına yansımasına rağmen Ertuğrul Ambar Açıkgöz'ü korumak adına bu girişimi örtbas etti.

Mesai saatinde zina yaparken yakalanan ikiliye ödül verir gibi başka şubelere atamaları yapıldı.

DEVAM EDECEK!



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.