İRAN GALLERİ ATEŞE ATTI!

İran Galler karşısında son dakikada coştu ilk kırmızı kart çıktı Galler ile İran arasında oynanan Dünya Kupası B Grubu maçında üç puan son dakikada geldi.

İRAN GALLERİ ATEŞE ATTI!
Editör: Arpak Medya
25 Kasım 2022 - 17:56

İran Galler karşısında son dakikada coştu ilk kırmızı kart çıktı

Galler ile İran arasında oynanan Dünya Kupası B Grubu maçında üç puan son dakikada geldi. Aynı pozisyonda iki topu direkten dönen, bir golü VAR sonrası iptal edilen İran, uzatmada bulduğu gollerle galibiyete uzandı. Galler kalecisi maçın son bölümünde 2022 Dünya Kupası'nın ilk kırmızı kartını gördü. 

İran Galler karşısında son dakikada coştu ilk kırmızı kart çıktı

Katar’da düzenlenen Dünya Kupası B Grubu ikinci maçında galibiyeti bulunmayan iki takım Galler ve İran karşı karşıya geldi. Ahmed bin Ali Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı uzatmada peş peşe bulduğu gollerle İran 2-0 kazandı.

İran’ı galibiyete taşıyan golleri 90+8. dakikada Roozbeh Cheshmi ve 90+11. dakikada Ramin Rezaeian kaydetti. Galler kalecisi Wayne Hennessey, 86. dakikada 2022 Dünya Kupası’nın ilk kırmızı kartını gördü.

İran iki pozisyonda direği geçemezken, ağlara giden bir topu da Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesi sonrası ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı.

Bu galibiyetle İran puanını 3 yaparken, Galler 1 puanda kaldı.

Grubun son maçlarında Galler, İngiltere ile karşı karşıya gelecek. İran ise ABD ile mücadele edecek. İki karşılaşma da 29 Kasım’da aynı saatte oynanacak.

İRAN ÖNCE VAR’A SONRA DİREĞE TAKILDI

Galler karşısında rakibine oranla daha etkili bir futbol sergileyen İran, karşılaşmanın 16. dakikasında topu ağlara gönderdi. Savunmanın hatasını değerlendiren Ali Gholizadeh takım arkadaşı Sardar Azmoun ile duvar pası yaparak altıpas önünde topu filelere gönderdi. Ancak VAR incelemesi sonrasında pozisyonun ofsayt olduğu belirlendi.

İkinci yarıda da gole daha yakın taraf olan İran, bir pozisyonda üst üste iki kez direğe takıldı. 51. dakikada savunma arasına gönderilen pasa hareketlenen Sardar Azmoun ceza yayı sağ tarafından ceza sahasına girer girmez vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak sağ kale direğinden geri geldi.

Pozisyonun devamında ceza yayı sağ tarafında topu kontrol eden Ali Gholizadeh topu sol tarafına çekerek sol ayağının içi ile vuruşunu yaptı. Bu kez meşin yuvarlak sol kale direğinden geri geldi. Topu takip eden Sardar Azmoun tamamlamak istedi ancak meşin yuvarlak kaleci Wayne Hennessey’de kaldı.

SON DAKİKALAR NEFES KESTİ

Galler, maçın son bölümünde 10 kişi kaldı. Hızlı gelişen atakta Wayne Hennessey rakibi Mehdi Taremi’ye ceza sahası dışında yaptığı faul sonrasında ilk olarak sarı kart gördü. Ancak VAR incelemesinden sonra sarı kart iptal edildi ve Wayne Hennessey kırmızı kart ile oyundan ihraç edildi.

İran, 10 kişi kalan rakibi karşısında galibiyete uzatma dakikalarında bulduğu iki golle uzandı. 90+8. dakikada Galler savunmasının uzaklaştıramadığı topu ceza yayı gerisinde kontrol eden Roozbeh Cheshmi sağ ayağı ile sert vurdu ve kaleci Danny Ward’un müdahalesine rağmen meşin yuvarlak sağ köşeden filelerle buluşturdu.

Karşılaşmada beraberlik için tüm riskleri alan Galler, 90+11. dakikada kalesinde ikinci golü  gördü. Topla birlikte ceza yayı sol çaprazına sokulan Mehdi Taremi pasını verdi ve topla buluşan Ramin Rezaeian ceza sahasına girerek kalecinin üzerinden aşırtma vuruşu ile meşin yuvarlağı filelere gönderdi.

Kalan kısa sürede başka gol olmayınca mücadele 2-0 İran’ın üstünlüğü ile sona erdi.

KAYNAK: SÖZCÜ.COM


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.