Hilvan'da Larva İle Mücadele Başladı!

Editör: Arpak Medya
26 Ocak 2023 - 16:49

Hilvan Belediyesi sivrisinek ve karasineklerin üreme dönemlerinin gelmesiyle birlikte Larva alanlarını ilaçlamaya başladı.

Vektörle mücadelenin en önemli aşaması olan Larva döneminde Hilvan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler larvaların ergin hale gelmelerini önlemek amacıyla ilçede kapsamlı ilaçlama çalışması başlattı.

İnsan sağlığını tehdit eden ve özellikle yaz aylarında vatandaşlara büyük rahatsızlık veren haşerelerin üreme zamanının gelmesiyle ilçede ilaçlama çalışmalarına başlayan Hilvan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yazılı bir açıklamada bulunarak; “Halkın sağlığını ve huzurunu tehdit eden sivrisinek ve karasineklerin üreme dönemlerinin gelmesiyle birlikte her yıl olduğu gibi bu yılda ilçemizin bütün noktalarında ilaçlama çalışmalarını başlattık. Çalışmalarımızı larva oluşum alanları olan mazgallar, fosseptikler, logarlar, çöp konteynerleri ve kirli su kanallarında yoğunlaştırdık. Halkımızın sağlığını önemsiyoruz. Bu kapsamda haşere ile mücadele çalışmalarımız programlı bir şekilde devam edecek.” sözlerine yer verdi.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.