Hatay'da korkutan deprem!

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre Hatay'da 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 4 ilde de hissedilen deprem sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve yer bilimci Naci Görür'den açıklama geldi.

Hatay'da korkutan deprem!
Editör: Arpak Medya
18 Aralık 2022 - 23:01

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre Hatay'da 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 4 ilde de hissedilen deprem sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve yer bilimci Naci Görür'den açıklama geldi.

Hatay’da korkutan deprem! Son depremler…

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre Hatay’da 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kırıkhan ilçesinde saat 21.13’te kaydedilen deprem, 11.67 kilometre derinlikte meydana geldi.

KANDİLLİ 4.6 OLARAK AÇIKLADI.

4 İLDE DAHA HİSSEDİLDİ

Hatay’da meydana gelen deprem Adana, Osmaniye, Gaziantep ve Kilis’te de hissedildi.

image small

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem sonrası yaptığı açıklamada, “Hatay Kırıkhan ilçesinde 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Şu ana kadar kurumlarımıza herhangi olumsuz bir çağrı gelmemiştir. Geçmiş olsun Hatay” ifadelerini kullandı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Şu ana kadar kurumlarımıza olumsuz bir durum intikal etmemiştir. Tüm birimlerimizle alan taraması yapıyoruz. Hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” ifadesini kullandı.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Kaymakam Mahmuthan Arslan ile oluşturulan kriz masasında çalışma yaptıklarını söyledi.

Belediyeye gelen ihbarları değerlendirmeye başladıklarını belirten Yavuz, “Şu ana kadar bize bildirilen ufak tefek hasarların dışında herhangi olumsuz bir durum yok ama deprem şiddetliydi. İnşallah korktuğumuz şeyler olmaz. Kaymakamımızla beraber kriz masasında çalışmalara başladık.” dedi.

Yavuz, vatandaşlardan olumsuz durumları belediyenin “344 10 59” numaralı ihbar hattına bildirmelerini istedi.
NACİ GÖRÜR’DEN DİKKAT ÇEKEN HATIRLATMA

Halkı sokağa döken deprem sonrası yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den de dikkat çeken bir hatırlatma geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Görür, şu ifadeleri kullandı;

“Hatay, Baldıran/ Kırıkhan'da 4,7 deprem oldu. Deprem Karasu Grabeni içerisinde. Bu graben batıda Amanos, doğuda ise Ölü Deniz Fayının devamı nitelikteki Doğu Hatay Fayları arasında. Karasu vadisi ve çevresinde 1822 yılında 7,2 deprem olmuş ve çok sayıda can kaybına neden olmuştur.”

KAYNAK: SÖZCÜ.COM

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.