Fatih Özer Arnavutluk'ta yakalandı!

Kripto para borsası Thodex üzerinden binlerce insanı mağdur edip kayıplara karışan şirketin CEO'su Fatih Özer Arnavutluk'ta yakalandı. Özer'in iadesi için işlem başlatıldı.

Fatih Özer Arnavutluk'ta yakalandı!
Editör: Arpak Medya
30 Ağustos 2022 - 20:11

Kripto para borsası Thodex üzerinden binlerce insanı mağdur edip kayıplara karışan şirketin CEO'su Fatih Özer Arnavutluk'ta yakalandı. Özer'in iadesi için işlem başlatıldı.

Türkiye'de faaliyet gösteren kripto para borsası Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer, 20 Nisan 2021’de yurt dışına kaçtı.

Thodex sistemini kapatan Özer'in yaklaşık 400 bin kişiyi mağdur ettiği ve 2 milyar dolarla kaçtığı iddia edildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında hakkında kırmızı bülten çıkarılan Özer'in, Arnavutluk'a kaçtığı tespit edildi.

DÖRT TEKNİK EKİP KURULMUŞTU

Özer'in iadesi için girişimlerde bulunulurken, yakalanması için yürütülecek çalışmalarda koordinasyonun sağlanması amacıyla dört teknik ekip kurulmuştu. Bu kapsamda Arnavutluk'ta Özer'in yakalanması için çok sayıda baskın düzenlenmişti.

Arnavutluk polisi, kırmızı bültenle aranan kripto para borsası Thodex’in kurucusu firari Faruk Fatih Özer'in, Himara şehrinde yakalandığını duyurdu.

Arnavutluk polisinden yapılan yazılı açıklamada, uluslararası düzeyde aranan kişilerin yakalanmasına ilişkin operasyonların devam ettiği bildirildi.

“BRAIN” KOD ADLI OPERASYON SONA ERDİRİLDİ

Açıklamada,  “suç örgütü kurmak” ve “dolandırıcılık” suçlarından uluslararası düzeyde aranan kripto para borsası Thodex’in kurucusu Özer'in Himara şehrinde yakalandığı kaydedildi.

Hakkında ulusal ile uluslararası yakalama kararı bulunan Özer’in yakalanması için yürütülen “Brain” kod adlı operasyonun sonlandığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Operasyon sırasında, çok aranan vatandaş ile Tiran ikametli 36 yaşındaki B.Ş. ve Dıraç ikametli 37 yaşındaki E.H. de hakkında uluslararası arama kararı bulunan şahısla ilişkilerinin tespiti için gözaltına alınmıştır. Delil olarak dizüstü bilgisayarlar, cep telefonları, banka kartları vs. ele geçirilmiştir. Prosedür ile ilgili belgeler işlemlerin sürdürülmesi için Elbasan Adli Bölge Mahkemesindeki Savcılığa iletilmiştir.”

İADESİ İÇİN SÜREÇ BAŞLADI

Arnavutluk Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, bugün sabah saatlerinde İçişleri Bakanlığı’na Thodex’in kurucusu firari Faruk Fatih Özer’in Vlorada kentinde yakalandığını ve kimliğinin biyometrik sonuçlarla teyit edildiğini iletti.

İçişleri Bakanlığı da kırmızı bültenle aranan Faruk Fatih Özer’in Arnavutluk’ta yakalandığını ve Türkiye’ye iadesi işlemlerine başlandığını açıkladı.

Arnavutluk’ta yakalanan Fatih Özer’in ilk görüntüsü

Kripto para borsası Thodex hakkında, 21 sanığın “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma” ve “Yönetme, Örgüte Üye Olma”, “Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık”, “Tacir veya Şirket Yöneticileri ile Kooperatif Yöneticilerinin Dolandırıcılığı” ve “Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama” suçlarından toplamda 40 bin 564'er yıla kadar hapis ile cezalandırılmaları istemiyle dava açılmıştı.

Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava kapsamında, Faruk Fatih Özer’in abisi Güven Özer ve kardeşi Serap Özer’in de aralarında bulunduğu 6 sanık tutuklu yargılanıyor. Mahkeme heyeti, son duruşmada sanık Faruk Fatih Özer hakkındaki kırmızı bülten kararının devamına karar vererek, duruşmayı ertelemişti.

kaynak: sözcü.com


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.