Ekrem İmamoğlu: İstanbul, olimpiyatların en iddialı adayı!

Uluslararası Haliç Kürek Yarışları’nda dereceye giden kadın sporcular ödüllerini İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun elinden aldı. İmamoğlu “Haliç olağanüstü bir coğrafya. Biz bu güzel şehre, dünyanın en güzel şehrine, Olimpiyatı artık hediye etmek istiyoruz. 2036’ya kesinlikle ve kesinlikle talibiz. Dünyanın gelmiş geçmiş en iddialı adayıyız” dedi.

Ekrem İmamoğlu: İstanbul, olimpiyatların en iddialı adayı!
Editör: Arpak Medya
18 Haziran 2022 - 16:07

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirak şirketi Spor İstanbul'un düzenlediği Golden Horn Rowing Cup (Uluslararas Haliç Kürek Yarışları) 18 Türk, 4 yabancı olmak üzere 22 takım ve toplam 360 sporcunun katımıyla başladı. 2 gün sürecek yarışmanın ilk gününde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadınlar kategorisinde birinciliğe ulaşan Galatasaray Spor Kulübü sporcularına kupa ve madalyalarını verdi.

İkinci olan Altın Boynuz A Takımı ödülünü Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk'ün, yarışı üçüncü bitiren Haliç Kürek Takımı ise İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'in elinden aldı.

“OLİMPİYATLARI HEDİYE ETMEK İSTİYORUZ”

Kısa bir konuşma yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sporcuları tebrik etti. 3'üncü olan takımda oğlunun öğretmelerinin de yer aldığını söyleyen İmamoğlu “Ben de şimdi burada öğrendim. Üçüncü oldular. Bir şaibe yok yani tamam mı?” diyerek espri yaptı.

İmamoğlu “Haliç olağanüstü bir coğrafya. Bazı spor branşları yolculuğumuz için çok önemli. Biz bu güzel şehre, dünyanın en güzel şehrine, Olimpiyatı artık hediye etmek istiyoruz. Hep birlikte olimpiyat şehri olsun istiyoruz. 2036'ya kesinlikle ve kesinlikle talibiz. Dünyanın gelmiş geçmiş en iddialı adayıyız. Biz olimpiyatların insanlarıyla şehre verilebileceğini bilen bir yönetimiz. Bu bağlamda bu kentin insanları bunu hak ediyor” dedi.

KADIN KOTASI

Olimpiyat oyunlarında yüzde 50 kadın, yüzde 50 erkek katılımı şartı getirildiğini anımsatan İmamoğlu “O bakımdan biz kadın sporcuların da en başarılı bir biçimde olimpiyatlarda temsil edileceği bir ülke olduğunu da biliyoruz. Bu yönüyle burada yapılan bu yarışlar da bu yolculuğun önemli adımlarından birisi” diye konuştu.

“HALİÇ'İ ÖNEMSİYORUZ”

İmamoğlu Haliç’i önemsediklerini vurgulayarak “Haliç’in sadece tertemiz olmasını önemsemiyoruz. Çevresini önemsiyoruz. Haliç kıyısında  Eyüp Sultan tarafında harekete geçen tramvayımızla birlikte yaklaşık 1 milyon metrekare  olağanüstü bir yeşil alanı bitirmek üzereyiz. Tramvayı Eminönü’ne kadar uzatacağız. Burada kültür sanat alanları hazırlıyoruz. Başta Feshane ve Haliç Tersanesi olmak üzere.  Haliç boyunda kültürü, sanatı, bienali, sanat buluşmalarını, müzikle buluşmayı, sanatın her alanında buluşmayı ve aynı zamanda sporla buluşan bir coğrafya haline gelsin istiyoruz. Zira İstanbul dünyada bir tane. İstanbul Boğazı bir tane, hiçbir başka bir örneği yok. İstanbul’la yarışacak, Boğaz’la yarışacak başka örnek yok. Aynı şey Haliç için de geçerli. Yani ‘Altın Boynuz' diye dünyada bilinen ismiyle Haliç dünyada en nadide coğrafyalardan bir tanesi. Belki birincisi. Bu bağlamda buraya hak ettiği değeri hep birlikte sağlayacağız. Sporun ve sporcunun yanındayız. Amatör branşların özellikle büyümesiyle ilgili adımlar atacağız” dedi.

“DAHA GÜÇLÜ KATILIM ARZU EDİYORUZ”

Bu yıl yarışmaya yurtdışından 4 takımın katıldığını belirten İmamoğlu “Seneye yurt dışından daha güçlü katılım olmasını arzu ediyoruz. 10-20 ülkeden katılımcılar olsun. Vallahi bizim takımlarımız kazanmaya hazır” dedi. İmamoğlu, ödül töreni sonrası basın mensuplarına yarışlarla ilgili değerlendirmede bulundu. Haliç ve çevresinin farklı aktivitelerle çok daha canlı hale geleceğini belirten İmamoğlu, “Seneye daha güçlü bir turnuvayı yapmak için şimdiden yola çıkacağız” diye konuşu. Erkekler kategorisindeki yarışı izlemek için tören alanından ayrılan İmamoğlu, devam eden yarışı Haliç açıklarında izledi.

kaynak:sözcü


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.