DERBİDE KAZANAN ÇIKMADI!

Beşiktaş-Trabzonspor maçı bol gollü geçti ancak kazanan çıkmadı. Süper Lig 10. haftasında oynanan Beşiktaş-Trabzonspor derbisi büyük heyecan sahne oldu. Dolmabahçe'de tıklım tıklım dolu tribünler önünde oynanan maçta gol yağmuru yaşandı ama iki takım da istediğini alamadı...

DERBİDE KAZANAN ÇIKMADI!
Editör: Arpak Medya
16 Ekim 2022 - 23:19

Beşiktaş-Trabzonspor maçı bol gollü geçti ancak kazanan çıkmadı. Süper Lig 10. haftasında oynanan Beşiktaş-Trabzonspor derbisi büyük heyecan sahne oldu. Dolmabahçe'de tıklım tıklım dolu tribünler önünde oynanan maçta gol yağmuru yaşandı ama iki takım da istediğini alamadı...

Beşiktaş-Trabzonspor maçında gol yağdı, kazanan çıkmadı: 2-2

Süper Lig 10. haftasında oynanan Beşiktaş-Trabzonspor derbisinde, bordo mavili takım iki kez öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı ve mücadele 2-2’lik beraberlikle tamamlandı.

Hakem Ali Şansalan’ın yönettiği derbide, gol perdesini 11. dakikada Maxi Gomez açtı. Dakika 29’da Jens Larsen’in kendi kalesine attığı golle skora denge gelirken, 36. dakikada Trezeguet Trabzonspor’u tekrar öne geçirdi. Rachid Ghezzal’in sakatlandığı maçta ikinci yarıya baskılı başlayan Beşiktaş, Cenk Tosun’un oyuna girdikten 2 dakika sonra attığı golle durumu 2-2’ye getirdi. Ancak kalan dakikalarda başka gol olmayınca derbi beraberlikle sonuçlandı.

Öte yandan oyuna sonradan giren Yusuf Yazıcı, 90+5’te Gedson Fernandes’e arkadan yaptığı faul sonrası sarı kartla cezalandırıldı. Ancak VAR uyarısıyla pozisyonu izleyen hakem Ali Şansalan, kartın rengini kırmızı olarak değiştirdi. Bu skorun ardından Beşiktaş 19 puana, Trabzonspor ise 18 puana ulaştı. Beşiktaş bir sonraki maçında Hatayspor’a konuk olurken, Trabzonspor evinde Sivasspor’u ağırlayacak.

Spor Toto Süper Lig

UEFA Şampiyonlar Ligi Ön ElemeUEFA Avrupa Konferans Ligi Ön ElemeAlt Lig
#:SıralamaTakım:TakımO:Oynadığı MaçG:GalibiyetB:BeraberlikM:MağlubiyetAG:Attığı GolYG:Yediği GolAV:AverajP:PuanForm:FormS.Maç:Sonraki Maç

MAXI GOMEZ AÇILIŞI YAPTI

Derbiye Beşiktaş tempolu başlasa da, golü Trabzonspor buldu. Maçın 11. dakikasında Anastasios Bakasetas’ın kullandığı köşe vuruşuna iyi yükselen Maxi Gomez, demarke vaziyette yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Trabzonspor’un bu sezon ligde attığı en erken gole imza atan Maxi Gomez, kendisinin de ilk Süper Lig golünü kaydetti. Öte yandan bu gol, Beşiktaş’ın da bu sezon en erken kalesinde gördüğü gol oldu.

Fotoğraf: Fatih Erdoğdu | Sözcü.

WEGHORST KAÇIRDI, DELE ALLI TAMAMLAYAMADI

Golden sonra beraberlik için yüklenen Beşiktaş, 24. dakikada Wout Weghorst ile gole çok yaklaştı. Salih Uçan’ın ara pasında topa güç de olsa yetişen Hollandalı santrfor, düzgün bir vuruş yapamadı. Kaleci Uğurcan Çakır’dan seken topu Dele Alli tamamlamak istedi, ancak İngiliz futbolcu kötü bir vuruş yaptı ve top üstten auta gitti.

ÖNCE BERABERLİK ARDINDAN BÜYÜK HATA

Beşiktaş’ın baskısı 29. dakikada sonuç verdi. Rachid Ghezzal’in pasında sağ kanatta çizgiye inen Valentin Rosier, ceza sahası içine yerden sert bir orta yaptı. Trabzonspor savunmacısı Jens Larsen’e çarpan top ağlarla buluştu ve Beşiktaş skoru 1-1’e getirdi. Ancak dakikalar 36’yı gösterdiğinde Arthur Masuaku’dan şok bir hata geldi. Masuaku’nun hatalı pasıyla ceza alanında topla buluşan Trezeguet, topu düzelterek hafif sağ çaprazdan yaptığı sert ve düzgün vuruşla meşin yuvarlağı Ersin Destanoğlu’nun sağından ağlarla buluşturdu. Trabzonspor bu golle ilk yarıyı 2-1 üstün tamamladı.

Fotoğraf: Fatih Erdoğdu | Sözcü.

CENK TOSUN GİRDİ, GOLÜ ATTI

Rachid Ghezzal’in ilk yarıda sakatlanarak oyundan çıkmasıyla temposu düşen Beşiktaş, ikinci yarıda beraberlik için yüklenmeye devam etti. Bordo mavili takım zaman zaman kontrataktan tehlikeli hücumlar yaratsa da, 68. dakikada oyuna giren Cenk Tosun, 2 dakika sonra skoru 2-2’ye getirdi. Nathan Redmond’un yaptığı ortaya Weghorst kafayı vurdu. Üst direkten dönen topu Cenk Tosun ağlarla buluşturdu ve Beşiktaş skora denge getirdi. Cenk Tosun, 7 Nisan 2021’den sonra Spor Toto Süper Lig’deki ilk golünü attı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele 2-2’lik beraberlikle sonuçlandı.


KAYNAK. SÖZCÜ.COM

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.