DEHŞET ANLARI!

İstanbul Bahçelievler'de özel halk otobüsünün kaldırıma çıkıp durağa girmesiyle 2 kişinin öldüğü 4 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin otobüsün güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

DEHŞET ANLARI!
Editör: Arpak Medya
03 Şubat 2023 - 22:35

İstanbul Bahçelievler'de özel halk otobüsünün kaldırıma çıkıp durağa girmesiyle 2 kişinin öldüğü 4 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin otobüsün güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Yolcuların uyuduğunu öne sürdüğü şoförün gözlerinin kapandığı ve kazayla irkilerek başını kaldırdığı görülürken, şoför tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bahçelievler D-100 karayolu yan yolda dün akşam saatlerinde yaşanan kazada kaldırıma çıkan otobüs, başka otobüse binen ve durakta bekleyen yolculara çarparak ilerledi. Otobüs, minibüse çarparak durabildi. Kazadan sonra polis ekiplerince gözaltına alınan otobüs şoförü Sefer Baldan emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adalet Sarayı’na sevk edildi.

DURUMU AĞIR OLAN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yaralılardan duruma ağır olan Azerbaycan uyruklu Ahmad Rzayev, yapılan tüm müdahalelere rağmen tedavi edildiği hastanede yaşamını yitirdi. Böylece kazada ölenlerin sayısı 2’ye çıkarken, 4 kişi yaralandı.

“GÖZLERİM KARARDI”

Burada ilk olarak savcıya ifade veren şüpheli Sefer Baldan, “Araç benim değil, ben şoför olarak çalışıyorum. Biz ilk yolcuyu sabah 05.50’de alıyoruz. Saat 21.30’da mesaim bitiyor. Bir gün çalışıp 1 gün izin yapıyoruz. Ben tansiyon hastasıyım, dün de ilaç almamıştım. Kaza anını hatırlamıyorum, olay öncesinde gözlerim karardı, olay yaşandıktan sonra kendime geldim. Kesinlikle uyumadım, yolcunun beyanını kesinlikle kabul etmiyorum” dedi.

Ayrıca otobüsteki bir yolcu tanık olarak dinlendi. Tanığın ifadesinde, “Ben ‘şoför bey uyuyor musun?’ diye sordum. O cevap vermedi, esnedi. Ben arkaya geçtiğimde kaza gerçekleşti” dedi.

OTOBÜSÜN GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ 

Bu arada otobüsün güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Yolcuların uyuduğunu öne sürdüğü şoförün gözlerinin kapandığı ve kazayla irkilerek başını kaldırdığı görülüyor. Şoför aracı kontrol etmeye çalışırken bu sırada yolcuların panik yaşadığı görülüyor. Öte yandan, şoförün kulaklık kullanması da dikkat çekti.

TUTUKLANDI

Otobüsün çarptığı minibüs şoförü de şüpheli Sefer Baldan’dan şikayetçi oldu. Kazadan sonra polis ekiplerince gözaltına alınan Sefer Baldan emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adalet Sarayı’na sevk edildi.

Savcıya ifade veren şüpheli şoför çıkarıldığı sulh ceza hakimliği tarafından ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne veya yaralanmasına neden olma’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. DHA

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.