Chelsea'den transfer rekoru! !

Chelsea uzun zamandır bitirmek için uğraştığı Wesley Fofana transferinde mutlu sona ulaştı. İngiliz devi bu transfer için Leicester City'e bonuslarla birlikte 90 milyon Euro'luk rekor bonservis bedeli ödeyecek.

Chelsea'den transfer rekoru! !
Editör: Arpak Medya
31 Ağustos 2022 - 20:32

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea, Leicester City’den Wesley Fofana ile 7 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı. Daha önce yaptığı üç teklifi Leicester City tarafından reddedilen Chelsea, 21 yaşındaki stoperin transferinde mutlu sona ulaşmak için bir servet harcadı.

Leicester City’de teknik direktör Brendan Rodgers Chelsea’nin arka arkaya yaptığı teklifleri reddettiklerini açıklamış, Fofana’yı sözleşmesinin gerekliliklerini yerine getirmemekle suçlayarak kadro dışı bırakmıştı.

REKOR BEDEL ÖDENECEK

Kalidou Koulibaly transferi sonrası bir stoper transferi daha yapmak isteyen Chelsea, Fofana için ısrarlı duruşunu sürdürdü. Chelsea ile sıkı bir pazarlık sürecine giren Leicester City 85 milyon Euro+ bonuslar teklifini kabul etti. Bonusların da eklenmesiyle Fofana’nın bonservis bedelinin 90 milyon Euro’ya dayanacağı ifade ediliyor. Bu rakam şimdiye kadar bir stoper için ödenen en yüksek bedel olacak.

Tarihin en pahalı defans oyuncusu rekoru, 2019 yılında Manchester United’ın Harry Maguire için ödediği 87 milyon Euro ile kırılmıştı. Rekor sıralamasında ikinci sırada Juventus’un De Ligt için ödediği 85.5 milyon euro olurken üçüncü sırada ise Liverpool’un Van Dijk için ödediği 84.5 milyon Euro bulunuyor.

‘BENİM İÇİN BİR RÜYA’

Geçtiğimiz sezon bacağı kırılan Fransız oyuncu sadece 12 maça çıkabilmiş ve takımına 1 gollük katkı sağlamıştı.

Chelsea’ye transfer olan Fofana, yaptığı ilk açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Son iki gün benim için gerçekten büyük gün oldu ve çok mutluyum. Bu sabah takımla antrenman yaptım ve bu benim için bir rüya. Taraftarlar ve kulüp için oyun oynamaya başlayacağım için çok heyecanlıyım.”

kaynak:sözcü


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.