BÜYÜKŞEHİR'DEN OKÇULUK TURNUVASI!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen 2. Göbeklitepe Cup Okçuluk yarışması başladı. İki gün sürecek olan turnuvada 150 sporcu yarışacak.

Editör: Arpak Medya
10 Haziran 2023 - 20:44

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen 2. Göbeklitepe Cup Okçuluk yarışması başladı. İki gün sürecek olan turnuvada 150 sporcu yarışacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde kentte düzenlenen ve Türkiye Okçuluk Federasyonu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Şanlıurfa Okçuluk Spor Kulübü iş birliğinde gerçekleşen 2. Göbeklitepe Cup Bölgesel Okçuluk Turnuvası başladı.

Turnuvaya, Şanlıurfa, Ankara, Adıyaman, Kahramanmaraş, Şırnak, Batman, Bingöl, Elazığ, ve Sivas’tan yaklaşık 150 sporcu katıldı.

Şanlıurfa 11 Nisan Spor Kompleksi'nde minikler, yıldızlar, küçükler, gençler ve büyükler kategorilerinde sporcuların yarıştığı turnuva, Pazar günü yapılacak müsabakalarla tamamlanacak. Turnuvaya 90 erkek, 60 kız sporcu olmak üzere yaklaşık 150 sporcu katılıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Ata Sporunun yaygınlaşması ve gelecek nesillere aktarılması için kentte başlattığı Okçuluk Okulu çalışmasını tamamlama aşamasına getirdi.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Adana Bölgesi Okçuluk Hakemi Hatice Karahan, ‘’Urfa’da ikinci kez düzenlenen Göbeklitepe 10-11 Haziran 2023 tarihleri arasında Açıkhava turnuvası şu anda yapılıyor. Turnuvaya depremden sonra ilk kez yapılan bir turnuva. Turnuvaya 9 ilimiz katılıyor. Diyarbakır, Bingöl, Batman, Ankara, Şırnak, Adıyaman ve Elazığ gibi illerimizden 150 sporcu katılıyor’’ diye konuştu.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Şanlıurfa İl Temsilcisi Murat Alkan ise ‘’Amacımız bölgemizde depremin etkilerini okçuluk sporu ile silmek ve okçuluk sporuna olan ilgiyi artırmaktır. Bu vesileyle bu yarışmayı yapmaktayız.

Türkiye’nin 9 ilinden Şanlıurfa’ya gelen sporcular ise amaçlarının turnuvada derece elde etmek olduğunu söylediler.

ARPAK MEDYA HABERLER


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.